Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 418

• 30 271
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Малко,по малка излизат нови снимки за Шел.После като започне снимкопад.....

И отново е със зелено яке!

Рускините коментират, че това са снимки от старата реклама на Шел затова е със зеленото яке.

# 691
  • Пловдив

Марта да не се изгуби между лалетата.
Докато чакаме да се обади - Санджар и лалета.

# 692

Марианка ами ако случайно е срещналаЕнгин?

# 693

Момичета Two Hearts
Снимките се появиха и аз се появих.
Сега да разкажа  за Истанбул и престоя ми там.
Знаете, че поводът беше "Фестивалът на лалетата".  Туристическата агенция същата с която бях 2019 година, горе-долу по същото време.
Понеже имам две посещения във времето, естествено можах да видя разликите и еднаквостите.
Пътуването беше добре, комфортно, но нощният престой на българската граница и на отиване и на връщане може да подложи на изпитание и  най-спокойните хора. Тази фирма си пътуват през Лесово и Хамсабейли. От турска страна - бързо и акуратно, от наша... яваш-яваш всеки автобус /на връщане пред нас чакаха 8 автобуса, на отиване само 2, но времето за преминаване около 2 часа и половина/.
Положителното което видях беше, че посещението на панорамната тераса на "Сапфир" беше веднага при пристигането ни в Истанбул. Аз обаче пропуснах този момент, защото ви споделих че имам страх от високото, терасата е със стъклен парапет. Не си причиних тази екстремност, а си седнах в кафе "Неро" и си пих капучино.
Това е "Сапфир" - считан за най-високият небостъргач в Истанбул, но сега има друг, който надвишава неговите 261 метра.
Има в нета превъзходни снимки, но аз ви слагам моята, направена от автобуса.

Следващият ден бяхме на "Долмабахче сарай" - отново красота и много хубаво представяне на екскурзоводката от турска страна - българка, живееща в Истанбул. Перфектен български, гладко течаща мисъл, супер ерудирана дама.
Разходката по Босфора пропуснах и за това време пих кафе на сами брега в кафето намиращо се до Часовниковата кула на Двореца "Долмабахче сарай" . Най-приятното прекарано време за този престой в Истанбул.
На другият ден /всъщност последния/ - парк Емирган. Ами не е това което помня от 2019 година.
Слагам снимки мои - правени тогава и сега. Разликата е очевидна. Просто времето не позволи да се повтори този разкош който бях видяла преди. Като казах време - разкошно време в Истанбул, тръгнахме си по лятно, прибрахме се по зимно - Шипка сняг и непочистен път, в Габрово  зима.  Пристигнах си живо и здраво към 1 часа през нощта, нищо не оправях по багажа, защото днес до обяд на работа и сутринта едва не се успах.
Какво ново обаче - много тъмнокожи младежи и девойки /може би студенти или живеещи в този квартал където бяхме настанени в хотел - квартал Фатих/. Много хотели, много луксозни магазини. Прави впечатление, че на доста места обслужващия персонал говори руски /дотолкова за да се разберем/. Едната вечер вечеряхме в ресторант, където рускиня беше или управител или собственик, защото даваше нареждания на всички, а на другата вечер докато хапвахме "Адана кебап" в друг ресторант се заслушах в музиката - ами Азис. Викам си да ида у Стамбула да слушам Азис /ама той явно е популярен там/. Тук може и да съм слушала "Хабиби" ама там го чух...
Друго интересно - видях и по-обикновения живот. Докато се разхождахме безцелно наляво-надясно по уличките попаднахме и на... по-нелицеприятни жилища. Всъщност Истанбул не е само това което гледаме по сериалите - богати къщи и подредби.
И тук се сещам за къщата, която беше намерил Йомер и се радваше, че имало малка градинка в двора или пък къщата в която живееше и която беше пред разпад отвред. При обиколката с автобуса видяхме и от едното и от другото. Но там където са туристите са любезни и отзивчиви, цени няма на никаква стока или ако има е в долари и евро. В едно магазинче ме омагьосаха и си купих чанта за 15 евро, докато около Капълъ чаршъ питайки за цена - 50 евро. 
Сега малко снимки.

Скрит текст:
Емирган парк 2022 година. Цветята са с мрежа оградени.

Емирган парк 2019 година.

Всеизвестният мост над Босфора.

И Босфора от кафето на "Долмабахче сарай".

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 17:40 от Марта_49

# 694
Привет!
Добре се завърнала на Марта и благодаря за разказа и снимките. Доколкото разбирам, и лалетата не са каквито бяха 😉 и щом са заградени, явно някой ги е нападал 🙃

Енгин изглежда добре на снимките, чакаме новата реклама и всичко каквото дойде.
  Слагам една госпожица пораснала, на брега на морето

Гледам капките, Роси Кирилова, Братя Аргирови и ме хваща носталгията 😭

# 695
  • Пловдив

Докато Умут си прави джогинга, нека си припомним анимацията от "Една любов, два живота".

https://www.vbox7.com/play:0cafa2805e

И тук: https://www.videoclip.bg/watch/973837_animaciya-kum-edna-lyubov- … -zhivota-14052019

Марта, благодаря за споделянето.
araselia и аз съм там.

# 696
Марта:heart:
Добре си дошла.
Благодаря за споделеното!Красив е Истанбул, спор няма.Ама всичко е по график,това не харесвам.Бързаш,гониш график,все ще се намери някой да закъснея,чакаш,изнервяш се.А по границата,кошмар.Я ще решат автобус да тарашат,я компютър блокирал,я молитвата им хващаш..Всичко това се забравя. Остават спомените и желанието пак да отидеш и да се потопиш в тамошната атмосфера!
Хубава вечер на всички!

# 697
Марта добре дошла.Благодаря  за впечетлениео ти от Истамбул,с което направи и нас съпричастни със еккурзията до там.Хубави снимки, а най-важното е, ти да си удовлетворена от нея.  

Каква мъничка е била тук Берен.....
Момичета и аз съм на Капките...
Мои фаворити са Дарин и Сано

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 21:13 от mari52

# 698

Лека вечер!

# 699
  • Пловдив

Добро утро в ден вторник, успешен да е.
С надежда за новини и снимки.

# 700
Добро утро момичета Two Hearts
Ден вторник - нека е успешен!
Снегът дошъл изненадващо,  също така вече си и тръгна. Да се надяваме на хубаво време и приятни предстоящи празници.
Днес не съм цветна, защото съм телефонна.

# 701
Добро утро!
Успешен ден на всички!

# 702
Здравейте момичета

Да започнем новият ден с вяра и надежда .Успешен вторник.
Да пием кафе и да се надяваме за новини и снимки .

Скрит текст:

Берен е качила нова снимка.

Лек ден момичета.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 10:50 от mari52

# 703
  • Пловдив

https://twitter.com/olpmner/status/1513641110916280328/photo/3

Пакистанската актриса Навин Уакар последва и хареса някои публикации в инстаграма на Енгин.

Снощи, инструкторът на Енгин по подводно плуване Осман Ялчън, е пил кафе от Шел.
И двамата са го отразили в сторитата си в инстаграм профилите си.
Енгин е написал: "Да ти е сладко".

Ето профилът на Осман: https://www.instagram.com/osmnylcn42/?hl=bg

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 12:23 от mariana51

# 704
И аз ще пия кафе от "ШЕЛ", ама... друг път.
Сега пих в кафене "Неро".

Общи условия

Активация на акаунт