Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 35 965
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Ами след последния аборт казаха инфекция и толкоз....
Да и тромбофилия. Имах Нк клетки завишени и тромбофилия слагах Клексан 0.4 и вливки интралипид за Нк клетките. Но не успях 😢. Дано фертилити да помогне.

Дано, там се открие проблема. Кариотип пуска ли сте с половинката?

# 76
  • На изток от Ада
Не сме. Даже не знам къде се пуска. Писах на проф Кременски той ми каза за кардиотип, но не сме се заинтересовали.

# 77
Здравейте. Вчера ми правиха кюретаж и нямах грам болки. Днес обаче цял ден имам сякаш контракции през 10мин, одеве бяха много силни и бях готова да ходя към болницата, но скед 6 но шпа станаха слаби. Това нормално ли е? Течение нямам, само болки.

И един перспективен въпрос.. Имам един кюретаж вече на раждането миналата година, сега втори заради мисед. Това уврежда ли някак матката? Лесно ли се забременява след две такива процедури?

Пс. Понеже виждам, че обсъждате и причини за аборт, да питам при едно живи и здраво дете, а загуба на два плода с двуплодна бременност, какво да изследвам? Какво е това фертилити тест и кога се прави? Тромбофилия имам, бях на терапия. Изкарах тежък вирус и на втория ден откакто се разболях е спряло сърцето. Явно е от вируса, но се чудя да изследваме ли нещо?

# 78
Здравей Yan25. Съжалявам за загубата. За болките не мога да коментирам след кюретаж, аз не съм имала. Имам мисед с медикаментозен аборт и мъртво раждане. Бих те посъветвала да ходиш колкото можеш, за да помогнеш на каквото има да изтече. Знам, че понеже кюретажът е механично остъргване на лигавицата, може да създаде някакви проблеми с лигавицата, сраствания. Може да пиеш добавки да лигавицата - Вит а, Вит е, мисля че колаген помага, но някой друг ще помогне.
Вирусът може да е причина за миседа, но може и друго да е. Вижте витамините - д, б12, б9, б6, хормоните  -щитовидна, прогестерон и т.н. На първа страница има списък с препоръчителни изследвания. Имали ли сте някакви проблеми при първата бременност? Фертилити тест изследва за наличие на бактерии в матката.

# 79
Благодаря ти! Аз всичко бях изследвала седмица преди аборта. Витамините бяха във високи граници, както си трябва при бременност.  Прогестерона също беше добре, просто не знам какво стана, изведнъж ме тръшна вирус, црп 22...ужас..
Това за витамините за матката ще се радвам и друг ако се включи да ми каже какво точно да си взема..
Дано и болките и тези контракции да са в рамките на нормалното, но странното е, че нищо не изтича.. Нямам хич кървене никакво..

# 80
  • София
Благодаря ти! Аз всичко бях изследвала седмица преди аборта. Витамините бяха във високи граници, както си трябва при бременност.  Прогестерона също беше добре, просто не знам какво стана, изведнъж ме тръшна вирус, црп 22...ужас..
Това за витамините за матката ще се радвам и друг ако се включи да ми каже какво точно да си взема..
Дано и болките и тези контракции да са в рамките на нормалното, но странното е, че нищо не изтича.. Нямам хич кървене никакво..
Съжалявам Yan 😔
Вирусът сам по себе си си е основателна причина,при бременност горната граница на ЦРП е 22.
По отношение на витамините,Б12 ,Д,желязо ,Б6,Б9 ,трябва да са в горна граница,това е от съществено значение за твоето състояние и това на бебето с напредване на бременността,в толкова ранна седмица едва ли има общо загубата ти с дефицит,но информативно само казвам.
Обикновено около 9-10 седмица знам от д-р Сигридов,че стават аборти ако има някаква генетична грешка,така че според мен е можело да изследвате ембриончето,поне да си знаете.

# 81
Благодаря! АГ каза, че няма смисъл понеже имам едно дете вече и само било загуба на средства. Не знам дали е така. Може би трябва да пуснем ние с мъжа ми, кариотип ли се казва това, което е за генетични проблеми или има и друго?
Аз точно имах час за Сигридов впрочем и ето че не добутах до там..

# 82
  • Замък сред облаците
Вирусните заболявания в първи триместър често прекратяват бременността, счита се за най-опасния момент да се разболееш. Съжалявам за загубата, в случая по-скоро няма нужда от допълнителни изследвания - причината е ясна.

# 83
  • София
Yan съжалявам за случилото се. В коя седмица беше? Ако е било в понапреднала седмица контрахиране на матката трябва да има. Следи за зацапване, то се усилва и спира ако нещо те притеснявани болките са силни на лекар.

