АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 376
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
И аз днес ходих на консултация. Взеха ми микробиология,ще пускам отделно ПКК с кръвна захар и урина. Бебка е добре в 16 седм и 3 дни 200 грама,но си имам болки и това е. Пия Алеракта и нож па за болките,ама…На ендокринолог ходя на 20 дни ,че жлезата ми се бъгна от това инвитро . От януари до сега съм изследвала жлезата 4 пъти и така ще се следим на често.
ivka13 при теб само ТСХ ли изследват? Защото при мен не се вглежда толкова в ТСХ колкото държи да следим  Ф4 и ф3!

# 121
Аз също следя ТсХ и ФТ4 всеки месец ,доктора ми е казал ако ТСХ се покачи над 2 тогава ще коригираме лекарството.Но задължително на 30 дни се правят изследвания

# 122
Джой браво, радвам се много, стискам палци да са добре до края 🙏

Милото и аз вече 6 7 ден с магнезии и нош па е пак имам болки, не са на често, но факт че ги има и тая болка вътре във влагалището чак подскачам 🤦.
Мен не ми пречат болките,ще ги търпя, само да е добре бебчето.

А на момичетата, които ходят на работа просто шапка им свалям. Аз пазя дивана и от време на време разхождам кучето заедно с ММ.

Аз днес съм 13+1, т.е от днес съм в 4 месец нали?

# 123
И аз днес ходих на консултация. Взеха ми микробиология,ще пускам отделно ПКК с кръвна захар и урина. Бебка е добре в 16 седм и 3 дни 200 грама,но си имам болки и това е. Пия Алеракта и нож па за болките,ама…На ендокринолог ходя на 20 дни ,че жлезата ми се бъгна от това инвитро . От януари до сега съм изследвала жлезата 4 пъти и така ще се следим на често.
ivka13 при теб само ТСХ ли изследват? Защото при мен не се вглежда толкова в ТСХ колкото държи да следим  Ф4 и ф3!
Аз съм с хиперфункция на щитовидната жлеза. Този вторник пусках TSH, FT3, FT4,Asat и Alat.
След две седмици ще пусна TSH, FT4 и TRAK, но при мен Tsh беше паднало до 0.003(0.27-4.20), в момента е 0.02. Другите са ми в референтните граници, само Trak - a не съм изследвала скоро последно беше 1.80 (0.00-1.75)
При теб какви са стойностите, на каква терапия си?

# 124
Днес със колегата смятахме, че ако си пусна платената отпуска на 24.03 ще ми стигне точно до 6.07, когато излизам е майчински. Казах му, че всичко наред ли е няма да се отърве толкова лесно от мен.

# 125
  • Велико Търново
Момичета, обадиха ми се за резултатите от пренатеста. Всичко е наред, ще си имаме момиченце. 😊😊

Моля да го добавите в началото и също ми казаха че термина ще бъде за 05 август. Gift Heart Gift Heart Gift Heart

# 126
ivka13 при теб само ТСХ ли изследват? Защото при мен не се вглежда толкова в ТСХ колкото държи да следим  Ф4 и ф3!
Аз съм с хиперфункция на щитовидната жлеза. Този вторник пусках TSH, FT3, FT4,Asat и Alat.
След две седмици ще пусна TSH, FT4 и TRAK, но при мен Tsh беше паднало до 0.003(0.27-4.20), в момента е 0.02. Другите са ми в референтните граници, само Trak - a не съм изследвала скоро последно беше 1.80 (0.00-1.75)
Аз проблем нямам принципно с ТСХ но от естрофема и подготовката за ЗЕТ беше скочило ТСХ на 3.3. Репродуктивния лекар ми изписа еутирокс 25 милиграма. На 23 декември ТСХ беше 1.2,след което на 30 януари ТСХ беше 0.019 а Ф4 към Горна граница,лакарката се усъмни че такава малка доза 25  микрограма ми е дала толкова отражение за месец и ТСХ е дост под норма. След 1 дни в др лаборатория ТСХ 0.036 и Ф4 към Долна граница и ф3 също но в норми.Днес 20 дена по-късно ТСХ е 0.4 а ф4 под норма 7.76 и ф3 към Долна граница. Ендокриноложката ги иска пак в друга лаборатория и ако трябва ще се пие минимална доза хормон за да може ф4 и ф3 да са добре,а ТСХ ще падне но не било важно ТСХ според докторката а именно ф3 и ф4,те трябва да са оптимални🤷♀Незнам защо така се получи никога съм нямала проблем с щитовидната и никога не съм приемала нещо за нея,само покрай това инвитро се случиха тия аномалии.Ще се по бобъркам .

