Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 009
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
НямаСмисъл, трудно е, изживей си момента, наплачи се. Това са емоции, които няма как да отминат за ден. Хората едва ли го правят с лошо, но на нас като ни е болна тема и го приемаме трудно. Преди да забременея с дъщеря ми,  докато опитвахме и изскачаха проблемите, постоянно разбирах за някоя моя позната, която е забременяла. Радвах се за тях, но постоянно се питах "Защо не и аз?"
Сега пък често ме питат кога ще имаме второ, по площадките с други майки често се случва да ми казват какво чакаме, времето минава. Вече им казвам, че нещата понякога не зависят от нас. Даже си казвам, че съм била бременна и не се е развила бременността и когато стане, тогава.

# 601
  • София
Няма смисъл за това съм с две ръце за подкрепата от психолог, много работихме с нея за тази реакция, защото и мен често ме питат а вие кога второ? На по-близките съвсем спокойно вече обяснявам какво се е случило, на любопитните казвам че чакам вече внуци и спират да питат. Имай предвид че казаното от тази колежка не е с лошо намерение, загубила се е във времето и пространството кога е разбрала че си бременна, най-вероятно с най-добри намерения пита, не е за да те нарани. Ще мине и това и ще можеш по-спокойно да приемаш тези въпроси.

# 602
За мене беше изключително просташко това, че някакъв трети човек, който няма абсолютно никакво отношение към мен и съм общувала 5 пъти с него в офиса, знае лични неща за мен.. При положение, че аз не си позволих да споделя дори с родителите си до края на третия месец.
Смешното е, че тази позната, която е споделила за мен също е била бременна докато и аз бях, но тя не ми беше казала за себе си.... Каза ми, чак след загубата ми.... Явно за нея тези неща все пак са лични, но не и за околните.
П.С. Човек трябва да си подбира средата по-добре.

# 603
Изживей си мъката, плачи и крещи колкото искаш. Олеква! А за околните не ги мисли, не им обръщай внимание в началото на мен ми беше адски болно когато ме питаха "ама какво стана, защо стана" или като ми кажеха "ами божа работа" всякакви такива изказвания и неподходящи въпроси ме нараняваха много, но стигнах до заключението, че хората в такива моменти не знаят как да реагират, който не е изживял това не знае какво е и колко боли да загубиш дете

# 604
  • На изток от Ада
Момичета,  след кюретаж калко дни и нормално има кървене?

# 605
  • София
Момичета,  след кюретаж калко дни и нормално има кървене?

около 7-14 дни някъде

# 606
Включвам се и аз след редица прегледи, които преминах. На мен всичко ми се е възтановило и след този цикъл (3ти след миседа), ще имаме зелена светлина. Всичко с щитовидната ми жлеза е в норма. Репродуктивен специалист ми назначи урео, микоплазма и всички такива зарази - там всичко е отрицателно. Направих и репродуктивен имунофенотип - там се оказа, че имам леко завишени nk клетки, но имунолога прецени на този етап да не се правят вливки, защото при референтна граница 12 при мен е 15. Мюлеровият хормон излезе нисък, така че, докторът каза да почваме опитите... един вид нямаме много време и ако до края на годината не се случват нещата да видим за някаква процедура. Признавам си, че малко ме е страх... особено когато морфологията на мъжа ми не е много добра. Страх ме е да не се повтори. Но поне сега знам, че трябва да приемам аспирин за тромбофилията и това е някакво успокоение.

Аз също все още си поплаквам, когато се присетя за аборта. Даже по това време планирах вече да излизам майчинство... не спирам тези емоции защото знам че ако ги държа вътре в мен ще е по-зле. Помага ми това, че се концентрирах в изследванията, и това което планирам занапред.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 19:34 от kuniochi

# 607
А защо само аспирин,с какви мутации си

# 608
  • Варна
На мене пък наскоро на мейла ми влезе писмо от някакво приложение, в което (вече не помня, но явно) съм се регистрирала, когато забременях - Честито, вече сте 34та седмица! ... и направо се разревах Sad
Напоследък все по-често се замислям сега с какъв ли корем щях да съм, ами другия месец как щеше да ми е термина и такива неща ... и пак ми става много тъпо.
А по площадките като питат много им казвам, че тези неща наистина са Божа работа и не при всеки стават по график. Ако много нахалстват им казвам за аборта и им става тъпо и млъкват.

# 609
Лотер аз съм в такъв период сега. Миналата година по това време съм забременяла. Сега с ММ ни е забранено да правим опити заради биопсията. Загубих детето на 7ми ноември 2 дни преди рождения ден на баща ми. Не знам как ще празнувам, изпитвам огромна вина. И то на такъв ден се случи това...
😟

# 610
На мен пък ми звънях от един МЦ, където ходих на второ мнение (дали да прекратя бременността) и ме питаха пол и колко кг се е родило... Доста неловко се получи.
Още не съм го преживяла въпреки че имам вече детенце..

# 611
  • Варна
Лотер аз съм в такъв период сега. Миналата година по това време съм забременяла. Сега с ММ ни е забранено да правим опити заради биопсията. Загубих детето на 7ми ноември 2 дни преди рождения ден на баща ми. Не знам как ще празнувам, изпитвам огромна вина. И то на такъв ден се случи това...
😟
Не се обвинявай, Минзухар! Нормално е да ти е тъжно, но не допускай ти или някой друг да те обвиняват за загубата! Нима има майка, която не би направила всичко възможно за детето си? Сигурна съм, че каквато е можело, каквото си знаела или разбрала впоследствие, всичко което е възможно си го направила. Всяка една от нас го е направила. Но понякога това не е достатъчно и има обстоятелства извън нас, с които просто трябва да се примирим. Не, не е справедливо, но пак трябва да го приемем и да гледаме напред само с положителна нагласа.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 13:18 от loter

# 612
Аз се следях в Щерев при неуспешната ми бременност и след кюрежа ми, отново там, получавах разни мейли от тях, свързани с раждането и т.н. Много ми беше тъпо и доста несъобразително от тяхна страна. Трябва да имат някакъв филтър за тези неща, при направен аборт там..

# 613
И дъщеря ми има рожден ден другия месец, а термина ми беше 10 дни след рождения й ден, даже се шегувахме с мъжа ми да не са на една дата и сега като наближава малко ми става тегаво на моменти, но няма как. Надявам се скоро и ние да имаме зелена светлина, че при мен нещо много се завлачиха нещата с вагиналните инфекции.

# 614
Аз забременях едновременно с една колежка. Тя роди , а аз го загубих. Като гледам сега бебчето й си представям моето… И аз получавах известия от едно приложение относно предстоящото ми раждане. Всичко това е ужасно.
А най- странното е, че до края на месеца очакваме документите от фонда и вероятно ще започнем първи опит инвитро през ноември , а миналата година забременях точно ноември . Не съм суеверна, но се страхувам точно от тези мисли и представи ….

Общи условия

Активация на акаунт