Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 716
  • 520
  •   1
Отговори
# 300
  • На изток от Ада
Soul Free, жената се надява, че гащите ще помогнат. Иска да ги вземе. Пък след тест ще знае, дали не са били пари на вятъра.

Аз с гащи не съм се обзавела. Пък за басейн абсурд!

# 301
Да си вземе, никой не я спира.
За мен лично тези гащи биха били супер странни дори и да не е за плаж. Как точно се случват нещата с тях? Без превръзка ли се ползват и ако да, как точно се стои с тях цял ден ?
Откакто открих чашката не се връшам към превръзки, каквото ще да става....

# 302
  • На изток от Ада
Аз също. Не ми се връща към превръзките. Обаче тази Мерула хл, някога е мн гадна, акобя навреш мн..

Гащите , имат слой за попиване.

# 303
Аз съм с Мелуна. Имам една М и една Л, доволна съм.

Какъвто и слой да имат тези гащи, това е все едно да стоя с пълна превръзка цял ден? Тцъ...не!

# 304
  • На изток от Ада
Моята е хл . Ползвам я де.
Ми за гащите трябва да имаш няколко чифта.

# 305
Е, хубаво де, ама защо аджеба са ти тези гащи, като е по-добре с превръзка, която сменяш често и хвърляш. И да имаш няколко чифта как ги сменяш през два часа в работата примерно? Странно ми е, не че имам против да се ползват от тези, които ги харесват.

# 306
  • au bout du monde
Гащите ги ползвам за допълнителна защита с чашката или накрая, когато вече е много оскъдно. Слоя попива и задържа вътре. Никога не съм се чувствала мокра с тях, както с превръзката. Превръзката много протрива и спарва, на 2ри ден съм цялата зачервена, а с гащите нямам такъв проблем.
За мен определено са полезни. Имам няколко чифта.

# 307
Е, хубаво де, ама защо аджеба са ти тези гащи, като е по-добре с превръзка, която сменяш често и хвърляш. И да имаш няколко чифта как ги сменяш през два часа в работата примерно? Странно ми е, не че имам против да се ползват от тези, които ги харесват.
Доста години за мен комбинацията беше чашка + превръзка от плат. Чак миналото лято се наканих да си купя бельо на Wuka след неприятен инцидент, в който протекох брутално. Превръзките се разместват и не попиват толкова добре. С бельото се чувствам сто пъти по-сигурна, дотук инцидент не съм имала.

# 308
Може би, понеже на мен чашката ми е протичаа броени пъти (2-3 макс) за тези години, затова не ползвам нито превръзка, нито специално бельо, дори понякога забравям, че съм в цикъл. Иначе няма лошо човек да се застрахова, за да му е по-комфортно, но само гащи да се ползват, ми се струва, че няма да е ок.

# 309
Мое мнение - менструалното бельо смятам , че в басейн няма как да се ползва. Нали когато се намокри ще започне да излиза кръвта , която е попила. За допълнителна протекция , да, с един тампон вероятно и в момента в който се усети , че тампона протича гащите да поемат защитата докато се смени.
Аз лично ги ползвам така , като допълнителна защита , винаги с превръзка или тампон

# 310
Изначално въпросът не беше за менструално бельо, а за менструален бански, така да го нарека. Откровено и аз нямам идея как точно работи и доколко върши работа, затова ще ми е интересно да прочета мнения на хора, които реално са ползвали.

# 311
Аз имам едно питане към ползвателките на класическата Мерула. Постъпих прибързано и й отрязах пръстените, като оставих само един. Но често чашката влиза много навътре, понеже е къса и кръгла. Успявам да я измъкна, но съм се вкарала във филм какво ще правя, ако й се скъса пръстенът. Дъното й не е като на стандартните чашки и не може да се хване добре. Моля, кажете, че досега на никой не му се е късал пръстенът и че са достатъчно здрави.

# 312
  • София
Здравейте,
прочетох доста по темата и съм се спряла на чашка на Me Luna Classic- размер L, защото съм раждала и по принцип с обилен цикъл 2 дни
Въпроса ми е следния- с какъв накрайник е най -предпочитана от вас и най-удобна според вас
Има с пръстен,топче и пръчица?

# 313
Имам 3, все са с топче.

# 314
Здравейте! Ще помогнете ли с насоки за чашката и къде точно не се справям? Така, имам мелуна S и М. Миналия месец пробвах С само за вкарване, изкарване, усетих я и уж доволна, че всичко съм разбрала чакам този цикъл, който ще ме хване половината време на море.
 Днес я слагам отново, първи ден ми е, не ми е много обилен цикъла. На обяд я сложих добре, не я усещах. Следобед като я изпразних и поставих пак нещо не се разбрахме - първо застана някак накриво и протече,  извадих, сложих пак - явно я набутах много навътре, заболя ме целия корем ниско долу. Трети път извадих, сложих, първоначално ми се стори добре, но след 10мин пак усетих едно странно натискане, все едно се изсулва, смъква навън/надолу и се усетих, че я стискам с мускулите да стои на място...беше наистина почти на входа на влагалището. Извадих я и спрях с опитите за днес. Къде бъркам? Чашката ли ми е малка? Утре ще пробвам М размер, но имам чувството, че генерално нещо бъркам. Дайте ми едно рамо, моля 😄 няма да имам кога да поръчвам нови чашки, ще трябва да се оправя с 5 дни цикъл на море с наличните 2 мелуна...С и М са, аз съм раждала вагинално два пъти, нямам обилен цикъл, не съм голям спортист, но и поддържам форма.

Общи условия

Активация на акаунт