Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 087
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Излязоха ми резултатите, но не разбирам много от тях, а още не съм записала час. Сигурна съм, че тук знаете кое какво е

# 331
  • Sofia
Излязоха ми резултатите, но не разбирам много от тях, а още не съм записала час. Сигурна съм, че тук знаете кое какво е

PAI означава риск от нарушение в системата на фибринолизата (системата, която позволява на кръвта да остане течна).
Мутациите в МТХФР гена означават, че не усвоявате синтетичните форми на вит от Б групата. Трябва да приемате метилираните им форми (фолат вместо фолиева киселина за Б9, метилкобаламин вместо цианкобаламин за Б12).
При мутация за неусвояване на витамините от Б група има и риск от занижени нива на Б9, Б6 и Б12, които от своя страна могат да доведат до повишен хомоцистеин, който е рисков за ССИ. За да е нисък хомоцистеинът (под 7), тези витамини трябва да са на горна граница. При наличието на тези мутации е хубаво да си проверите нивата на витамините (Б6, Б9, Б12) и на хомоцистеина.
АСЕ се свързва и с риск от повишено кръвно налягане.

# 332
  • Варна
Аз май долу горе ги поразчетох. За Б12 и Б9 си имах много отдавна съмнения за мутация, т.к детето ми се роди със stork bite и имах цервикална дисплазия. Аз така или иначе почти постоянно си приемам метилиран Б комплекс. Но високият хомоцистеин е факт. Даже го бях коментирала с д-р Халил навремето и тя не можа да ми каже защо е висок.
Доколкото четох PAI 4G 5G хететозиготен е без клинична изява,но в комбинация с ACE I/D хететозиготен се повишава рискът от спонтанни аборти. Това какво означава, че ще ми назначат хепарин ли?

# 333
  • Sofia
Зависи на кой лекар попаднете. Един ще назначи, друг ще сметне, че не е нужно, защото не се води високорискова мутация.
При всички положения обаче е важно да се следи кръвотока по време на бременност.

# 334
При нискрискови мутации наистина различните лекари имат противоположни мнения. Объркващо е, но при наличие на аборт, аз лично избрах да послушам доктора, който ми изписа превантивна терапия (хематолог). Но да, при всички положения е важно да се следи кръвотока.

Alinka_Balinka, аз доколкото знам tsh се повишава в началото при бременност и после се нормализира. На мен ми бяха изписали хапчета, но се оказа, че съм била бременна вече при изследването и ми казаха да не ги пия. Моята стойност беше подобна, а после си влезе в нормите. Това е моят опит, но най добре да каже лекар.

# 335
  • Варна
При мен реално беше уж заради Ковид. Няколко лекари ми казаха, че няма нужда от изследвания, аз на своя глава ги пуснах. Имам една нормална, прекрасна бременност. Все си мисля, че ако не беше тоя Ковид и тази щеше да е така. Но както казах, дори и да не ми назначат терапия, поне тоя път няма да ме лекуват с Авирон колкото и видимо нищо да ми няма на мен.

# 336
  • Замък сред облаците
Момичетата вече са казали за мутациите и терапиите. Точно ковид може да е отключващ при хетерозиготните мутации и да усложни ситуацията, въпреки че иначе нещата са протичали нормално. Аз затова и бях възмутена как не ти назначиха нищо за ковида.

# 337
  • Варна
Ами... Как... Аз имам чувството, че лекарите изобщо нямат навика да взимат предвид мутации. То и ако ваксините съобразяваха с мутациите нямаше да има толкова аутизъм отключен от ваксини. Мен навремето са ме освободили, защото много зле понасям всяка ваксина, но ето къде бил ключът към палатката защо е така. Та аз като нямам такива изследвания и се счита, че нямам мутации и риск. То дето се вика един аспирин да пиех пак можеше да помогне. Като си помисля, че с първата ми бременност дори никой не ми каза да пия фолат и не съм пила.. Цяло чудо е, че нямах проблем с бременността и родих здраво дете.

# 338
Повечето АГ са толкова неадекватни спрямо мутациите, та чак е скандално това. Онзи ден на профилактичен преглед след първия цикъл и споменах, че е излезнал Лайден и още няколко неща от тромбофилиите и съм ходила на хематолог и думите АГ бяха буквално: "Е, това това е нищо." За какво ми бил този хематолог. Laughing
Толкова. Иначе имаме зелена светлина за нови опити, ама аз нещо...

# 339
  • Sofia
И аз често попадам на лекари, за които моят хетерозигот на Протромбин било нискорискова мутация 🤯 (другите 4 мутации дори не ги индексират).
Само хомозигота бил високорисков.

Но факт имам мисед и то след употреба на Дуфастон (без терапия с НМХ). Факт и че майка ми с нейния хетерозигот Протромбин е със ССИ и др... Но не, то не било високорисково и масово се неглижира.

# 340
  • София
Аз пък съм без почти мутации, там MTHR не го броя изобщо за мутация, ясна е терапията там. Но въпреки това с успешната бременност бях на НМХ, сега и с двете неуспешни пак ме сложиха на НМХ, имам слаб кръвоток в матката също. Та си трябва добри АГ-та за тези неща и добър хематолог.

# 341
  • Варна
Здравейте, момичета. Като ви чета за тоя Ковид и леко се притесних. Имам една съвсем нормална бременност и родих края на 2019г. През ноември 2021 се разболях от Ковид и не го изкарах много леко. По това време вече правехме опити за второ бебе. Оправих се за 10тина дена, но имах разни пост симптоми още два-три месеца. През февруари тази година забременях. В началото всичко беше ок, но в 6-7 г.с. ембрионът реши да се разделя и малко след това и двата спряха да се развиват. АГ каза, че не смята че има каквато и да е причина това да се случи, а просто е било лош късмет. Не ми назначи е никакви изследвания. По време на първата бременност пусках генетични и бяха ок. Вие какво мислите? Дали е имало връзка? Трябвало ли е да изследвам нещо? От този месец подновихме опитите и много се притеснявам, често казано.

# 342
  • Замък сред облаците
В 6-7 гс или има два ембриона, или не. Няма как да “тръгне да се разделя”, оформянето на повече от един ембрион се  случва на фаза бластоцист в рамките на седмицата след овулацията. Просто не е била ок тази бременност и не е простщъществувала. И сменете лекаря, ако дава такива обяснения.

# 343
  • Варна
В 6-7 гс или има два ембриона, или не. Няма как да “тръгне да се разделя”, оформянето на повече от един ембрион се  случва на фаза бластоцист в рамките на седмицата след овулацията. Просто не е била ок тази бременност и не е простщъществувала. И сменете лекаря, ако дава такива обяснения.
АГ също каза, че не е нормално да се делят толкова късно, но все пак понякога се случва и почти никога не оцеляват. В 5 г.с. беше един, в 10 г.с., на втория ми преглед бяха два, вече спрели да се развиват. По размерите им прецени, че са се разделили малко след първия преглед.

# 344
loter, може да не е бил с добра апаратура и да не е успял да види второто добре или пък да е мислел че няма да се развие и второто и да е казал че е 1 първоначално. Ако се притесняваш, пусни витамини, защото ковид буквално изпива организма, както и виж генетичните точно какви резултати са ти дали. Често излизат "леки" мутации и лекарите казват че не е нищо.

Общи условия

Активация на акаунт