Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 114
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета, на мен ми правиха биопсия есента и излезе, че имам "хроничен обострен цервитит" и "дисплазия на маточната шийка". Така пише, на мен нищо не ми говори. Лекувах се с Аб, гелчета, какво ли не и участъкът не реагира на лечението. Забременях без да е доизлекувано, но АГ пък казва, че не може миседа да е от това. След миседа се лекувам с горене с киселина и пак гелове разни. Всичко ми е много неясно и се чудя да ходя ли при друг АГ. Не разбирам какво ми е точно състоянието и наистина ли няма връзка с миседа. Защото сега пък ми казва да се доизлекувам и тогава да забременявам.. Значи е противопоказно. Може ли да кажете говори ли ви нещо диагнозата..
А как точно се лекува хронична инфекция?
Според мен няма излекуване,само може да се грижи човек да не се обостри.
Може ли да се разбере каква бактерия точно го е причинила,то това не е микробиологичен ,а хистологичен резултат ...
Според мен не може да е причина за мисед.

# 301
Честно казано не знам и как е станало ясно, че е хронично

# 302
Момичета много съм изплашена и моля за съвет.
Бременна съм в 8 г.с +1. На утрогестан 2х3 + инжекция Пролутекс, клексан и от 28ми на 1 инжекция Зарзио през 2 дни.
Нямам никакви оплаквания като дискомфорт, сърбеж и прочие.
Днес при забърсване видях това!
⛔️Извинявам се за снимките! ⛔️

Скрит текст:

Без никакъв мирис, но лепкаво и разтегливо като лепило.
Не знам какво е, нормално ли е и случвало ли се е на някоя от вас.
Не знам дали да пиша на лекаря си, т.к той ми каза да следя са кървене  т.к имам течност в матката, която не се знае дали е кръв или слуз.

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 09:55 от AnMary

# 303
  • Замък сред облаците
По принцип при бременност се увеличава доста секрета при някои жени. Ако утрогестанът е вагинално, може да се смеси със секрета. Коментирай с лекаря си, неговата преценка в случая е важна, не нашата. Иначе за пръв път чувам за “слуз” в матката.

# 304
Бела, според мен изпрати снимките на АГ, може да е нещо нормално, но все пак за твое спокойствие.
Аз съм имала подобен секрет при овулация и когато ми падна тапата преди раждането. По време на бременност /успешна/ също съм имала различни течения, без да съм имала инфекция, възпаление или проблем, така че според мен запази спокйствие и се допитай до АГ, той/тя знае най-добре.

# 305
Да, вагинално е утрогестана, но се притесних т.к до момента не е "изтичал" така. Може аз да бъркам с това, че е слуз в матката, но има течност, която все още не знаят каква е.

# 306
  • София
Момичета много съм изплашена и моля за съвет.
Бременна съм в 8 г.с +1. На утрогестан 2х3 + инжекция Пролутекс, клексан и от 28ми на 1 инжекция Зарзио през 2 дни.
Нямам никакви оплаквания като дискомфорт, сърбеж и прочи
Без никакъв мирис, но лепкаво и разтегливо като лепило.
Не знам какво е, нормално ли е и случвало ли се е на някоя от вас.
Не знам дали да пиша на лекаря си, т.к той ми каза да следя са кървене  т.к имам течност в матката, която не се знае дали е кръв или слуз.
Рано е да ти пада тапата ,покажи го на лекаря,но през бременността се променя секрецията и се надявам и предполагам,че не е притеснително.Просто е прекалено рано да е това,на което прилича

# 307
Абсолютно е рано да е тапа, така е.
Преди тази бременност имам мъртво раждане в 37 г.с и такова до момента не съм имала.. Адски ми е неудобно да изпратя тези снимки, на 28ми бях на преглед и заради тази течност, за която писах ми каза да следя за кървене и зацапване, но това днес ме изненада. 😔

# 308
Според мен няма нищо срамно или неудобно да изпратиш снимките, спокойствието ти е момента е най-важно.
От сърце стискам палци всичко да е наред!

# 309
  • София
Преди тази бременност имам мъртво раждане в 37 г.с и такова до момента не съм имала.. Адски ми е неудобно да изпратя тези снимки, на 28ми бях на преглед и заради тази течност, за която писах ми каза да следя за кървене и зацапване, но това днес ме изненада. 😔
Помня историята ти.От сърцето желая живо и здраво бебче!
Ще се случат нещата ❤️
Ние,които сме минали през неуспех се притесняваме от всичко,нормално е.

# 310

Много мъчно ми стана за теб, затова си позволявам да коментирам: отиди възможно по-скоро до лекар/спешно/ каквото и да е да те погледнат на ехограф. Моят мисед в 12 г.с. започна точно така,1:1, тогава цяла нощ четох в бг мамма как не трябва да се притеснявам...уви, около 12 часа по-късно започнаха болки и се оказа мисед от преди 3 седмици...
Та за лично успокоение (сега без да се панираш!) просто отиди да те видят! Успех, всичко ще бъде наред Heart Exl

# 311
BellAaAa, при мен се е появявало по време на овулация, както разбирам обаче при теб случая не е такъв, а когато съм слагала утрогестан изтичането е било с цвета на таблетките.

Няма нищо срамно да изпратиш снимката на лекаря, а ако трябва и да те прегледа за да си спокойна, че и ти, и бебето сте добре. Сега вие сте на първо място, а и повярвайте ми това далеч няма да е най-неприятното нещо, което ще види лекаря ти, така че място за притеснение няма.

Стискам палци всичко да е наред и да е просто по-обилно течение от самата бременност. Успех! Heart

# 312
Това пише в английския сайт babycenter: Вагинално течение по време на бременност.
Може да забележите увеличаване на бял кремообразен секрет в началото на бременността, поради по-високите нива на естроген. Бяло вагинално течение (наречено левкорея) не е причина за притеснение: Това течение в началото на бременността е нормално и може да бъде ясно до млечно бяло, тънко или гъсто, и леко миришещо или без мирис. Вагиналното течение, което е зелено, мирише неприятно, причинява болка или сърбеж или изглежда необичайно по някакъв друг начин, може да е признак на инфекция или друг проблем.
Bellaaa, от сърце ти желая всичко да се рсзвие добре!

# 313
Бела, помня историята ти... как си?

# 314
Белла, инвитро ли беше, или бъркам? Т.е. дали до много скоро си взимала естроген в огромни количества? Мисля си, че може би е от него. Но като можеш, иди на лекар. Честито и успешна да е!

Общи условия

Активация на акаунт