Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Аз забременях на 11-тия месец опити след загубата, но отново приключи неуспешно.

# 406
  • Замък сред облаците
11 месеца.

# 407
Минзухар, 4 месеца са нищо време. Знам, че е трудно, но се опитай да не го мислиш.. Тези неща не зависят от нас. Каквото зависи от нас, правим го, но е Божа работа
Аз точно година след абразиото забременях отново. На 11 януари ми беше аборта, на 15 януари следващата година видях двете черти.

# 408
  • София
Ние с д-р Калчев ще правим нещо подобно на Фемофлор,но с ендометриална тъкан,която ще ми вземе след две седмици.
Иначе аз чаках 5 месеца и после забременях на четвъртия месец след аборта.Успокой се минзухарче,ще се случат нещата ,веднъж е станало,пак ще стане 🙂

# 409
  • Варна
Аз пък тъкмо реших, че вече всичко е наред и тоя месец 34ти ден не ми е дошло. По принцип ми е между 29 и 33 дни цикълът и като изключим голямото закъснение след аборта февруари, повече от 33 дни не ми се е случвало от 8 години. Имам леки предменструални усещания в яйчниците от 3 дни, ама няма никой. По принцип пътувахме, сменяхме климата, лашкахме се по самолети и автобуси два пъти по 15 часа и си мисля, че може от това да е. Но все пак ме жегва какво се случва, защото мислехме от следващия месец да възобновим опитите.

# 410
  • Sofia
Момичета колко време след аборт забременяхте, при мен всичко наред уж, но така и не се получава вече 4 месец... 😥
Близо две години след аборта.
5 месеца ни казаха да изчакаме. После около година опити без резултат. После почивка около 6 месеца (почти се бяхме отказали) и след това забременях веднага щом подновихме опитите.

# 411
Ако сте млади, това е много голямо предимство, защото имате време за лечение (ако е нужно), за репродуктивна помощ, за почивка от опити и т.н. При хората, наближаващи края на фертилната възраст е по-страшно дългото незабременяване.
Мисълта ми е, не се отчайвайте, имайте търпение.

# 412
Много благодаря на всички! 💋😘Да разкажа моята история. С ендометриоза съм оперирана 2021г,бяха ме отписали тотално за естествена бременност,въпросният док Х ми каза веднага след операция инвитро, двустранно запушване. Смених го със сегашния ми АГ, който даде зелена светлина за опити след лечението, даде ни 1 година, тогава забременях на 7м опити даже не го очаквахме беше голяма изненада точно преди ЦС. Щастието ни беше голямо, всички го чакахме. След това много кръвни изследвания преди нови. Откриха ми ИР пиех лекарства, всичко се коригира,засега нямам. Откриха ми тромбофилия придобита,малък е риска но си е риск според др Минкова задължително терапия,за да не рискуваме 2 загуба.
В последствие попаднах на др Калчев, проверка на тръбите по новият метод, за моя голяма радост и 2те пропускат, НО имат по 1 сак в тях заради ендометриозата. След процедурата пиех добавки Профекунд, усещах О стабилно, опити през ден, когато я усетя също, опити с лентичките за ову пак опити в пика който хванах и пак нищо....
На 25 съм от 22год ходя по мъките, дано ме разберете. ММ е с нормозооспермия.

Надявам се да ме разберете. ММ казва, че не съм същата както бях преди, всичко ме срива психически. На тези години, да преживея всичко това. Не е лесно. Вече се отчайвам, за естествена бременност... 🙁

# 413
  • София

Надявам се да ме разберете. ММ казва, че не съм същата както бях преди, всичко ме срива психически. На тези години, да преживея всичко това. Не е лесно. Вече се отчайвам, за естествена бременност... 🙁
Минзухарче,все едно слушам себе си преди 6 години,и аз бях на 25,след аборт в късна седмица.
Бях си наумила,че нещо ми има и че няма да мога да забременея и супер много се бях сдухала,тогава се появи д-р Калчев,който ми подейства много отрезвително,голяма подкрепа ми беше,защо не следите с него ситуацията?
Адска подкрепа ми беше на мен.
Аз също не бях себе си.

# 414
Дам, ще ходим. Просто ни даде повече срок след процедурата. Ще видим какво ще каже, ще запиша час скоро. 😘

# 415
  • Варна
Минзухарче, ти си тооолкова млада и всичко е пред теб Simple Smile Аз чак на 30 се осъзнах, че искам деца и почнахме с опитите. То пък все не ставаше, а уж нямаше никакви причини. Започнах и аз да си внушавам, че никога няма да мога да забременея. Е успях на 33, на 34 родих и този февруари, вече на 36 забременях отново. За съжаление в 11 г.с. всичко свърши. Причина отново (уж) нямаше Confused За капак след кюретажа ми се появи и миома и съм ужасена от мисълта, че може бързо да нарастне и да се наложи да я махаме, защото това би означавало още 8 месеца без опити. Много много искаме още едно детенце, а вече не остава много време. Сега сме втори месец бебеправене. АГ каза, че уж първите 2-3 месеца шансът бил по-голям, ама ще видим Confused Стискам палци, дано скоро всички видим двете чертички Heart

# 416
  • На изток от Ада
Пробвайте с  тестове за О, или фоликулометрия. На мен ми помогнаха тестовете за О. След 2 м ,като първият не га правих добре

# 417
Млада съм, но с толкова проблеми се съмнявам да стане лесно без лекарска помощ....

# 418
  • Варна
Млада съм, но с толкова проблеми се съмнявам да стане лесно без лекарска помощ....
Със или без лекарска помощ, по-важното е, че има време и шанс да стане Simple Smile

# 419
loter и на 36 имаш време. Не се вкарвай в такива мисли. На 50 вече нямаш, но и тогава хората намират начин и сигурно биха си продали душата да са на 36 за да имат младо тяло за бременеене. Ще стане отново. Ще чакаме да се похвалиш съвсем скоро. Blush

Общи условия

Активация на акаунт