Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 35 991
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
  • На изток от Ада
За жалост мн доктори не разбират от тромбофилия.  На мен идин ми предписа клексан инжекции,  други двама известни не.  Доц Русев и той предписва инжекции през ден и Ап., което също е не достатъчно . Аз от него имам терапия , но и тук се мъчат да оспорват.

# 631
kuniochi, писала ли си в темата за тромбофилия, защото фактор 2 се води високорисков и сам по себе си може да е причина за аборт и той води всъщност до прееклампсия? Тоест аспирин не е достатъчен. Не знам дали сме се засичали там,в другата тема,но ако имаш пиши да видим и другите на какво мнение са.

Репродуктивния специалист каза, че само аспирин бил достатъчен. Но аз със сигурност ще поискам и второ мнение, само да стигнем до бременност. Сега ще разгледам и тематата за тромбофилия, благодаря ти. Най-много ме дразни как не я взимат под внимание, защото имам две живо родени деца и един вид няма как да е от това.... даже ме съветваха да не я изследвам въобще. 🙄

Не съм имала високо кръвно, двете ми деца са износени до термин без усложнения. Затова и този висок риск беше неочакван, а явно е показвал активност на тромбофилията.

# 632
Да,аз пиша там и направо мога да ти кажа ,че има няколко високорискови фактора,които са си същинска тромбофилия. Ти имаш единия от тях. Може да посетиш Паскалева,тя е най -търсеният хематолог, по принцип като имаш аборт и мутации си изписва инжекции. На мен ми каза, че най-опасни са фактор 2 и 5... Репродуктивните по принцип нямат право да се месят по въпроса, защото това е за хематолог. За жалост обаче не е така.
Има и няколко АГ в София,които са на "ти" с тромбофилията,ако търсиш и АГ,който разбира.

# 633
Аз също съм на терапия нмх 0,6. Репродуктивния ми каза, че е високо и трябва 0,4. Бях при др Минкова. Но аз му казах, че 2ра бременност няма да загубя и ще направя всичко възможно да се задържи. Аз тази едва преживявам, камоли 2ра да не се застраховам е абсурдно... 😬И той се съгласи въпреки всичко, поне да избутам до 3м.

# 634
  • Варна
Това, че приемам разни червени боровинки и се наливам с тонове вода съответно пишкам по 60 пъти на ден, може ли да повлияе тест за бременност? Сигурно не, ама като удавник за сламка да питам. Не се стърпях и си направих днес един тест на 32 ден (цикълът ми е между 31-33 както писах по-назад, но последния път ми дойде на 28) и съответно втора черта не виждам, колкото и да се взирам. Най-късно утре уж трябва да ми дойде, ама грам симптом не усещам. Или пак нещо съм се счупила и ми закъснява по друга причина или  нещо не ще да отчете в момента.

# 635
  • София
Тест се прави сутрин, с първата урина. Многото течности имат значение.

Аз по време на бременността имах притиснати пикочни пътища, пих неоренал - на билкова основа е.

Според мен най-добре изчакай още няколко дни, пусни си една стерилна урина и отиди на уролог. И тест преди това, ама сутринта с първа урина.

# 636
Не искам да те разочаровам, но съвременните тестове вече не се влияят от това по кое време на денонощието се правят. Поне този, който правих аз беше такъв, и то го направих ден преди закъснение.. Не се отчайвай, може овулацията ти да е била по-късна. Пробвай пак след няколко дни Simple Smile

# 637
  • Замък сред облаците
Влияе се естествено и то най-вече заради концентрацията на хормона в урината. Редица фактори имат значение - колко време е минало от имплантацията, колко течности са приемани, колко скоро са приемани течности и т.н. При постоянно пишкане урината може да не се насити въобще с хормон преди/около закъснение. Затова препоръката е с първа сутрешна - след като си се наспала и поне 6 часа бъбреците са филтрирали кръвта и в урината се е отделил достатъчно хормон. В крайна сметка тестът е просто лакмус, нищо повече.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 10:27 от АА

# 638
Това, че приемам разни червени боровинки и се наливам с тонове вода съответно пишкам по 60 пъти на ден, може ли да повлияе тест за бременност? Сигурно не, ама като удавник за сламка да питам. Не се стърпях и си направих днес един тест на 32 ден (цикълът ми е между 31-33 както писах по-назад, но последния път ми дойде на 28) и съответно втора черта не виждам, колкото и да се взирам. Най-късно утре уж трябва да ми дойде, ама грам симптом не усещам. Или пак нещо съм се счупила и ми закъснява по друга причина или  нещо не ще да отчете в момента.

