Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 54 001
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
При Горчев е много скъпо!!!
А би ли споделила защо я направи в Майчин дом, предвид разликата в цената при Делчев? Кое надделя?

# 331
  • София
Защото избирах по лекар, а не по болница. Мен ме оперира
проф. Костов в Майчин дом. Освен това тази цена е от ноември 2021 г.,
не мисля, че е същата година след това, предвид увеличението във
всички сфери. Но, така или иначе, не мога да съм категорична, не
съм проверявала лично цените за робота в други болници.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 14:31 от Sophia L.

# 332
Здравейте, има ли оперирани при проф. Костов в МД. Моята операция ще бъде отворена. В екипа ще има и коремен хирург. Изглежда стабилен и надежден.....препоръчаха ми го.

# 333
anra, за по-лесно възстановяване при такива пациентки,
при които заради проблемите с теглото, би било трудно зарастването
при срязване на коремната стена.
Не е само заради бързото възстановяване, а защото заради подкожната мазнина не може да се оперират лапароскорски, ножът или инструментът са къси, затова се преминава към роботизирана, която също е вид лапароскопска операция, но инструментите са по-подходящи. Ако няма описаното наднормено тегло,  крайният резултат ще се постигне независимо кой метод ще се избере. Операцията с Да Винчи е по-скоро улеснение за опериращия, това лекарите го казват.

# 334
Здравейте, момичета!
Някоя от вас след хистеректомия имала ли циститни проблеми. Няколко месеца след операцията имам болки и понякога кръв при уриниране. Ходих на нефролог, каза, че инфекцията е от катетъра, стерилната урина показа бактерия Escherichia coli, изпих три антибиотика и никакво подобрение. Притеснявам се проблема да не стане хроничен.
Ще помоля ако някоя от вас се е справила с подобен проблем, да сподели!

# 335
Здравейте, момичета!
Някоя от вас след хистеректомия имала ли циститни проблеми. Няколко месеца след операцията имам болки и понякога кръв при уриниране. Ходих на нефролог, каза, че инфекцията е от катетъра, стерилната урина показа бактерия Escherichia coli, изпих три антибиотика и никакво подобрение. Притеснявам се проблема да не стане хроничен.
Да и на мен ми се случи преди няколко дни! Операцията ми беше на 08.06.22г.Един ден много болки, постоянно ми се ходеше до тоалетната и  като отида няколко капки и кръв!Премина бързо не съм ходила на лекар!Пих една опаковка Уринал  Акут и едно антибиотично прахче МОНУРАЛ.

# 336
Здравейте, има ли оперирани при проф. Костов в МД. Моята операция ще бъде отворена. В екипа ще има и коремен хирург. Изглежда стабилен и надежден.....препоръчаха ми го.
А защо ще има и коремен хирург?

# 337
  • Варна
Привет момичета. Много ме е хванала нервата и ме е страх.
С моя лекар във Варна решихме да не правим контролно абразио, а директно да ходя на преглед в Плевен и да уговарям операция.
Успях буквално за следващия ден да запиша час за проф Томов. Според него освен матката трябва да се махне и яйчника (имам един- другия е махнат). Нямам още доказан карцином, а само атипична хиперплазия, но той казва, че яйчниците са до голяма степен “виновни” за тези неща. Съгласи се с едно на ум да направят ревизия на последно взетия препарат и тогава да се реши ще маха ли яйчник или не.
Това, от което ме е страх е внезапната менопауза и всички нейни негативи.
Питах го евентуално за ХЗТ, но каза че в този случай не е препоръчителна. Понеже имам мазнинки около ханша (абе с едни 8-10кг отгоре над идеалното тегло съм), ме успокои, че жените с моето телосложение по-леко преминавали през климакса.
Моля ви споделете вашия опит с тотална хистеректомия. Как се грижите за себе си след това? Какво мога да очаквам и за какво да внимавам?
Другото, което ме изненада е краткия престой- само 2 нощи?!

# 338
  • София
Здравейте, момичета!
Имам често такива проблеми и взимам Уростим. Пия го по схема и мога да кажа, че това много ми помага. При мен проблемите с чести цистити преди операцията бяха много, а след катетъра имах усложнения. След операцията направих една криза и сега отново съм на Уростим. Монуралът не го вадя от чантата, защото за часове ги правя циститите до кръв.

# 339
Здравейте, момичета!
Имам често такива проблеми и взимам Уростим. Пия го по схема и мога да кажа, че това много ми помага. При мен проблемите с чести цистити преди операцията бяха много, а след катетъра имах усложнения. След операцията направих една криза и сега отново съм на Уростим. Монуралът не го вадя от чантата, защото за часове ги правя циститите до кръв.
Бихте ли споделила схемата, по която пиете Уростим, защото и аз съм го пила, но без да ми е предписано от лекар и го взимах така, както пишеше на листовката - сутрин по едно хапче на гладно!

# 340
  • София
Здравейте, момичета!
Бихте ли споделила схемата, по която пиете Уростим, защото и аз съм го пила, но без да ми е предписано от лекар и го взимах така, както пишеше на листовката - сутрин по едно хапче на гладно!
Привет! Пия го три месеца, сутрин на гладно. После почивам три месеца.

# 341
Здравейте, момичета!
Привет! Пия го три месеца, сутрин на гладно. После почивам три месеца.
Благодаря!

# 342
//Герито//-аз съм с тотална хистеректомия и започнах да пия фемибаланс-с времето нещата се нормализираха и вече е минала половин година,но кг не са мръднали-не се притеснявай,всичко ще е наред!!

# 343
  • Варна
//Герито//-аз съм с тотална хистеректомия и започнах да пия фемибаланс-с времето нещата се нормализираха и вече е минала половин година,но кг не са мръднали-не се притеснявай,всичко ще е наред!!
А имаше ли някакви симптоми на тревожност, напрегнатост? И двата яйчника ли ти махнаха и на каква възраст си?
Ох с тия хормони вече ще полудея! Сега съм в цикъл след прием на Дуфастон- пак е обилен със съсиреци и вече искам да минава операцията и да се приключва.
Като не съм в цикъл не искам да се оперирам, като започне едно кървене искам да се маха по-бързо.

# 344
Здравейте и от мен! Моята операция беше края на октомври, засега съм добре,на 24 ноември съм на контролен преглед.Все още нямам епикризата и хистологията в мен.Знам,че са премахнати матка и яйчник (имах само един). Въпросът с ТЕЛК -а е обсъждан многократно тук,но аз все пак да си доизясня ситуацията.На 40 години съм,имам Хашимото,ИР,ежегодни бъбречни кризи, веднъж цистоскопия с поставяне на дабъл джей стент.Всекидневно приемам бетаблокер и глюкофаж за кр.захар.За хистеректомията основната диагноза е ендометриоза.Имам ли шанс за ТЕЛК?

Общи условия

Активация на акаунт