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 13:50 от Милото

# 127
Момичета,
От днес съм в 16 г.с, като от 15 г.с около 2-3 пъти ми се случи да имам рязка моментна болка в лявата част ниско долу.
При някоя от вас случвало ли се е нещо подобно?

# 128
Момичета,
От днес съм в 16 г.с, като от 15 г.с около 2-3 пъти ми се случи да имам рязка моментна болка в лявата част ниско долу.
При някоя от вас случвало ли се е нещо подобно?
Съвсем нормално си е, особенно щом е моментно. И от ляво и от дясно. И във влагалището ми се е случвало да имам като схващане или моментни пробождащи билки. Повечето се дължат на опъване на мускули и сухожилия и отпускане на ставни връзки. Обикновенно са при рязко изправяне или сядане/лягане, рязко движение, но не винаги разбира се. Получавала съм и като се разхождам и се разбързам или се уморя повече.

# 129
Чудесна новина. ❤️
Относно местоположението, аз специално попитах и ми казаха, че нямало да им се местят къщичките, а бебчовците вътре ще си се обръщат. Може би просто по-малкото е догонило другото. При близнаци е нормално да не вървят еднакво. Освен това е нормално и да вървят по-бавно от едно бебче. Щом казват, че са добре...и ти така мисли положително.
Връщам се от преглед. За сега са наред моите близнаци. Водите са им добре.

Много странно до преди месец при мен десният близнак отговаряше на седмицата която е, а левият избързваше. Т.е десният бе по-малък с  3-4 дни.
Днес съм 17+0
На предният преглед и днес левият пък е по-малък а десният е по-голям...
 Днес левият отговаря на 17.+4 , 153 уд/мин
 Десният отговаря на 18+2 , 145 уд/мин

Може ли някак си докато растат да са минали единият по-вляво, другият по-вдясно т.е да са си разменили местото...?
Шийката ми е 46.1мм и Док. каза, че на този етап от серклаж не се нуждая.
Плацентите се оформят в задната стена, допират се.
Май ще съм мъжка майка... Дай Боже да са живи и здрави!

# 130
ivka13 при теб само ТСХ ли изследват? Защото при мен не се вглежда толкова в ТСХ колкото държи да следим  Ф4 и ф3!
Аз проблем нямам принципно с ТСХ но от естрофема и подготовката за ЗЕТ беше скочило ТСХ на 3.3. Репродуктивния лекар ми изписа еутирокс 25 милиграма. На 23 декември ТСХ беше 1.2,след което на 30 януари ТСХ беше 0.019 а Ф4 към Горна граница,лакарката се усъмни че такава малка доза 25  микрограма ми е дала толкова отражение за месец и ТСХ е дост под норма. След 1 дни в др лаборатория ТСХ 0.036 и Ф4 към Долна граница и ф3 също но в норми.Днес 20 дена по-късно ТСХ е 0.4 а ф4 под норма 7.76 и ф3 към Долна граница. Ендокриноложката ги иска пак в друга лаборатория и ако трябва ще се пие минимална доза хормон за да може ф4 и ф3 да са добре,а ТСХ ще падне но не било важно ТСХ според докторката а именно ф3 и ф4,те трябва да са оптимални🤷♀Незнам защо така се получи никога съм нямала проблем с щитовидната и никога не съм приемала нещо за нея,само покрай това инвитро се случиха тия аномалии.Ще се по бобъркам .
При здрав човек няма как 25 еутирокс да не смъкне рязко стойностите.
Аз съм с Хашимото и преди трансфера бях на 12,5 еутирокс( делях 25) и понеже ФТ3 и ФТ4 не са ми хубави ми изписаха по цяло хапче за 3 седмици се занулих от 2 ТСХ падна на 0,002 в чудо се видя ендоктинолога. Сега с бременността прием по 25  и пак почна да пада беше над 2 , после 1.6 последно 1.2 ще видим след седмица как ще е ...