И аз съм в същото положение 3 дни на закъснение с отрицателен тест..но явно ми закъснява

# 639
  • Варна
То аз имам дежа вю с миналия септември. Пак така бяхме правили опит и уж имах разни симптоми, закъсня ми бая, дойде ми на 37 ден или нещо такова, а уж 33 ми е максимумът и то рядко. И отрицателен тест. Сигурно пак си въобразявам. Просто имах едно придърпване в корема, което усещам когато ни се получавало досега, съответно никакви симптоми на идване на цикъл, тоя странен цистит дето ме нападна от нищото и то нали знаете, като искаш нещо силно и почваш да търсиш под вола теле. Взела съм си още един тест и ще го направя утре сутринта, ама нали знаете колко е гадно чувството като си се надявал и се разочароваш..

# 640
Скрит текст:
То аз имам дежа вю с миналия септември. Пак така бяхме правили опит и уж имах разни симптоми, закъсня ми бая, дойде ми на 37 ден или нещо такова, а уж 33 ми е максимумът и то рядко. И отрицателен тест. Сигурно пак си въобразявам. Просто имах едно придърпване в корема, което усещам когато ни се получавало досега, съответно никакви симптоми на идване на цикъл, тоя странен цистит дето ме нападна от нищото и то нали знаете, като искаш нещо силно и почваш да търсиш под вола теле. Взела съм си още един тест и ще го направя утре сутринта,
ама нали знаете колко е гадно чувството като си се надявал и се разочароваш..

Толкова добре те разбирам......

# 641
  • Варна
Скрит текст:
То аз имам дежа вю с миналия септември. Пак така бяхме правили опит и уж имах разни симптоми, закъсня ми бая, дойде ми на 37 ден или нещо такова, а уж 33 ми е максимумът и то рядко. И отрицателен тест. Сигурно пак си въобразявам. Просто имах едно придърпване в корема, което усещам когато ни се получавало досега, съответно никакви симптоми на идване на цикъл, тоя странен цистит дето ме нападна от нищото и то нали знаете, като искаш нещо силно и почваш да търсиш под вола теле. Взела съм си още един тест и ще го направя утре сутринта,
ама нали знаете колко е гадно чувството като си се надявал и се разочароваш..

Толкова добре те разбирам......
И на мене вчера ми дойде Sad Още един неуспешен месец. Тоя път даже и тест не си правих, щото ми беше ясно Sad

# 642
Никога няма да си обясня как жени,които живеят на макс(с една дума нехаят за здравето си,пият,пушат,смъркат и т.н.),забременяват без проблем, раждат без проблем деца-без проблем. Примерите са много-и около мен,и в публичното пространство.
Как става?? 

# 643
  • София
Никога няма да си обясня как жени,които живеят на макс(с една дума нехаят за здравето си,пият,пушат,смъркат и т.н.),забременяват без проблем, раждат без проблем деца-без проблем. Примерите са много-и около мен,и в публичното пространство.
Как става?? 
Задавам си този въпрос вече 10г. и за съжаление, нямам отговор.

# 644
Казва се съдба. На кой каквото му е драснато. Всяка трудност е изпитание, което трябва да минем и да докажем, че можем да се справим. Имам позната с три деца, живее по баровете, включително седмица след раждането почват снимките от дискотеки и тн, постоянно ресторанти, екскурзии. Бабата ги гледа.. отстрани изглежда нечестно, най-малкото горките деца,съжалявам ги,но какво да се прави..неглижира ги и за мен те не са щастливи. А една жена,минала през трудности ще е много по отдадена на детето си един ден и ще му дава много повече любов и внимание. Само пример е това...
Аз се интересувам от душата,от уроците ни и знам, че всяко нещо е с причина и има обяснение да се случва така. Когато узрее момента, нещото ще се случи.. само трябва примирение ,ако човек се бунтува ,съдбата му дава нови и нови изпитания. Така го знам и  разбирам аз поне.

Общи условия

Активация на акаунт