АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 6)☀

• 29 398
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Асеновград
Момичета имам важен въпрос, имам приятелка бременна в 10-11г.с. Била на прегледа сега и и казали че бебето не се зарвивало правилно и трябвало да го махне.... аз я питах кзаха ли ти че няма пулс тя каза не нищо не ми казаха, викам отивай на второ мнение, този и е казал че от преди 2-3 седмици не се е развило. При вас имаше ли някоя която да изостава? Тя е с леко кафяво теление от няколко седмици но според мен ако е спряло да се развива за 2-3 седмици щеше тялото да се опита да го изхвърли или поне да има ярко червена кръв, възможно ли е ехографа на този лекар да не показва правилно?? Как без да и каже че няма пулс иска да маха бебето?

# 136
Възможно най-бързо да отиде на друг преглед и да разпита за пулс, размер и т.н

# 137
  • Пловдив
Ооо, да отива на второ, ако трябва и на трето мнение.Как 2-3 седмици, до сега трябваше поне болки да има...Дано всичко е наред 🍀

# 138
  • Асеновград
Да и аз това казах, тя даже не искаше другаде да ходи, а този лекар е от града, в малък град сме, казах и отивай в Селената поне апаратурата там няма как да сбърка винаги има дежурен лекар. Дано всичко да е наред. Но странно ми се вижда от 2-3 седмици да не е имала кръвотечение или болки. А и тя е на циклогест и дуфастон но то ако има нещо лекарствата нямаше да го спрат..

# 139
Момичета имам важен въпрос, имам приятелка бременна в 10-11г.с. Била на прегледа сега и и казали че бебето не се зарвивало правилно и трябвало да го махне.... аз я питах кзаха ли ти че няма пулс тя каза не нищо не ми казаха, викам отивай на второ мнение, този и е казал че от преди 2-3 седмици не се е развило. При вас имаше ли някоя която да изостава? Тя е с леко кафяво теление от няколко седмици но според мен ако е спряло да се развива за 2-3 седмици щеше тялото да се опита да го изхвърли или поне да има ярко червена кръв, възможно ли е ехографа на този лекар да не показва правилно?? Как без да и каже че няма пулс иска да маха бебето?
Яна, при мен беше по същия начин, леко кафеникаво-бежаво течение в продължение на няколко дни, АГ казваше не е страшно и като отидох на преглед…спряло развитие от преди 2-3с и без сърдечна дейност. Задължително я посъветвай да отиде на второ мнение и категорично да кажат има или няма сърдечна дейност, защото някога се случват разминавания в измерванията и после си наваксват бебчетата. Стискам палци да е това🙏
Допълвам: Аз бях на утрогестан 3х1, който е по-слаб от циклогеста и беше подействал за задържането на мървия ми плод… така че задължително второ мнение

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 16:38 от Manoela_

# 140
Да и аз това казах, тя даже не искаше другаде да ходи, а този лекар е от града, в малък град сме, казах и отивай в Селената поне апаратурата там няма как да сбърка винаги има дежурен лекар. Дано всичко да е наред. Но странно ми се вижда от 2-3 седмици да не е имала кръвотечение или болки. А и тя е на циклогест и дуфастон но то ако има нещо лекарствата нямаше да го спрат..
Моя приятелка беше така в смисъл даже без кървене и болки,две седмици с мъртъв плод. Циклогеста е доста силен и прочистен прогестерон,в момента един от най-добрите продукти на пазара. Дозата и от 800 миг никак не е малка равнява се на 8хапчета утрогестан,аз бвх с такава доза след инвитрото. Задължително второ мнение.
Да попитам и аз моята дружка по душа е бремена в Германия. По ехограф онзи ден бе в 8семд 3дни,ембриона бе 14мм и няма пулсации. Казали и да отиде утре да видят за пулс че има шанс. Във вторник вечерта прокърви много малко отиди в спешното. Няма отлепяне и ембриона е там измерен е по-малък с 2 милиметра,което е нормално всеки лекар различно мери но пак няма пулс. Не са изписали нищо не кърви вече. Дали има шанс да се чуе пулс? Утре е на лекар и ще е в 9 седм и 2дни,казали има надежда

# 141
Яни, ако е била при Кълев или Червенков й кажи да ходи на второ мнение при читав лекар. Тия двамата и трепането им е малко.... чак подпалих..

# 142
Задължително е да потърси поне 2ро мнение, да не кажа и 3то. Дано всичко е наред. 🤞

# 143
  • Варна
Включвам се и аз по темата с щитовидната жлеза - явно бременността много влияе - аз съм без жлеза (премахната изцяло), съответно всичко ми е с изкуствен хормон и по принцип не съм имала големи колебания, защото се очаква да стига дозата. Нооо преди 3 седмици изживях голям шок като се оказах с ненормално високо TSH и се оказа, че явно бебето дърпа всичко и за мен не остава. Та вдигнахме дозата. Вчера пак тествах, вече е доста по-добре, надявам се след 3 седмици да се е нормализирало вече окончателно. Но явно си трябва изследвания на 20 дни наистина за да се следи изкъсо.