# 131
При здрав човек няма как 25 еутирокс да не смъкне рязко стойностите.
Аз съм с Хашимото и преди трансфера бях на 12,5 еутирокс( делях 25) и понеже ФТ3 и ФТ4 не са ми хубави ми изписаха по цяло хапче за 3 седмици се занулих от 2 ТСХ падна на 0,002 в чудо се видя ендоктинолога. Сега с бременността прием по 25  и пак почна да пада беше над 2 , после 1.6 последно 1.2 ще видим след седмица как ще е ...
Незнам нямам здрава вена все нещо изследвам и се притеснявам много защото както знаеш ф4 и ф3 са важни за умственото развитие на бебето. Едно време как не са ги изследвали и са се раждали куп деца?🤔Аз на 20 дена следя и гледаме да набараме перфектни стойности и да ги поддържаме,но тоя еутирокс ми разказа играта.😥

# 132
И аз успях да се запиша на ЖК най-накрая, покрай карантините и на двете с АГ се позамотаха нещата. Всичко с бебка е наред, шава си ❤️ Взеха ми микробиология, утре ще пусна ПКК и стерилна урина. Започвам магнезий заради леките схващания по краката. Като си свърша фолиевата киселина ще започна витамини, казаха да си избера между Елевит и Допелхерц Актив Мама, според АГ съдържат едно и също и няма значение бранда. Най-накрая се качих и на кантар 😁 +2кг съм. Кръвното ми е 110/60, но тъй като се чувствам добре и нямам оплаквания, доки не го счита за ниско. И за болничния се разбрахме, доволна съм от деня 😍 а преди прегледа  треперех от напрежение, просто нямах търпение след Ковид да чуя, че всичко е наред. Аз по принцип преди всеки преглед съм като преди супер важна среща, голямо вълнение ме тресе 😁😁 при вас така ли е?

# 133

Аз си пускам хормоните винаги в една и съща лаборатория, за да няма разминаване в резултатите.
От самата бременност също много се  разбъркват хормоните и дори и преди да си нямал проблеми със щитовидната жлеза могат да се отключат такива, важи и обратното жени с проблеми със щитовидната жлеза, през цялата бременност да са с хормони в норма и след раждането болестта да се отключи отново.
Така че не се притеснявайте стреса е противопоказен за щитовидната жлеза( въпреки че лесно е да се каже и аз не съм от най-спокойните,но се опитвам да не се притеснявам за всяко нещо), щом те следят на 20 дни  лекарят бързо може да промени терапията спрямо резултатите от изследванията. Важното е накрая да гушнем здрави бебчета и тогава всичките притеснения през бременността се забравят.

# 134
Ами с първта бременост нямах уж проблеми,но принципно съм с множество възли,а хормоните си бяха бетон.Последните два пъти ги пускам в една лаборатория,но ендокриноложката има съмнения и иска нови в друга лаборатория🤷‍♀️ ДА лекарката каза ако трвбва на 15 дни ще се следим,но няма да ме остави и ще се опита всичко възможно да приложи за здраво бебе,а след като родя ще я мислим каквото и да става.Имам и доверие. Благодаря ти за милите думи😊

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 15:50 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт