Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 655
  • 520
  •   1
Отговори
# 105
Доколкото съм чела момичетата, рвдко трябва по-голяма. Преди да се охарчиш, просто виж дали застава на място. Почти сигурна съм, че не застава. Аз съм със същата чашка - Мелуна Л класик, винаги проверявам ,  в 9 от 10 случая не е застанала правилно. Ползвам задължително и лубрикант - той пък задължително на водна основа, че един силиконов ми изяде вече една чашка, докато се усетя.

# 106
Ами със сигурност се разтваря, въпросът е, че явно не застава, където трябва. Не знам вече как още да опитвам.
Изчетох доста по темата и явно проблемът е в мен Simple Smile

# 107
Горе съм обяснила как се проверява. Без проверка - да бръкнеш и опипаш - при много явно не става, не знам защо обаче отказвате да проверявате.

# 108
Горе съм обяснила как се проверява. Без проверка - да бръкнеш и опипаш - при много явно не става, не знам защо обаче отказвате да проверявате.

Благодаря! Ще се опитам да проверя по-внимателно как застава Simple Smile
Иначе опитах по-навътре, към изхода, прави вакуум уж, но пак протича Simple Smile

# 109
  • София
Нарциса, аз едвам достигам цервикса без чашка вътре, какво остава пък да имам чашка и да го напипам. Като сложа чашката и бръкна, единствено докопвам ръба, друго не знам.
Ще пробвам все пак както казваш, няма да се откажа лесно, защото ми е важно. Замислям се и за софт къп, но това по-нататък.

# 110
Ако цервиксът е вече в чашката, няма как да го напипаш - ще напипаш тъканта над него. Но трябва да обиколиш ръба на чашката, не само на едно място. Мен това упражнение взе да ме дразни, честно казано, но няма как - както писах и горе, почти задължително чашката не застава както трябва и има нужда от наместване. Интересното е, че в първите години такъв проблем нямах, винаги си заемаше точното място. После не знам какво стана, но един ден точно преди да изляза за пътуване с влак, усетих протичане, върнах се на бегом в банята, оправих чашката... и оттогава абсолютно винаги проверявам.

# 111
Мисля, че установих проблема.
Не е била достатъчно близо явно /дълбоко/ поставена чашката и съответно пропуска. Simple Smile

# 112
  • au bout du monde
Здравейте,  колко време след естествено раждане може да се мине пак към чашка?

# 113
По спомени, щом спрат лохиите.

За потвърждение отворих сайт напосоки (не рекламирам въпросните чашки). Тук пише между 40 дни и 2 месеца след раждането.

https://rubycup.com/blogs/how-to-use/menstrual-cup-postpartum

# 114
  • au bout du monde
Ооо благодаря, моята дори е същата. 1 г мина, но още ме е страх да я ползвам.

# 115
Една година би трябвало да е предостатъчно време. Дано се включат и други момичета. Аз не помня колко време след раждането ползвах и дали си я бях купила скоро след това.

# 116
  • София
Вчера сефтосах морската гъба, най-големия размер. На втория час я усетих как протича като се напрегна. Нали е гъба, стиснеш и тя протече. Като я махнах не се беше напълнила цялата.
Втория път я сложих по-навътре, носих я 5 часа и нямах проблеми.
Слагане и сваляне - без болка, просто супер, не се усеща вътре.
Единственото ми притеснение е, че е природен продукт, който може да стане прекрасна среда за развитие на бактерии. Кисненето в содена вода, или оцет, или кислородна вода все пак няма да я стерилизира. Предполагам и затова в Америка не е одобрена като менструален продукт.
В момента  пък тествам менструалното бельо. Blush

# 117
Здравейте!
Туй като д-р Давидова (гинеколог) преустанови участието си в темата с въпросите към специалисти, затова питам тук. Какво е мнението Ви за манструалното бельо - бикини, боксерки, прашки? Не визирам конкретна марка, въпреки че съм поръчвала и съм доволна, но не искам да прозвучи като реклама.
Смятате ли, че такъв тип бельо е хигиенно съобразно и безопасно? Използвали ли сте такова, а ако не - бихте ли? Много бих се радвала, ако се включи гинеколог и се обоснове, защото съм със смесени чувства.

# 118
  • София
От 2-3 месеца използвам такова, понякога с превръзка, понякога без. Не виждам нищо притеснително, попива бързо, държи сухо, не се усеща миризма. Нарочно си бях взела модели за обилен цикъл, какъвто моят не е, но за по-голяма сигурност.

# 119
  • Europe
Менструалното бельо не бива да се пере с омекотител, това ме възпираше преди да го купя, защото не мислех да го пера отделно, защото исках да имам 2 цвята - по-дебели и по-тънки бикини, за да си ги разпознавам по-лесно и то става сложно. В крайна сметка ги купих и прах с омекотител и не виждам проблем, другия месец ще ви се оплача ако нещо протекат, но не вярвам. Взела съм си най-дебелите, които са си като памперс, но се водят "24 часа", т.е. около 10 тампона и ги ползвах при едно дълго пътуване по летищата - без проблем, 1 цял ден + 1 нощ път. На 2-ри ден, т.е. силен. Можеха да издържат още, но си ги смених, разбира се. Сега мисля да си купя още 2 чифта за по-леките дни и още 1 за средно силните и да приключа с превръзките.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 23:24 от aleina

Общи условия

Активация на акаунт