АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 407
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Plamingo_, То си е така, но с какво тези приказки ни помагат? Двама доктори в рамките на 3 дни ми дават коренно противоположни лечения за едно и също състояние и вторият ми вика "никой нищо не може да ти гарантира"...

Bolibon не знам точно, като цяло дали е добра, чувала съм, че сестрите не давали информация, не съдействали бебето да засуче и изобщо в първите дни... сравнявам с АГ, където знам, че е най-добрата неонатология във Варна, но не ми се иска да раждам там. Като цяло за ОБ намирам най-малко информация.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 11:15 от Saudadе

# 181
Plamingo_, То си и така, но с какво тези приказки ни помагат? Двама доктори в рамките на 3 дни ми дават коренно противоположни лечения за едно и също състояние и вторият ми вика "никой нищо не може да ти гарантира"...

Bolibon не знам точно, като цяло дали е добра, чувала съм, че сестрите не давали информация, не съдействали бебето да засуче и изобщо в първите дни... сравнявам с АГ, където знам, че е най-добрата неонатология във Варна, но не ми се иска да раждам там. Като цяло за ОБ намирам най-малко информация.
Неантологията си е добра. Имат и ковьози. Не е вярно, че не дават информация, вярно е, че трябва да попиташ обаче. Неантолозите минават минават сутринта след визитацията и обясняват всичко, което те интересува. Можеш да отидеш и при тях да питаш. С големия като ми го донесоха акушерката, която е консултант по кърменето, дойде почти веднага и ми обясни как да го държа, как да седна по удобно, как да го накарам да засуче и за какво да внимавам като засуче, обясни ми и как да го нахраня от шишето. Аз знаех как се сменя памперси, но другото момиче ходи да ги пита и едната дойде да и обясни. Има няколко, който се държат по троснато, но въпреки това обясняват добре. Грижат се добре за бебетата, когато са при тях. Виждала съм как тези от ковьозите го гушка нежно акушерката и му говори докато го хранеше от шише. С второто ме питаха кърмила ми съм и знам ли как, казах, че знам, но консултантката пак дойде. Първия път ми обясниха и различни пози за кърмене, защото бях със секцио и да не натоварвам самата операция. Питах и ми обясниха и как да го преоблека. Аз съм доволна и от неантологията и от гинекологията. Преди ремонта боксовете с бебетата бяха между две стаи, но сега е отделена в единия край на коридора, което според мен е по добре. Бебето седи при теб, носиш го само за визитациите. Там са обособени различни боксове, с ковьози, с лампите, общия, само в тези съм влизала, сигурно има и други. Преди като трябваше да минават през различни боксове визитацията и храненето сутринта се бавеха, но сега като са на едно място бебетата става по бързо. Сутрин е голямата визитацията.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 12:40 от bolibon

# 182
  • София
Повръщам си още. Всяка сутрин малко, но поне през деня почти спрях. Започнах да се храня малко повече, но много храни продължават да не ми понасят. Мога да живея на орзо с тиквички и пилешко и картофи.

Аз бях с Кандида албиканс в началото, но май сега пак имам някаква гадост. Засили ми се течението, като и консистенцията му е различна. Иначе нямам парене или сърбеж. Ще се пуска пак микробиология, завъдила съм някакви екстри според мен.

# 183
Bolibon, изключително благодаря, много ми беше полезна. Ти при кого ражда, може да си писала, не помня.

Непозната16, и аз бях с кандида, едва изтърпях до прегледа, но ги изчистихме за няколко дни с глобули и пробиотик. 2 АГта казаха, че не е необичайно за бременността, вагиналната среда ставала по-сладка и предразполагала към появата им.

# 184
  • Пловдив
Здравейте.Аз на 1.3 съм на преглед,.И аз имам течение и ще разбера дали е чиста микробиологията..Мале,само аз ли още не знам пола,хахха..
Яна,много съжалавям за приятелката ти..Не знам какви са тези лекари.Аз си мислих,че ако нещо стане,то ще има прокървяване..

