Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 587
  • 564
  •   2
Отговори
# 390
  • София
Аз пък мислех, че плакенила е по-силен. 🤔
Поне при мен така ги редувахме (първо пих сулфасалазин, после плакенил).
Нямам представа честно казано, правя каквото докторът каже, но в такава поредност са при мен. Вероятно зависи и точно за какъв случай се ползват и предписват. Аз бях на 2 на ден, плюс медрол и аркоксия при необходимост. Плюс от време на време ставни инжекции. Ефект за половин година - незадоволителен.

# 391
Здравейте! Родих преди повече от 2 месеца и отключих РА след раждането. Все още нямам цикъл, дали е възможно да е от лекарствата? Пия Медрол и Метотрексат, правя си и биологични инджекции Роактемра.

# 392
Здравейте! Родих преди повече от 2 месеца и отключих РА след раждането. Все още нямам цикъл, дали е възможно да е от лекарствата? Пия Медрол и Метотрексат, правя си и биологични инджекции Роактемра.

При мен цикълът се появи чак след 6 месеца, не бих се притеснявала още.

# 393
  • София
Цикълът след раждане може да липсва от буквално само два месеца дори до над година. Малко зависи колко къса клечка сте изтеглили, освен другите фактори 🥹

# 394
Здравейте.
Може ли някой да ми разясни как минава прегледа в ревматологията на УМБАЛ Иван Рилски - мога ли да отида с направление да ме прегледат или веднага приемат в болницата за прегледи и изследвания?

# 395
Здравейте.
Може ли някой да ми разясни как минава прегледа в ревматологията на УМБАЛ Иван Рилски - мога ли да отида с направление да ме прегледат или веднага приемат в болницата за прегледи и изследвания?

За направление трябва да питате на регистратурата дали доктора, за който сте записана работи с НЗОК (масово не!). Вече ако решат, че имате нужда от повече изследвания ще ви определят ден за прием в отделението.

# 396
А може ли препоръки за ревматолог за Пловдив?
По принцип Стара Загора ми е най-близо, но май отпада като вариант. Имам съмнения или за артрит, въпреки отрицателните изследвания, или за второ автоимунно заболяване, въпреки че само АNA излиза завишено 1:320,  а профила има някои отклонения, но в границите на реф.стойности. Първият ми преглед при ревматолог в Стара Загора завърши с " Всичко е от щитовидната и Хашимотото, друго няма." Имам болки в ставите - колене, лакти, пръсти на ръцете и постоянно зачервяване на лицето - къде по-видимо, къде не.

# 397
А може ли препоръки за ревматолог за Пловдив?
По принцип Стара Загора ми е най-близо, но май отпада като вариант. Имам съмнения или за артрит, въпреки отрицателните изследвания, или за второ автоимунно заболяване, въпреки че само АNA излиза завишено 1:320,  а профила има някои отклонения, но в границите на реф.стойности. Първият ми преглед при ревматолог в Стара Загора завърши с " Всичко е от щитовидната и Хашимотото, друго няма." Имам болки в ставите - колене, лакти, пръсти на ръцете и постоянно зачервяване на лицето - къде по-видимо, къде не.

За Пловдив мога да препоръчам д-р Каралилова в болница Каспела. Има и частен кабинет, мисля, че работеше с НЗОК, но да не ви излъжа, ходила съм преди около 3 години при нея и нямам спомен.
Надявам се да ви помогнат. На мен нито в Пловдив, нито в София ми откриха проблема. Щом изследванията са ми в норма казват "Нищо ти няма..." Simple Smile

# 398
Към момента всичко изследвано ми е в норма, освен АNA скрининга и антителата за Хашимото 😀.
Опасявам се, че и при мен ще е като при вас - всичко ще ми е наред, въпреки оплакванията.

# 399
Аз ходя при д-р Енчева в Пълмед и съм много доволна. Преди 4 месеца бях като парализирана и не можех да помръдна, а сега се чувствам добре.

# 400
Мен ме следи д-р Желева от Стара Загора, аз съм доволна, както и пациентите, с които съм говорила, докато лежах в болницата.

# 401
Мен ме следи д-р Желева от Стара Загора, аз съм доволна, както и пациентите, с които съм говорила, докато лежах в болницата.
Задълбава ли в проблема? Ходила съм при д-р Зоя Стоянова и буквално ме отпрати - всичко било от щитовидната.

# 402
На мен първо ми пусна изследвания за да изключи реактивен артрит, понеже бях на 24 години тогава. С три посещения ми постави точната диагноза. После ходих при д-р Танев и проф. Коларов, докато живеех в София и те ми я потвърдиха.

# 403
Артрит е изключен, поне според изследванията. Оначе АНА реагира и се съмнявам за системно автоимунно заболяване.
Ако ви е удобно може ли да ми пишете на ЛС какво е заболяването ви.

# 404
Здравейте! Има ли някой който да е бил с РА висока болестта активност и да е постигнал ремисия? И за колко време?

Общи условия

Активация на акаунт