Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 118
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Подкрепям АА, аз пусках основния и 7г по-късно разширения. Сега хубавото на Геника е че ти пазят материала и ако искаш нещо да добавиш не е нужно да ти точат кръв пак, само плащаш, аз в 2013та правих и сега 2021ва доплатих само, даже се изненадах приятно че пазят все още.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 14:25 от Мацето

# 286
Здравейте момичета,  включвам се и аз с 2 миседа в края на 5.г.с. и двата. Единия преди 3г. , другия от миналия месец. И при двата се изчистих сама. На 8ми ден  , след като ми дойде сега , бях на лекар и ви казаха че всичко изглежда наред и дори имам дом. Фол.  И може да пробваме отново . Само да поясня , че миналия месец чакахме да ми дойде , за да стартираме поредното икси,  но беше станало естествено. Та на въпроса,  от вчера гърдите ме болят ужасно ( точно както миналия месец , при бременността) , днес ми е 20ти ден , О между 12 и 14ти ден. Нормално ли след мисед  да е така ? Почвам да се самонавивам , че маже пак да съм забременяла ... Иначе имаме зелена светлина да стартираме процедурата сега , като ми дойде.

# 287
Tedichka, За да сте ИКСИ предполагам, че спермогарамата е доста кофти и е възможно поради това да настъпват ранни аборти. Консултрайте се с репродуктивния дали да поробвате естествено или да стартирате процедура. На 20 ден едва ли ще имате симптоми, по-скоро е хормонално от предходната бременност. Дори и да е станало, не мисля, че има как да знаете на този етап.

# 288
Tedichka, За да сте ИКСИ предполагам, че спермогарамата е доста кофти и е възможно поради това да настъпват ранни аборти. Консултрайте се с репродуктивния дали да поробвате естествено или да стартирате процедура. На 20 ден едва ли ще имате симптоми, по-скоро е хормонално от предходната бременност. Дори и да е станало, не мисля, че има как да знаете на този етап.
ММ е с малко лоша морфология , останалото е добре. И аз предполагам че заради това стават абортите , но ... а че е рано съм съгласен,  но аз съм с кратък цикъл (24-25 дни) , миналия месец имах положителен пиклив на 26тия ден .
Но предполагам че са просто хормони...

# 289
  • София
Здравейте,
включвам се в темата след два кюретажа. Един през 2013г. В 14г.с. и един от миналата седмица в 17г.с. (то си беше раждане). Първият беше поради синдром на Търнър, а сега изтекли води.
Вече 10 год. бебеправим, а тази бременност беше след 2 инсета и 4 инвитро стимулации, много желана и чакана и изстрадана. Бебето беше здраво и всичко беше наред, карах една нормална и щастлива бременност и изведнъж всичко приключи ей така...без болка, без кървене, без индикации... Много ми е тежко и много трудно, не знам как да се взема в ръце и въобще как да продължа. Физически съм добре, имам леко неразположение и съвсем леко кървене.
Според лекарите е някаква инфекция, която не се хващала от микробиологията или урина..не знам какви са... аз нямах никакви оплаквания. При записването ми на ЖК ми взеха секрет за микробиология и излезе Кандида, за която ми изписа лекарства да слагам в 16 г.с. , аз реално сложих само 3 глобула. Всички доктори твърдят, че кандидата не е причинила спукването на околоплодния сак.
Понеже при 3 от 4ти ми стимулации нямахме оплодени яйцеклетки, се обвинявах, че не мога да възпроизведя една читава Я., която да се оплоди и развие, бях убедена, че ако някога стигна до трансфер, ще забременея и ще родя здраво детенце... сега вече не съм сигурна дали въобще мога да износя, дори и да стигна до бременност...
Имам още два замразени ембриона, които не са с такова добро качество като този който загубих.
Другата седмица съм при лекаря си и ще видим какви изследвания ще направя, за да открием защо така се случи. Казаха ми, че мога да направя нов трансфер след 3 месечни цикъла, но ако се окаже някоя вътрематочна бактерия, четох че са много коварни и трудно се лекуват.
Извинявам се за дългият пост, съжалявам за загубата, която преживявате и Вие и се надявам всички, които се берим за детенце да ни се случи в най-скоро време.

# 290
  • София
.
Извинявам се за дългият пост, съжалявам за загубата, която преживявате и Вие и се надявам всички, които се берим за детенце да ни се случи в най-скоро време.
Ужасно съжалявам за случилото се.
Ти щом си им витро предполагам си се изследвала за микоплазма,Уреоплазма и хламидия?
Кандидата категорично не е причина.
А шийката следихте ли?Като изтекоха водите с каква дължина е била?
Поговори с лекаря си и за Фертилити тест или да се види какво има вътре в матката ... в София ли се следи ?