# 185
Bolibon, изключително благодаря, много ми беше полезна. Ти при кого ражда, може да си писала, не помня.

Непозната16, и аз бях с кандида, едва изтърпях до прегледа, но ги изчистихме за няколко дни с глобули и пробиотик. 2 АГта казаха, че не е необичайно за бременността, вагиналната среда ставала по-сладка и предразполагала към появата им.
При д-р Папазов са ми и двете секцио. И двата пъти бях без избор на екип. Първия път беше в екип с д-р Нешев, той беше стажант тогава. Втория път беше с някаква жена, също стажантка, но тогава не ме хвана спиналната и ме преспаха и не помня как се казваше.

# 186
  • София
Saudade, знам, че не е необичайно, обаче хич не обичам първо микробиология, после глобули, после пак същото. И с първата бременност имах, така че не съм изненадана. Аз лекувах с един апликатор Гиназол, а може би трябваше да слагам и някакви пробиотични. Ще питам този път.

# 187
Момичета излязоха ми резултатите от уруната и ПКК. Хемоглобинът ми е паднал на 120 ще се консултирам с АГ то е ясно,но съм във вторник при него. Сега за урината всичко ми е отрицателно само където е “сидмент” пише доста левкоцити иначе на графата левкоцити пак е отбелязано “негативно”, в смисъл нещо не разбирам. Имам ли повод за притеснение?

# 188
Момичета излязоха ми резултатите от уруната и ПКК. Хемоглобинът ми е паднал на 120 ще се консултирам с АГ то е ясно,но съм във вторник при него. Сега за урината всичко ми е отрицателно само където е “сидмент” пише доста левкоцити иначе на графата левкоцити пак е отбелязано “негативно”, в смисъл нещо не разбирам. Имам ли повод за притеснение?
Моите впечатления са , че повишени левкоцити при бременност е нормално- ще се обоснова защо така смятам  .
В моята ПКК има WBC (левкоцити) леко повишени , а под урина левкоцити - negative.
Докторът ми каза , че изследванията са ми перфектни , с изключение на ТСХ.
Споменавала съм , че в началото бях при друг доктор и той беше ми споменал нещо подобно.

# 189
Моите впечатления са , че повишени левкоцити при бременност е нормално- ще се обоснова защо така смятам  .
В моята ПКК има WBC (левкоцити) леко повишени , а под урина левкоцити - negative.
Споменавала съм , че в началото бях при друг доктор и той беше ми споменал нещо подобно.
На мен левкоцитите в ПКК са ми в норма 6.9,в урината пиши негативни,ама на сидменти пише доста левкоцити и до тами не схващам какво всъщност значи това?

# 190
Скрит текст:
Моите впечатления са , че повишени левкоцити при бременност е нормално- ще се обоснова защо така смятам  .

На мен левкоцитите в ПКК са ми в норма 6.9,в урината пиши негативни,ама на сидменти пише доста левкоцити и до тами не схващам какво всъщност значи това?
[\spoiler]

При мен на седимент са 1-2 от допустими 0-5

# 191
Момичета, вече втора вечер съм със сърцебиене 88-96 удъра в минута. Без видима причина. Не знам, мога ли да изсмуча един валидол?

# 192
Магнезий (най-добре Магнерот) можеш. И Валидол мисля, че не пречи, но и другите да се изкажат.

# 193
  • Бурса
Здравейте момичета, не мога да сваря да ви изчета Simple Smile Аз съм добре, понамаля гаденето и повръщането. Излезе ми и пренаталния тест, за сега показва че всичко е наред и ще си имаме момченце Blue Heart след двете принцеси. Всички познати са във възторг. Голямата е щастлива, а малката искаше сестричка, успокоих я че поне няма кой да и взема куклите, ама то и това не е гаранция Joy
Може да ме запишете с термин 22.08
И мрън малката пак е болна а от два месеца не съм я пускала на градина....

# 194
Привет девойки, сега пък имам прорязваща болка в дясно, дори като си поемам въздух.(в права линия отгоре надолу) Какво може да е това? Бях днес на преглед, всичко е наред. Възможно ли е от вечерята или от това, че цял ден шофирах...Няма спокойствие човек Sad

Общи условия

Активация на акаунт