"Излъгаха ме" - Стар народен майтап, който си се оказа истина или ...?

• 11 014
  • 206
  •   1
Отговори
# 120
Prima, според мен трябва да научиш децата си как да се радват на живота, как да разделят доброто от лошото и как да се учат от грешките си...развода е нещо страшно,но с него не идва края на света. Това в общи линии означава, че ако са избрали неподходящият (защото никой не е защитен) да могат сами да разберат това и да продължат напред, след като вече е ясно че всичко е изчерпани по пътя към тяхното щастие вместо да се вкопчват като удавник за сламка във връзка в която вече всичко е истински или към партньор който не ги обича и цени ...

# 121
  • София
Разводът не е край на света. Сестра ми преди 30 г. срещна неподходящия човек. Детето им беше съвсем малко, а те много млади, когато се разведоха. Тя беше напълно готова и уверена да продължи сама, но да не позволи щастието/нещастието й да зависи от някой друг човек, освен от самата нея. Малко след това тя срещна прекрасен човек, с когото са от над 25 г. Имат и обща дъщеря, и нейната отгледа той като своя (в момента едното им внуче носи името на "доведения" си дядо, което е достатъчно показателно.

# 122
  • Great Britain
Prima Donna,колко са големи децата ти в момента? При теб ли живеят,срещат ли се с баща си? Като че ли ми се измести фокуса от първоначално зададената тема.Обърках се.

# 123
  • По света и у нас
на 4.5 и на 6

# 124
  • Great Britain
Според мен възраста на децата ти в момента е да се гушкате,играете,четете книжки и така нататък.Прекарва и времето си с тях ,казвайки им и показвайки им колко много ги обичаш.Има доста време преди да отлетят от теб подари им го.Щом нямаш проблем с чистачки ,нанита и т.н.ползва и услугите им.Какви партньори те ще срещнат след 20 години примерно от сега няма как да знаеш.Просто ги обичаи и така,живота си върви.Успех.

# 125
Изобщо не мисля децата женени / омъжени ли ще са и за по колко време. Не вярвам в единствените връзки, романтика за вечни времена и др. такива. На филм - може, но в реалността - хехех, толкоз наивна не съм. Така че техните партньорства не ме притесняват, освен ако моя дъщеря не се хване трайно с женен мъж. Това ще ми е супер гадно и не бих проявила никаква търпимост.

# 126
Хайде стига, всичко има в реалния живот, даже и връзки до гроб.

# 127
_Bianka_ може би имаше в предвид, че не всичко е цветя и рози.

# 128
  • София
Изобщо не мисля децата женени / омъжени ли ще са и за по колко време. Не вярвам в единствените връзки, романтика за вечни времена и др. такива. На филм - може, но в реалността - хехех, толкоз наивна не съм. Така че техните партньорства не ме притесняват, освен ако моя дъщеря не се хване трайно с женен мъж.
Ами ти с тази бройка деца ще се поболееш от притеснения (шегувам се)
За твой син трайно с женена жена не би ли се притеснила?

# 129
Разбира се, че има връзки до училище до "гроб", обаче аз не вярвам в тях и те не са представата ми за вечно щастие. Но все пак човек съди и по собствения си живот, няма как Simple Smile

# 130
Имам няколко близки двойки с дългогодишен щастлив брак. На едните им бях кума на сватбата още в студентските години. Общото между тях е, че жените са умни и гъвкави - най-често са мили и добри, но и не се страхуват да си покажат рогата. Държат здраво контрола над семейния кораб со кротце, со благо и ако трябва, со малко кютек. Не, изобщо нямам предвид, че са диктаторки и мъжете им са под чехъл. По-скоро знаят кога и как да заявят позиция и си избират битките, образно казано. Мъжете са добряци, съвсем леекичко льольовци, единият със сравнително безобидно хоби футбол, но другият залита сериозно по чашката, когато е на гости и там жена му го държи изкъсо, включително дискретно  подсказва да спре да пие, преди да започне да се излага.
На тези двойки им личи, че се обичат и се чувстват добре заедно.
Най-лоша според мен е комбинацията богат, интелигентен и властен мъж с кофти характер с неособено умна, но добра и кротка жена. Виждала съм такива двойки с десетилетни бракове, но е много кофти да гледаш как мъжът тъничко се прави на велик за сметка на жена си.