# 291
  • На изток от Ада
И мойте води изтекоха при последната Б , бчх в 11 г с , правиха ми микробиология 1 път излезе Ешерия коли , лекувах се уж я махнах .... От инфекция ми изтекоха водите според док ... Никой не ми пусна за уреаплазма , микоплазма и хламидия . Че чак сега мин месец правих фертилити тест там всичко ми е отрицателно и въпроса остава каква беше тази инфекция ? За мен е пореден спонтанен аборт , мъжа ми е с лоша сперма  , дали от това е не знам ,,,,

# 292
  • София
*Bubble*, шийката беше добре, над 3. Нямаше проблем при микробиологиите. Да ви кажа честно не си спомням дали са ме изследвали за уреаплазма , микоплазма, но за хламидия -да и излезе че имам антитела - стара инфекция, въпреки това ми изписаха антибиотик и пих.
Следих се до 12г.с. седмица при репродуктивния и при една лекарка по ЗК. Случи се преди да отида при лекаря при който бях избрала за окончателно следене, тъй като имах колебания кой да е...
Да, четох подробно за Фертилити теста и Фомофлор. Не разбрах каква е разликата между тях, но някак клоня към втория, понеже е със секрет взет от лекар.
Още не съм си взела епикризата и не знам какво точно са ми правили след "раждането" дали е имало какво да се чисти, защото според мен нямаше нищо останало...
След колко време ви дойде редовния цикъл? На първия или на втория ц. след това е хубаво да се вземе секрет за изследването?

# 293
Съжалявам за загубата.. Инфекциите могат да причинят чудеса в най-лошия смисъл на думата... Направи всички възможни изследвания..
Аз искам да питам точно във връзка с кандидата, може ли тя да стане причина за ранен мисед, или самият Мико макс? Защото аз още преди да видя + тест, даже може би е било около оплождането, имах кандида и пих веднъж Мико макс. Дали е навредило нещо от това...

# 294
  • Замък сред облаците
Момичета, гъбите не могат да причинят мисед, нито лекарствата за тях. За преждевременно изтичане на водите освен бактериални инфекции има и други причини. Вирус прекаран неусетно от майката; генетично заболяване на плода извън традиционния скрининг за Даун, Търнър, Уилсън; неправилно развитие на плацентата; високо кръвно или прееклампсия; дехидратация; диабет; пукане на мембраните.
За съжаление повечето от тези причини са често неоткриваеми и недоказауеми преди да стане твърде късно.

# 295
Подкрепям казаното от АА, причините са много, не са само инфекции, въпреки че редовната реплика е “може да е инфекция или някой вирус”, но нищо конретно. Това не пречи да си пуснете изследвания разбира се.
Искрено ви съчувствам, знам какво е тъй като съм го преживяла!

# 296
  • София
Момичета, гъбите не могат да причинят мисед, нито лекарствата за тях. За преждевременно изтичане на водите освен бактериални инфекции има и други причини. Вирус прекаран неусетно от майката; генетично заболяване на плода извън традиционния скрининг за Даун, Търнър, Уилсън; неправилно развитие на плацентата; високо кръвно или прееклампсия; дехидратация; диабет; пукане на мембраните.
За съжаление повечето от тези причини са често неоткриваеми и недоказауеми преди да стане твърде късно.
А имаш ли информация за това как стоят нещата с вътрематочните инфекции?
Хроничен ендометрит примерно?
Ей такива неща ми се въртят понякога в главата,че може да има нещо скрито,което да се обостря в дадени обстоятелства.

# 297
  • Замък сред облаците
Да, той си спада към инфекциите, но пак няма как да го открият по време на Б доколкото знам, защото трябва да се прави биопсия на матката и да се търсят възпалените огнища. Често не се оправя с орален антибиотик, а трябват вътрематочни промивки с АБ.

# 298
Момичета, на мен ми правиха биопсия есента и излезе, че имам "хроничен обострен цервитит" и "дисплазия на маточната шийка". Така пише, на мен нищо не ми говори. Лекувах се с Аб, гелчета, какво ли не и участъкът не реагира на лечението. Забременях без да е доизлекувано, но АГ пък казва, че не може миседа да е от това. След миседа се лекувам с горене с киселина и пак гелове разни. Всичко ми е много неясно и се чудя да ходя ли при друг АГ. Не разбирам какво ми е точно състоянието и наистина ли няма връзка с миседа. Защото сега пък ми казва да се доизлекувам и тогава да забременявам.. Значи е противопоказно. Може ли да кажете говори ли ви нещо диагнозата..

# 299
  • Замък сред облаците
Цервицита е възпаление на шийката. Логически не би трябвало да причинява проблем със самия плод или сака. Проблемът е във втори и трети семестър, че може да не издържи и да се стигне до преждевременно разкритие в прекалено ранна седмица.

Общи условия

Активация на акаунт