Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 083
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
По принцип след тези изследвания ми бяха назначени други добавки, така че мисля, че това се е регулирало... иначе мене ме побърква мисълта, че шийката ми беше окей и изведнъж след 5 дни - ама ти имаш цервикална недостатъчност.. WTF? Иначе четох за доктор Христов, но избора ми към този момент е Хранов. Вече за самият серклаж - може при Христов.

# 361
  • София
За съжаление става от раз това, и при мен беше така, предната седмица беше ок, имах някакви леки болежки и отидохме ей така да видим дали не е контракции, оказа се отворена шийка. Отварянето на шийката за съжаление става без да разберем, без болки, при мен болките не бяха свързани с отварянето на шийката.

# 362
Аз болки не съм имала, но за сметка на това коремът ми беше доста твърд седмица преди това, но тъй като това ми беше първа бременност и не знаех, че това са контракции... Направо си се събуждах с корем на топка. Само последният ден почна зверски да ме боли кръста, но отново си мислех, че е нормално..

# 363
  • Варна
Аз съм решила от септември да подновим опитите и не спирам да се шашкам отсега. Имам усещането, че ако даде Господ и ни се получат нещата, ще съм в постоянна тревога да не се случи нещо. Приемам го малко като последния влак вече - аз на 36, мъжът ми на 41, загубихме точно една година с тези преживявания. Дайте съвети как се справяте или сте се справяли със страха, че може пак нещо да се случи.

# 364
  • Замък сред облаците
Наложих си да имам само хубави мисли за бременността и когато се появеше тревога стисках зъби и я прогонвах, не мислех за “какво ами ако…”. Освен това бях се информирала преди бременността за необходимостта и вариантите за терапия, добавки, изследвания и проследяване. Освен назначаваните от АГ изследвания, всеки месец - месец и половина проследявах кръвна картина, коагулация, витамини, щитовидна жлеза, урина (много АГ пускат само кръв и урина 2-3 пъти за цялата бременност). Посещавах АГ всеки месец, ходих и на трите фетални морфологии, на хематолог и на ендокринолог. Та каквото зависеше от мен като следене и терапия го правех - биех си клексана, взимах си витамините, други лекарства когато се налагаше и си задавах всички възможни въпроси на лекарите. Сега резултатът от втората бременност е на  20 дни.

# 365
  • Sofia
Дайте съвети как се справяте или сте се справяли със страха, че може пак нещо да се случи.
Ох, страха... 😟

Преди да забременея не ме беше страх, защото се бях мотивирала и се концентрирах върху всевъзможни изследвания. Това ми даваше едно чувство на сравнителен контрол и че проверявам и отхвърлям неща, които могат да попречат на нормалното протичане на бъдещата бременност.

А след като забременях, "лекувах" страха с мнооого прегледи (АГ, хематолог, ендокринолог). Следях се от двама АГ, случайно да не пропуснем нещо. Буквално всеки месец бях и на ФМ.
Ама, какво да ти кажа, така и не се отпуснах съвсем до раждането. Че и след това още ме държеше.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 15:21 от Brin de muguet

# 366
Аз съм решила от септември да подновим опитите и не спирам да се шашкам отсега. Имам усещането, че ако даде Господ и ни се получат нещата, ще съм в постоянна тревога да не се случи нещо. Приемам го малко като последния влак вече - аз на 36, мъжът ми на 41, загубихме точно една година с тези преживявания. Дайте съвети как се справяте или сте се справяли със страха, че може пак нещо да се случи.
Не се справяш страха си остава. Аз до края живях в страх. На прегледите влизах трепереща. И раждането не е краят.
Диди, според мен има само един лекар във Варна, който ще ти обърне достатъчно внимание, не веднъж съм го казвала - Красимира Желязкова.

НямаСмисъл, съжалявам за случилото се.

# 367
Няма смисъл, витамините ти са много ниски за при бременност. В12 и Д са от огромно значение. Ако си ги пила в смесени добавки, а не чисти, хич не мисли, че са се вдигнали. При такъв В12 трябва да пиеш примерно метилкобаламин 1000мг и пак бавно се вдига. Това ми се наби на мен на очи, пък всеки си решава дали да обърне внимание.

Момичета, аз вече мога да се похваля с редовен цикъл. Март месец ми беше кюртажа и вече ми е точен. Лекуваме шийката, защото бях с чпв и се надявам скоро да почнем опитите. В тази връзка да питам колко време преди това да изследвам Нк клетки? Да примомня моя случай- загуба в 10гс заради вирус. Но! Бяг с кървене от ден първи, в който видях двете черти. Тоест за мен имаше някакъв проблем с плода и се задържа до 10гс единствено заради терапията за задържане. Но вируса си е довършил нещата просто... Та се чудя дали не аа били високи нк клетки, все има причина да съм с кървене от ден 1... Аг ми казва нищо да не мисля и изследвам, но аз за всеки случай.

