Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 391
  • 561
  •   1
Отговори
# 555
За боледуването вече писах.Биологичните подтискат имунната система.
Аз не боледувах преди биологичните,на 3 години една настинка не е боледуване за мен.
От както почнах биологичните съм доста кекава.Само да ме духне вятър и носът ми шурва.

За косопад не съм забелязала,но аз си ползвам от години специални продукти.
Но, имам чувството,че новите косми не растат със същия темп каКто преди.Има промяна в косата ми.

# 556
  • София
Всеки има право да пробва как да се лекува.Познавам хора излекували се само с натурални методи като гладуване, билки, смяна на хран. режим.
Други не се повлияват от това и се налага да минат на лекарства ако все пак искат да имат някакъв нормален живот.
Но да живееш с болки при условие, че има с какво да си помогнеш /да, лекарство е/ за мен е пълна глупост.
Но всеки има право на мнение.
За съжаление при някои има кофти странични ефекти, при някои няма пък никакви. Трябва да се пробва и види кое ще работи.
Но ако човек реши да се лекува с натурални средства трябва да се въоръжи с воля и търпение, защото става бавно....А не всички имат воля и търпение.
В крайна сметка всичко е опира до собствената отговорност:)

# 557
  • София
Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване и не може да се излекува, особено пък с т.нар. натурални методи.
От особена важност е редовното проследяване, дори когато/ако се достигне ремисия, защото увредите върху други органи и системи не винаги се виждат с просто око.
Не отричам влиянието на храненето, достатъчно сън, всякакви мерки за намаляване на стрес, разбира се, аз лично се възползвам от облекчението, с което ме даряват, НО само съчетано с изписаната терапия и редовни визити при лекаря.
Много от нас сме родители, половинки, всички сме нечии дъщери и синове - трябва да сме отговорни и да се грижим за себе си, за да намалим шанса да станем тежест за близките си.

# 558
С оглед последните коментари, искам да предложа изключително добро интервю на проф. Доброслав Кюркчиев за диагностиката на автоимунните болести
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/prof-dobroslav-kiurkchiev-nai-t … Pa9O5TWgsy6Mgi3gg

# 559
  • Пловдив
Аз съм със серонегативен РА.Започнах лечение със сулфасалазин,но имах много странични ефекти и минах на плакенил.И се започна боледуването
Почти два месеца бях постоянно болна-редуваха се хрема,кашлица,температура,нелепи по сливиците,всеки един вирус ми се закачаше,още преди да съм излекувала предишния.Просто не издържах и спрях лекарството.Лекуващия ме ревматолог каза,че насила няма как да ме накара да ги пия и ме предупреди за последствията.Само две седмици са минали и болките в ставите започнаха да се усилват,все още поносими
Сега ще мислим как да продължим лечението
Да допълна за косопада
От година се боря с обилен косопад,но противно на очакваното когато започнах лечението на РА той спря,като с магическа пръчка.Дори забелязах че кожата на лицето ми се изчисти от пъпчиците и ноктите ми са по здрави

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 22:30 от angel eyes

# 560
Бихте ли ми препоръчали ревматолог в София? По възможност да работи със здравна каса, тъй като ще се налагат изследвания до колкото ви чета. Благодаря!

# 561
  • Sofia
Аз съм със серонегативен РА.Започнах лечение със сулфасалазин,но имах много странични ефекти и минах на плакенил.И се започна боледуването
Почти два месеца бях постоянно болна-редуваха се хрема,кашлица,температура,нелепи по сливиците,всеки един вирус ми се закачаше,още преди да съм излекувала предишния.Просто не издържах и спрях лекарството.Лекуващия ме ревматолог каза,че насила няма как да ме накара да ги пия и ме предупреди за последствията.Само две седмици са минали и болките в ставите започнаха да се усилват,все още поносими
Сега ще мислим как да продължим лечението

Аз съм с периферен спондилоартит. Също започнах от Сулфасалазин, но го спряхме заради много и неприятни странични ефекти. Сменихме го с Плакенил, но не съм имала проблем и със двете до този етап от гледна точна на разболявания. Със сулфасалазина се чувствах доста зле заради GI реакциите които имах - гадене, повръщане, болка в корема и тнт, но оплаквания не съм имала. С Плакенила имах лек дискомфорт първата седмица - 2 леко отпадналост и все едно имам нещо в гърлото, но отмина. Изкарахме и нещо преди месец, но той мъж ми го донесе, даже аз бях доста добре в сравнение с него. Температура не съм качвала - той поддържаше 39. Имах само леко течащ нос, който отмина за 3 дена.

Ranini - Препоръчвам Александър Ангелов, но не работи по здравна каса. За сметка на това не претупва и обръща внимание. Ние се подготвяме за инвитро и всъщност репродуктивната ме насочи към ревматолог, защото се установи, че имам проблеми, като бях ходила при други 2ма ревматолози предишни години, които не отразиха състоянието ми и игнорираха проблема. 4 години по-късно получих диагноза с негова помощ. Назначава изследвания. Обяснява и като цяло съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт