Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 712
  • 520
  •   1
Отговори
# 315
Според мен пробвай с по-голямата, звучи ми като да има твърде много място и затова да се смъква надолу. Би трябвало като я сложиш да стане вакуум и да не мръдне.

За да не ми протича слагам клекнала и бутам назад все едно, а не нагоре. Проверявам с пръст дали се е отворила.
Аз съм с друга марка, но не би трябвало да има значение. Успех и безпроблемно море!

Здравейте! Ще помогнете ли с насоки за чашката и къде точно не се справям? Така, имам мелуна S и М. Миналия месец пробвах С само за вкарване, изкарване, усетих я и уж доволна, че всичко съм разбрала чакам този цикъл, който ще ме хване половината време на море.
 Днес я слагам отново, първи ден ми е, не ми е много обилен цикъла. На обяд я сложих добре, не я усещах. Следобед като я изпразних и поставих пак нещо не се разбрахме - първо застана някак накриво и протече,  извадих, сложих пак - явно я набутах много навътре, заболя ме целия корем ниско долу. Трети път извадих, сложих, първоначално ми се стори добре, но след 10мин пак усетих едно странно натискане, все едно се изсулва, смъква навън/надолу и се усетих, че я стискам с мускулите да стои на място...беше наистина почти на входа на влагалището. Извадих я и спрях с опитите за днес. Къде бъркам? Чашката ли ми е малка? Утре ще пробвам М размер, но имам чувството, че генерално нещо бъркам. Дайте ми едно рамо, моля 😄 няма да имам кога да поръчвам нови чашки, ще трябва да се оправя с 5 дни цикъл на море с наличните 2 мелуна...С и М са, аз съм раждала вагинално два пъти, нямам обилен цикъл, не съм голям спортист, но и поддържам форма.

# 316
Благодаря, ще тествам по-голямата. Ще пиша 😁

# 317
Звучи ми като да ти е малка. За раждали вагинално се препоръчват М - L размер. S-ката е за нераждали жени и млади момичета.

Аз съм раждала със секцио и ползвам основно М, имам и Lка да по-силните дни. Разликата им не е голяма, може би милиметър или два в диаметър.

# 318
Пробвах М - беше ми много гадно, усеща се вакуума и за мен е много неприятно усещане. Така ли би трябвало да е? Вие усещате ли го? Сложих я по всички правила, мисля, че е беше където и както трябва, но почти ме болеше..извадих я след 2мин. Сложих С и нея не я усещам първоначално, но след време се смъква. Какво ми трябва? Друга марка или твърдост ли? Тези и двете са нормално твърди, средната твърдост от скалата.

# 319
хммм.....не би трябвало да усещаш нищо, след като я сложиш. Вакуум трябва да прави, но той не се усеща. Да не би просто да ти е странно, понеже не си свикнала. Ако си в цикъл, чашката се слага много по-лесно, отколкото ако не си и ако пробваш само в момента, може и това да е причината.

На мен лично в началото първите 2-3 месеца ми беше трудно за слагане и вадене, но, като свикнах, вече нямам никакъв проблем.

Щом С ти се смъква, значи и е малка.

# 320
Малка е С-ката, щом се смъква.
Аз имам две меки маркови, но последните цикли ползват по-твърда китайска, по-добре ми е с нея. Трябва да се пробват различни, докато си нацелиш подходящата.

# 321
хммм.....не би трябвало да усещаш нищо, след като я сложиш. Вакуум трябва да прави, но той не се усеща. Да не би просто да ти е странно, понеже не си свикнала. Ако си в цикъл, чашката се слага много по-лесно, отколкото ако не си и ако пробваш само в момента, може и това да е причината.

На мен лично в началото първите 2-3 месеца ми беше трудно за слагане и вадене, но, като свикнах, вече нямам никакъв проблем.

Щом С ти се смъква, значи и е малка.

В цикъл съм, в най-обилния ден. Нямам проблем със самото слагане, но мнооого се усещаше вакуума, все едно отвътре някой ми дърпа корема с М.

Коя да си купя да пробвам, кажете? По-мека, по-твърда, коя марка?

# 322
Опитай известно време с М-ката. Може пък да се спогодите с нея. Пак казвам, на мен в началото ми беше некофортно, но след няколко месеца е съвсем различно. Много пъти съм писала - не сменям за нищо чашката. Превръзка не съм слагала от 5-6 години насам, откакто я открих. Много често дори забравям, че съм в цикъл през деня.

# 323
Както ти казаха и другите, не трябва да усещаш никакъв дискомфорт. Пъхаш и забравяш за нея. Според мен щом с М ти е толкова некомфортно, слагай С и просто по-често намествай, през 2-3 часа примерно.

Иначе сега видях, че си с Мелуна. Аз имах такава и на мен също ми се смъкваше. Взех я уж, защото като е по-твърда, била по-подходяща за спорт. Бях с нея на един дълъг преход, без възможност да я сменя и беше доста неприятно.. сега ползвам само Organicup и нямам проблеми (1вата ми чашка, доста по-мека е). Доколкото четох в интернет, смъкването е или от грешно поставяне или от неподходяща форма на чашката за теб.

Пробвах М - беше ми много гадно, усеща се вакуума и за мен е много неприятно усещане. Така ли би трябвало да е? Вие усещате ли го? Сложих я по всички правила, мисля, че е беше където и както трябва, но почти ме болеше..извадих я след 2мин. Сложих С и нея не я усещам първоначално, но след време се смъква. Какво ми трябва? Друга марка или твърдост ли? Тези и двете са нормално твърди, средната твърдост от скалата.

# 324
И аз така реших, взимам Ската с мен на море и ще я намествам. Нея поне не я усещам щом застане. М е абсурдно да го издържа, родих двете деца без упойка обаче такова силно дърпане ми е много гадно..нещо не ми е точна, оставям я. После ще си купя някоя друга да видим, представям си, че ми трябва нещо по-меко и с по-малко "сила" на засмукване 😅 иначе като размери и М ми беше добре.

# 325
Ако решите, пробвайте класическата Мерула. За мен е доста мека, в сравнение с Юкито, която ползвах преди. Освен това формата й е по-закръглена и широка, така че няма как да изпада, поне няма да е като при чашките с форма на камбанка. При мен проблемът в Мерулата е, че пък много ми се качва нагоре.

# 326
Аз предпочитам меки чашки (Lily). Твърдите са ми много неприятни, особено при вадене и особено на изхода. Но наистина всеки трябва да открие своята.

# 327
Загледах Лили,че ги има в Ремедиум..коя ще препоръчате да пробвам от тях? Нещо и мен ме дразни твърдостта.

# 328
Аз първо си купих по-голямата (по-тъмния цвят), но моят цикъл е по-обилен в един от дните. По-късно си взех и светло розовата. Не усещам разлика докато съм с тях или при поставяне/вадене. Само заради вместимостта ги редувам.

# 329
А тази знаем ли дали е такава мека и тя?
https://remedium.bg/menstrualna-chashka-lily-cup-one-6065-059454/p
Онези ми се струват много дълги..

Общи условия

Активация на акаунт