# 368
  • Замък сред облаците
А за Б12 няма да се съглася, че е нисък. Хематоложката ми коментира че между 300-400 е златната среда за бременност. Не забравяйте, че от последните 10г проучванията сочат че както дефицитът така и високите дози Б12 и фолат водят до неврологични проблеми с плода в по-късна възраст. Това с високия б12 тръгна у нас от Сигридов малко преди да му вземат разрешителното след шофирането на кокаин и бе популяризирано чрез форума, но реално няма много доказателства че високите нива са абсолютно безвредни. Вече витамин Д на Нямасмисъл е в дефицит, аз също тръгнах от такива нива, горещо препоръчвам спрейовете на БетърЮ за вдигането му, с 1000 единици спрей вдигнах за 2 месеца нивото с толкова колкото за 6 месеца с вигантол. Даже за зимата през бременността ми го бяха увеличили на 2000 единици и си поддържах стойност 37 до края (спира се в началото на 8 месец да не се затвори фонтанелата на бебето преждевременно).

# 369
Аз пък не съм съгласна, че В12 трябва да е 300-400. Не е от Сигридов, а високите нива са препоръчани от лекари по цял свят. Има написана и книга по въпроса. Баща ми е с анемия, причинена от липса на В12 и съм чела и видяла с очите си тези нива от 300-400 какво са-нищо. Минимума е 550. Но както казах всеки си решава в какво да вярва, аз лично имам досег и опит с този дефицит и симптоматиката му,връзката с изоставането при децата и тн. Трудно се предозира, сигурно има редки такива случаи, но те нямат такава страшна изява както дефицита.
Както и да е, темата е за друго, има друга тема за В12. Не искам да споря или наставлявам кой какво да си изследва, при положение, че съм се убедила, че в БГ самите лекари неглижират витамините, какво остава за останалите.

# 370
  • Варна
АА, много се радвам за твоето 20 дневно чудо! Имам спомен, че бяхме в една тема за юлски бебета.
И да, надявам се този път да вземат предвид случката и да се отнасят по-сериозно. Те като разбраха, че с първата бременност не съм имала проблеми и шапка на тояга. Между последните ми два прегледа беше станал месец и половина заради отпуските на сестрата и доктора и реално аз загубих бебето преди заветния преглед. Много е добър Цонев, обаче с това дето не си дава номера и е мега зает почвам да се чудя дали да продължавам с него живот и здраве. Да не говорим, че им сипваш една кофа пари на МД и не са измислили вариант да си приемат по спешност ковид бременни. Не че някоя от другите две болници ме прие де, ама на тях не съм им платила. Че и наскоро ми звъняха да ме питат дали още си водя бременността при тях, че си искат втората вноска. Да, пак се отнесох...многи мисли и притеснения са ми в главата.

# 371
Наложих си да имам само хубави мисли за бременността и когато се появеше тревога стисках зъби и я прогонвах, не мислех за “какво ами ако…”. Освен това бях се информирала преди бременността за необходимостта и вариантите за терапия, добавки, изследвания и проследяване. Освен назначаваните от АГ изследвания, всеки месец - месец и половина проследявах кръвна картина, коагулация, витамини, щитовидна жлеза, урина (много АГ пускат само кръв и урина 2-3 пъти за цялата бременност). Посещавах АГ всеки месец, ходих и на трите фетални морфологии, на хематолог и на ендокринолог. Та каквото зависеше от мен като следене и терапия го правех - биех си клексана, взимах си витамините, други лекарства когато се налагаше и си задавах всички възможни въпроси на лекарите. Сега резултатът от втората бременност е на  20 дни.
Какви Витамини си пускаше ?

# 372
  • Замък сред облаците
Ян, въпросът е че има изследвания сочещи че над граничните нива се отразява негативно. Примерно фолатът над 45 става токсичен вкл за плода. И говоря само за случаите на бременност и развиващо се бебе. В други случаи на здрав небременен човек може да са необходими по-високи нива като при баща ти. А отделно никой не си изследва мутациите предразполагащи към рак на гърдата, чиито тригър също са Б групата (на майка ми й е абсолютно забранен прием на Б витамини заради такъв риск примерно). Та, индивидуалният случай е важно да се гледа, разбира се, но и да се знаят потенциалните рискове и да се взима обосновано решение за индивида а не всички на един принцип.

Диди, мерси. Желая ти скоро да гушкаш и ти свое чудо!

Пинитос, аз съм с мутации в MTRR и MTHFR гените, отделно си влача нисък вит Д от преди, та следях желязо, фолат, ЖСК, б12, Д и пусках и хомоцистеин заради мутациите.

# 373
Диди, МД са пълен фалш. Още с първата бременност (която загубих) се убедих в това. Сега ми се затвърдиха убежденията, защото родих там, но при доктор, който по принцип не преглежда в болницата. Колко да е добър Цонев? Съквартирантката в стаята беше намокрила превръзката след секциото, а той не искаше да й я смени. Утре щял.. а тя да седи така още 24 ч. Както и да е няма да разводнявам темата. Защото имам много недоволни приятелки. Тази болница държи предимно на статистиката и реномето.

# 374
"А дали не е В12?" ако някой иска да я прочете, тази книга казва всичко. Точно там има изследвания, че предозиране е трудно постижимо и сравнително безобидно, а за дефицита какви страхотии пише.. Беше ми тегаво да чета конкретните случаи на лекарите, които са ги описвали.. Интересна е, препоръчвам я на всички, защото знам, че има много спорове около стойностите..

Иначе за МД - недай боже да се наложи да попадне някой там.. Аз не бих си го причинила доброволно. Доволна съм си от Шейново, ако трябва да избирам частно - Токуда. Но за МД не и не. Била съм там и на лекции - още тогава си пожелах да не съм им в ролята на пациентка.

Общи условия

Активация на акаунт