# 131
Разведените жени искат да си живеят сами, а разведените мъже си мечтаят да поробят някоя недоразбрала какво я чака наивница, да ги "гледа" и да им чисти...
Аз пък сред доста познати гледам точно обратното.
Разведените жени гледат да се хванат с някой друг, къде от самота, къде за да им помага с бюджета (или направо да ги издържа), къде защото са се влюбили в някой друг и това е била даже причината да се разведат, та направо се събират с него.
Докато разведените мъже изживяват втори ергенлък и хич не се оплакват. Това с готвенето и чистенето е толкова overrated... повечето мъже хич не забелязват избърсан ли е праха и изгладени ли са пердетата - това са неща, които жената прави за себе си, а мъжът може с тях, може и без тях. За готвенето - ей го в кварталната кръчма обедното меню за 5 лева. За прането - всяка къща има пералня, не е голяма философия да натиснеш копчето. Не познавам мъж, който да се е оженил за да му домакинствала някоя жена. Виж, заради секс познавам много - ама като видят веднъж, че можеш да пиеш млякото и без да си купуваш кравата, след това не бързат да се женят втори път.
Но това е сред моя кръг познати хора - в София, интелигентни хора. Някъде на село сигурно има и много мъже, които някой трябва да им реже салатката, и ако се случи жена им да ги зареже ще бързат да си намерят друга за тази цел.

# 132
  • София
И двамата сте прави, за различни случаи.
Обедното меню е 5 лв. за едно ядене. Често на един мъж не му стига, освен ако не вземе и половин хляб или десерт. А вечерята? Тя ще е повече, дори от топла витрина.
Има мъже, които не са научени и нямат желание тепърва да домакинстват. Като се добави нуждата от що-годе редовен секс без уговорки и кандърми, делене на битовите разходи (може и на наем)...
За жените е същото (там безсексието повече се понася), но често има и деца, което е допълнителен финансов товар. Жените обикновено не са научени и нямат желание да боядисват и ремонтират, за пренасяне и дума да не става. Понякога (все по-рядко) не шофират и нямат кола.

# 133
  • По света и у нас
Chris78, сигурно ги има и двата случая, но това което аз виждам е повечето мъже искат жени до тях постоянно, иска да има секс всеки ден и да му е спокойно а не да саможивства. Невпознавам нито един дето да е против намирането на постояна приятелка. Единствения когото не съм видяла даджосан още е ... бившият ми. Grinning и не мога да разбера защо се пази, крие ли я, за пред съда ли се прави на мъж с разбито сърце ли. Не зная....

# 134
И двамата сте прави, за различни случаи.
Обедното меню е 5 лв. за едно ядене. Често на един мъж не му стига, освен ако не вземе и половин хляб или десерт. А вечерята? Тя ще е повече, дори от топла витрина.
Скрит текст:
Има мъже, които не са научени и нямат желание тепърва да домакинстват. Като се добави нуждата от що-годе редовен секс без уговорки и кандърми, делене на битовите разходи (може и на наем)...
За жените е същото (там безсексието повече се понася), но често има и деца, което е допълнителен финансов товар. Жените обикновено не са научени и нямат желание да боядисват и ремонтират, за пренасяне и дума да не става. Понякога (все по-рядко) не шофират и нямат кола.

Да не навлизаме в сметкаджийство, ама като излезеш от супера с продукти за 200 кинта, и после не изкарваш даже 10 дена с тях?

Общи условия

Активация на акаунт