АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 379
  • 743
  •   2
Отговори
# 165
  • Пловдив
Яни, много съжалявам за приятелката ти. Просто съвет за друг път - да не стъпва при тези двамата мошенници!!!
Изпатих си и аз от тоя.
Отидох с кървене при него, а той след преглед ми каза само, че е рано и не се вижда нищо и да отида пак след седмица. Питах го дали няма да ми изпише нещо да пия или прогестерон най-малкото - не, даже ми се смееше. На другия ден отидох при Червенков и ми каза само "ми няма нищо, а трябва да има ембрион. Ако искаш ела утре в болницата за кюретаж".... пълни идиоти.

Как може да ти се смее?! Та това не е шега. Женския организъм е толкова комплексно нещо и винаги дава сигнали като има проблем, и просто този доктор не е доктор, че не може да разчете симптом/сигнал! Ужас!
Всичко се връща.

# 166
  • София
На мен шийката ми я мериха с коремен ехограф, с първата бременност също. Чаак към края на девети месец ми беше първият преглед за разкритие.

# 167
По принцип мерят с коремен, едва ако имат притеснение или съмнение може да използват вагинален.

# 168
И на мен не са ми мерили шийка, но ще питам следващия път, от много време се каня да го направя, явно трябва да им вадим думите с ченгели. Имам въпрос за воднисто течение, имате ли такова? много ли е като количество? Трябва ли да ме притеснява? Доктора ми беше казал, че е нормално, но продължава вече доста време.

# 169
На мен ми я мериха по време на ФМ с вагинален, нито тогава, нито моята АГ като видя резултатите коментира притеснение, по-скоро е до предпочитание на лекарите. Аз снощи имах странен "бодеж" някъде около десния яйчник, беше за секунди и усетих пулсиране на мястото на бодежа. Беше еднократно, предполагам е от екстрите на втория триместър.

# 170
Сега се връщам от Аг-то където ме следи по здравна каса  и каза,че имам е.коли ,изписа ми някви свещички вечер да си слагам.Някоя от вас имала ли е ?

# 171
Сега се връщам от Аг-то където ме следи по здравна каса  и каза,че имам е.коли ,изписа ми някви свещички вечер да си слагам.Някоя от вас имала ли е ?
Да, предната бременност. Слагах свещички и това беше. Първата май пак имах, но нямам ясен спомен. Моята докторка беше казала, че не е нищо притеснително и си е нормално за бременността, заради разните му там промени.

# 172
Яна много съжалявам за приятелката ти. Толкова тъжно и отвратително е, че се случва толкова често…вече всяка втора жена, с която се срещам е минавала през това. Поне за абразиото да потърси читав лекар, че там много си зависи как е направено, за да няма проблеми в бъдеще. Стискам палци бързо да се възстанови.🙏

# 173
  • Велико Търново
Не мисля че трябва да се притесняваш, но попитай за твое спокойствие. Предполагам, че гледат при някакви оплаквания, или ако гледат с ехографа и няма нищо притеснително не казват Thinking . Лично мене ме гледаха, когато бях със силни болки, понеже ми обясниха че болките скъсявали шийката. А относно течението, когато ми взимаха цитонамазка, казаха че съм имала някакво течение и ми взеха и микробиология,  но така и не се обадиха, нз аз ли да ги потърся, но ще почакам още малко.

И на мен не са ми мерили шийка, но ще питам следващия път, от много време се каня да го направя, явно трябва да им вадим думите с ченгели. Имам въпрос за воднисто течение, имате ли такова? много ли е като количество? Трябва ли да ме притеснява? Доктора ми беше казал, че е нормално, но продължава вече доста време.

# 174
На мен ми измериха шийката също, с вагинален ехограф. Малко над 4см е, което каза, че е отлично.

Обещах да споделя за пулса-155
Ще си имаме малка госпожица, която в момента е цели 12см и тежи 160 грама.

Ще съм на нош-па заради бодежите, които имам и евентуално и магнезий.

Вчера като разбрах, че ще имам розово бебе, като ме удари една муза да пазарувам дрешки. Ще ходя да си купя шапчица тия дни. ☺

# 175
  • София
И aз cи имaм aбcолютно cъщото водниcто течение в изобилие. AГ кaзa, че е нормaлно дa е повечко зaрaди бременноcттa. Aз поcтоянно cе влaчa c ежедневните превръзки, зaщото инaче нямa кaк, но не е дрaмa. Дори до крaя нa бременноcттa дa cъм тaкa, не ми е проблем, cтигa вcичо c бебчето и c мен дa е добре. 👌

# 176
Леле, въобще не съм разбрала, че има нова тема и се чудя какво става.

Аз съм се насочила към Окръжна болница във Варна, засега, само ме притеснява неонатологията. Иначе даже не държа на определен доктор, според мен там всички са добри, но може би ще ми е по-спокойно да видя познато лице на раждането. Ще видим, има време. В МД категорично не бих отишла повече, честно казано се учудвам, че има толкова фенове.

Joy, като ти видя името, все се надявам да те намеря малко по-спокойна, но уви - много ми е мъчно, че толкова стресово минава всичко при теб, дано вече дойдат по-спокойни дни. Важи за всички момичета, които се притесняват нещо напоследък Heart

Непозната16, поспря ли да повръщаш? Аз най-сетне да... последният доктор, при който ходих, много ме ядоса и спече и сякаш се стегнах след него. Едва ли това е причината, но... никой не можел да ми гарантира нищо за мен и бебето. Rage още към -4кг спрямо началото на бременността, но това не ме притеснява в момента, ще наваксам.

Чисто и бистро воднисто течение не е непривично за бременността и не бива да ни притеснява. Не е приятно, но това да е. Важното е да няма нетипичен цвят и мирис.

# 177
  • Велико Търново
Saudade , така моят мъж беше питал първият гинеколог при когото ходих след репродуктивен доктор, дали  рисковият период е до третия месец. Неговият отговор беше, че е рисково докато не си вземеш бебето от родилното Disappointed .

# 178
Леле, въобще не съм разбрала, че има нова тема и се чудя какво става.

Аз съм се насочила към Окръжна болница във Варна, засега, само ме притеснява неонатологията. Иначе даже не държа на определен доктор, според мен там всички са добри, но може би ще ми е по-спокойно да видя познато лице на раждането. Ще видим, има време. В МД категорично не бих отишла повече, честно казано се учудвам, че има толкова фенове.

Joy, като ти видя името, все се надявам да те намеря малко по-спокойна, но уви - много ми е мъчно, че толкова стресово минава всичко при теб, дано вече дойдат по-спокойни дни. Важи за всички момичета, които се притесняват нещо напоследък Heart

Непозната16, поспря ли да повръщаш? Аз най-сетне да... последният доктор, при който ходих, много ме ядоса и спече и сякаш се стегнах след него. Едва ли това е причината, но... никой не можел да ми гарантира нищо за мен и бебето. Rage още към -4кг спрямо началото на бременността, но това не ме притеснява в момента, ще наваксам.

Чисто и бистро воднисто течение не е непривично за бременността и не бива да ни притеснява. Не е приятно, но това да е. Важното е да няма нетипичен цвят и мирис.
Какво те притеснява в неантологията на Окръжна болница?

# 179
В 15 г. с ми измери шийката с вагинален за 20 секунди, каза 4,7 на сестрата, което било идеално, имайки предвид, че ми е втора бременност(винаги се скъсява Ла след първо раждане) Инече и аз имам течение, явно наистина е нормално, не сме свикнали просто.

Общи условия

Активация на акаунт