# 84
  • София
Благодаря! АГ каза, че няма смисъл понеже имам едно дете вече и само било загуба на средства. Не знам дали е така. Може би трябва да пуснем ние с мъжа ми, кариотип ли се казва това, което е за генетични проблеми или има и друго?
Аз точно имах час за Сигридов впрочем и ето че не добутах до там..
Щом имате дете,едва ли има проблем в кариотипа.Може да е случайна генетична грешка.
Може и вируса да е виновен,както АА е казала,в първия триместър си е опасен момент,то и почти нищо не може да се пие.

# 85
Случило се е в 9гс,установи се в 10гс. Разболях се за пръв път толко тежко просто казвах на мъжа ми, че умирам, не можех да мърдам. Бях 6 часа в спешно отделение, но нищо не можеха да ми дадат и ме пуснаха с диагноза остра вирусна инфекция.. След 2 дни сърцето е спряло... Благодаря ви за информацията 🍀

# 86
Аз бях с Ковид в 7-8 седмица. Положението продължиш до 10-та седмица включително. Единствено пих парацетамол. Загубата ми беше в 7-ми месец мъртво раждане, медикаментозен аборт. Не е задължително да спре сърдечна дейност тогава. Обаче, последствията при мен се показаха в 22 седмица - увредена плацента, 180/100 кръвно, протеин в урина, отоци... Преекламсия прекрасна.... До 27 седмица борба за кръвното и да расте плода, което доведе до наддаване само с 90 гр.
Така,че с вирусните инфекции шега не бива... Установих тромбофилия след това. След аборта изследвах веднага няколко неща.
1. По сетих кардиолог заради кръвното оказа се, че имам вода около сърце от Ковид. (бях болна март месец, на прегледа отидох септември). В болница не ме прегледах на ехограф сърцето и не се установи още тогава. Няма да го коментирам това.
2. Пуснах изследвания на 3-ти цикъл след кюртежа. Всички хормони LH, FSH, Estadiol, Testosterone, Prolactin. Също и АМХ. Пакет щитовина на чист ден.
3. Пуснах тромбофилия. Излезнаха мутации.
4. С всичко това отидох при доц. Русев. Пусна ми НК клетки, антифосфолипидни антитела, Б12, Д3 и Фолиева киселина.
5. С всичко това пък отидох пак при АГ, той ми даде да пия Цикорот и Неоксид за два месеца.
6. Отидох на Ендокринолог защото кръвното пак ми правеше номера. Отказах се с метаболитен синдром.

След кюртежа без лекарско предназначение си взимах Омега 3. Четох че е добре да се взима витамини А и Е, също и колаген за възстановяване на лигавицата. Когато отидеш на АГ преглед след изчистването и цикъла ще видиш лигавицата каква дебелина е. Това е едно от последствията от кюртежа. Самото остъргване.
Фертилити теста се взима от менструален материала и изследва инфекции на матката.

Относно Ковид доц. Русев само ми каза "Нямаше ли как да те хване след 12 седмица? Да беше изчакал до тогава...."

П. П. За болките, понеже загубата ми беше началото на 7-ми месец аз имах около 2-3 дни, но взимаш но-шпа и няма да имаш проблем. Богат е нормално да я има. Аз не съм пила нищо, но много движение. Макар че нямах никакво желае, още същият ден на аборта обикалях коридорите като луда. Чистих се 38 дни, после ми дойде първи обилен и ужасен цикъл... След това, втория беше по-добре. След третия бях при АГ установиха се коки във влагалището и лекува и това... Задължително след втори цикъл си вземи цитонамазка защото все пак бъркат с инструментите и кой знае...

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 13:35 от Sineochka_24

# 87
  • На изток от Ада
Фертилити тест имаа и за мъже.
Аз от скоро пия А и Е. Омега 3, и колаген щях да взимам, но не съм взела.

# 88
Мога да препоръчам този колаген. Когато се консумира колаген е добре да се комбинира с витамин С за да се усвоява по добре. Взимах този колаген заедно с боабаб
https://www.bebio-bg.com/colagen-msm-200g-diet-food
Eето този Боабаб, може и просто друго витамин С по избор.
https://moeto-zdrave.com/protiv-razstroystvo/bio-baobab-powder-40040172?limit=100

Правех си всеки ден смути или го слагах към киселото мляко. Трябва да хвана да си поръчам пак, от скоро си го мисля.

# 89
  • Варна

Относно Ковид доц. Русев само ми каза "Нямаше ли как да те хване след 12 седмица? Да беше изчакал до тогава...."
Е мен ме хвана в 18та седмица и пак изгубих бебето...

Общи условия

Активация на акаунт