Днес бях и аз на ЖК - всичко се развива добре за момента, пусна доплер, чух сърцето най-накрая. Каза и че плацентата е предна и горна. Следващия път (21 г.с. ще се пада) ще е втората фетална. Аз се чудя още дали да ходя на друго място (Варна) при специалист и да запиша час от сега или да разчитам на моя си доктор.

Акушерката ми беше малко потресена, че според нея не ям, защото излезе, че съм качила само 300 грама за 1 месец - въпреки че ме тегли с боти и какво ли не .. ноо така си е де, според моя кантар вкъщи също около половин кг. Дънките още ми стават, само вечер не ми е комфортно, защото ми се подува корема.

Изследванията също са ок, положителна кръвна група съм, видях, че са ми пуснали при регистрацията и за всякакви венерически болести + ПКК и глюкоза, заедно с урината

Май това е - беше кратко, но пък всичко е наред за момента

# 144
Включвам се и аз по темата с щитовидната жлеза - явно бременността много влияе - аз съм без жлеза (премахната изцяло), съответно всичко ми е с изкуствен хормон и по принцип не съм имала големи колебания, защото се очаква да стига дозата. Нооо преди 3 седмици изживях голям шок като се оказах с ненормално високо TSH и се оказа, че явно бебето дърпа всичко и за мен не остава. Та вдигнахме дозата. Вчера пак тествах, вече е доста по-добре, надявам се след 3 седмици да се е нормализирало вече окончателно. Но явно си трябва изследвания на 20 дни наистина за да се следи изкъсо.

Днес бях и аз на ЖК - всичко се развива добре за момента, пусна доплер, чух сърцето най-накрая. Каза и че плацентата е предна и горна. Следващия път (21 г.с. ще се пада) ще е втората фетална. Аз се чудя още дали да ходя на друго място (Варна) при специалист и да запиша час от сега или да разчитам на моя си доктор.

Акушерката ми беше малко потресена, че според нея не ям, защото излезе, че съм качила само 300 грама за 1 месец - въпреки че ме тегли с боти и какво ли не .. ноо така си е де, според моя кантар вкъщи също около половин кг. Дънките още ми стават, само вечер не ми е комфортно, защото ми се подува корема.

Изследванията също са ок, положителна кръвна група съм, видях, че са ми пуснали при регистрацията и за всякакви венерически болести + ПКК и глюкоза, заедно с урината

Май това е - беше кратко, но пък всичко е наред за момента
Това са си стандартните първи изследвания по здравна каса. Ти пак нещо си качила аз съм -0,500 и я успокоявах моята акушерка, че предния път бях с ботуши, а сега съм с маратонки. Докторката пък я успокой, че аз и предните пъти не съм качвала, а и така или иначе килограмите ми са много и щом бебето расте и изследванията ми са добре мойте килограми не са толкова важни. Още си ходя със старите си дрехи на работа. Не съм си купила панталон за бременни, но не ми е и голям проблем защото по грешка си бях взела един размер по големи дънки от Пепко и като тези започнат да ми стягат мога да обуя тях. Тази вечер обаче ме боли горе левия крак при ставата буквално. Предните пъти ме болеше десния. Но вчера си взех магнезиево олио и кат си лягам ще се намажа ако не ме е отпуснало. Сложих манджата да се пече, оставих ММ да си играе с децата и сега съм се опънала в спалнята.

# 145
  • Пловдив
Яна, кажи й да не казва какво е казал предния доктор.Да не се повлияват мнения все пак.
Аз като питах АГ от ЖК дали може нещо лошо да се случи и да не се разбере, тя ми вика да не си мисля такива неща и да си казвам, че съм защитена от лоши неща.🤦‍♀️
Така и не разбрах може ли, не може ли ..Да пази Господ! 😐

# 146
Момичета мерят ли ви шийките.
Аз стартирах с 39мм.
След месец и седмица вече е 35мм.
Дали трябва да се притеснявам? Да лежа?
Гледам,че в групата на Сигридов препоръчват дълги разходки за скасяваща се шийка, не знам и аз какво да правя. Следващ преглед при репродуктивният на 28 март, междинен при кварталното АГ на 15 март. Да не стане някоя беля до тогава?

# 147
Как при скъсена шийка дълги разходки...мен  сега ме следят точно да не се скъси ( за сега уж е добре)?

# 148
  • София
И аз малко се шокирах при скъсена шийка да се препоръчват дълги разходки.
На ФМ в 12г.с ми беше 4см иначе.

Аз продължавам да съм - 1кг от теглото, на което забременях.

# 149
Аз днес бях на консултация и нищо нв ми каза за шийката ама и аз забравих да го питам. Той АГ по каса за него всичко винаги е перфектно🤷‍♀️Накарах го секрет и прочие ама все аз го побутвам за изследвания

Общи условия

Активация на акаунт