Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 35 951
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте момичета. В чуденка съм, от кой ден точно трябва да броя тези 45-50 дни до менструацията, след аборта. Започнах да кървя на 26.02, а манипулацията беше на 03.03. Та от 26.02 или от 3.03 да ги смятам?

От 03.03

# 61
Благодаря 🙂

Здравейте момичета. В чуденка съм, от кой ден точно трябва да броя тези 45-50 дни до менструацията, след аборта. Започнах да кървя на 26.02, а манипулацията беше на 03.03. Та от 26.02 или от 3.03 да ги смятам?

От 03.03

# 62
  • Варна
Нормално ли е от 07.02 още да нямам цикъл? Има ли значение това, че не беше начална бременност, а загуба в 5-ти месец?

# 63
  • Замък сред облаците
Диди, ако смятам правилно, тази седмица изтича ориентировъчния 45-дневен срок за първи цикъл след загуба, нали така? По принцип не е невъзможно на тялото ти да му трябва повече време да се възстанови от загубата, заради високия хормонален фон, но все пак след 50 ден е добре да се консултираш с АГ и ако се налага да видите за кисти, проблеми в нивата на хормоните или друго.

# 64
Диди, съжалявам за загубата! Това, което разбрах след като ми се случи на мен е, че ако не дойде в рамките на 45 е хубаво да направите консултация. Както АА каза не е лошо да се видят хормони, самата матка (лигавица и т.н.). Аз лично веднага след загубата започнах с прием на добавки и може би това също допринесе за по-бързо възстановяване (Вит. Е, колаген, Q10 убиквинол /това е по-скъпият вариант, но и другият би допринесъл според мен), мета фолиева, хубави омега 3). Но според мен за твое успокоение посети АГ, нека те погледнат. Стискам палци всичко да е наред. Моментът е тежък, знам го от опит, но не си сама и всичко ще бъде наред.

# 65
  • Варна
Мда, не усещам и някакви сигнали скоро да ми дойде. По принцип се чувствам добре, дори започнах да тренирам предната седмица, имам енергия, не забелязвам някаква симптоматика. Аз витамини принципно не съм спирала да приемам - на Better you редувам спрейчетата за бременност и Multivitamine complex, отделно мажа пак на Better you магнезиево олио всеки ден по 20 пръски, което уж е към 400мг. Пия сутрин сок от целина, морков, лимон, джинджифил и добавям към него колаген и хлорофил. Омега 3 не съм си купувала, но хапвам често морски дарове, включително и дроб от треска. Имам един астаксантин, който спрях да пия когато забременях и се чудя дали да го подновявам. След първата ми бременност, която завърши успешно цикъл се появи някъде след 9-10 месеца, но аз кърмех. Май ще изчакам и другата седмица и ще записвам час :/

# 66
Ооо, това с кърменето въобще не играе роля за цикъла. Аз кърмех до 9 месец, нормално раждане, 40дни лохии, на 45ден цикъл.  След миседа ми дойде на 34-35ден.

# 67
Didi_Bidi, съжалявам за загубата ти!
Аз също се чувствах добре след аборт в 7-ми месец но с тренировки изчаках още известно време.
Цикъла ми казаха в болница, че до 50 дни било нормално. Мен ми дойде на 38 ден след аборт. Вторият цикъла също ми дойде след това на 38 ден. На преглед ходих преди да ми дойде ако не се лъжа на 30 ден за да се види какво се случва. След това си отидох след 3-ти цикъл заедно с изследванията.

# 68
Здравейте, момичета

Както писах преди време от Фертилити тест ми откриха Гарднерела. Днес бях на първи ден от лечение (правят ми промивки). Оказа се, че и моят мъж я има, като докторът му изписа 10-дневен курс на лечение, а на мен ми предстои още едно ходене след 15 дни. Искам да питам, може ли през това време да правим секс с презерватив? Тази бактерия опасна ли е при евентуална бременност?

# 69
  • На изток от Ада
Момичета, ще правишм фертилити тест уж за март беше но остава за април.

Какви други изследвания да пусна? Имам вече 4 аборта. Една бременност имах температура 38.5 уж я свалих но бебето отиде. А последната имах спукан околоплоден мехур и изтекли води... Дали може да е от токсоплазмоза? Аз от малка имам котки. СГ на мъжа ми е зле 1%морфология

# 70

Какви други изследвания да пусна? Имам вече 4 аборта. Една бременност имах температура 38.5 уж я свалих но бебето отиде. А последната имах спукан околоплоден мехур и изтекли води... Дали може да е от токсоплазмоза? Аз от малка имам котки. СГ на мъжа ми е зле 1%морфология

Изследвала ли си за токсоплазмоза? НК клетки и антифосфолипидни антитела?

# 71
  • София

Аз доколкото помня ,за тези инфекции от TORCH комплекса е опасно първоначалното заразяване,ако не си го карала и го прекараш по време на бременност за пръв път.
А и те по-скоро водят то тежки увреждания.
Фиксирайте се в момента върху Фертилити теста според мен.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 22:04 от *Bubble*

# 72
  • На изток от Ада

Изследвала ли си за токсоплазмоза? НК клетки и антифосфолипидни антитела?
От изброените само токсоплазмоза не съм.

# 73
Nastito8988 да, то след 4 не успешни най-вероятно си. Предполагам и тромбофилия. Всъщност какъв ти е бил проблема във случаите? Лигавицата как е, да не е тънка и да се отлепва. Аз смятам, че Фертилити теста не е никак лоша идея за да се види. Може да има някакви проблеми там.

# 74
  • На изток от Ада
Ами след последния аборт казаха инфекция и толкоз....
Да и тромбофилия. Имах Нк клетки завишени и тромбофилия слагах Клексан 0.4 и вливки интралипид за Нк клетките. Но не успях 😢. Дано фертилити да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт