Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 353
  • 785
  •   1
Отговори
# 450
  • Замък сред облаците
А ти къде си правиш изследванията : анти-ха, s-протеин и т.н? Записваш ли час, че в нкб не ми се ходи пак...

Анти Ха пусках в Св. Екатерина, с-протеин не съм понеже няма връзка с моите мутации. Без час е там, няма навалица. Иначе и в Токуда се изследват, четох че събота предиобед нямало навалица, но понеже трябваше да се изследвам в пика на ковид вълната януари предпочетох да е Св. Екатерина, че Токуда поемаше много ковид пациенти.

# 451
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета! Искам да попитам има ли някоя от вас, която се следи в МЦ, а се е насочила към раждане в някоя от големите болници и съответно при друг лекар (не проследяващия). Как мислите да действате, в коя седмица ще се свържете с болницата и лекаря, който сте избрали там?

Предполагам АГ-то ми ще ме насочи с документи ,поне 1м преди това, да отида да се запиша с дата за секцио...

Държавна болница съм избрала без избор на екип на всичкото отгоре Smiling Imp

# 452
Здравейте момичета! Искам да попитам има ли някоя от вас, която се следи в МЦ, а се е насочила към раждане в някоя от големите болници и съответно при друг лекар (не проследяващия). Как мислите да действате, в коя седмица ще се свържете с болницата и лекаря, който сте избрали там?

Предполагам АГ-то ми ще ме насочи с документи ,поне 1м преди това, да отида да се запиша с дата за секцио...

Държавна болница съм избрала без избор на екип на всичкото отгоре Smiling Imp

Аз този месец започвам да се следя на мястото, което избрах да родя. Реших, че няма да изчаквам до последния момент да чакам препоръки къде да родя и сама да си проуча нещата и да си избера мястото. Смятам, че 2-3 месеца по-рано би било добре, за да може да се запознаят със състоянието ми. А междудругото ще си допродължа на мястото, което ходя в момента, тъй като и без това ми е близо и удобно и не ми пречи.

# 453
Аз се следя в МЦ. Освен ако няма индикации за секцио, мисля да си ида в болница като започне раждането и при който попадна на смяна.

# 454
Здравейте, момичета. И моята втора фетална морфология мина на 8-ми март, бях при проф. Марков. Много съм доволна от него, а бебка е 6 точки. ☑ Изписа ми обаче да пия магнерот, тъй като корема ми се втвърдява. Искам да ви попитам дали сте запознати мога ли да го комбинирам с млечни продукти или трябва да има интервал от 2 часа между магнерота и млечните. В листовката няма такава информация, но попаднах на такива мнения. Благодаря!

# 455
Хайде и тук да се разпиша след втората фетална. Копирам направо, за да не пиша отначало.
Почаках си, както се и очакваше.
Хапнах добре преди прегледа, даже и с шоколад се почерпих, за да го разбудя, ако спи. Беше доста активен. Застанал е седалищно, а се чудя защо ме ръчка ниско долу. Плацентата е задна висока.
Върви с 10 дни напред, близо 600гр е вече. Каза ми да увелича протеините и белтъците.
Пусна ми докторът да го видя. Беше си вдигнал ръката до главата. Каза, че щял да бъде суетен, все едно си оправял косата. Казах му, че не е на мен такъв, а на баща си. После, че щом ще е суетен на баща си, този "голям пакет" значи се дължал на мен и ми показа мъжкото достойнство. Споделих му, че тези дни имах леки менструални болки, но ми каза да не приемам нищо от рода на но шпа, утрогестан и т.н. Той не ги препоръчва и харесва. Шийката ми е 40мм, не е мръднала, така че всичко е наред там. Да си пия б витамините  кръвотоците са добре. ММ се е филмирал покрай дъщерята на негова колежка, която май ще се наложи да роди преждевременно в 7м, заради неглежиране на състоянието си, в следствие на което бебето не се развива добре. Та вчера преди прегледа ме нервира, че корема ми като че ли трябвало да бъде по-голям за 6 месец. Споделих с доктора и се посмяхме. Каза ми, че върви даже с една идея по-голям, матката трябвало да е до пъпа за този период, а при мен вече е над пъпа. Обяснява ми, че бебето даже е едро и си върви много добре. Ама ММ нали е голям разбирач само ме притеснява.
Притесних се обаче за друго. Огледа хубаво сърцето, всичко било наред артерии, клапи и т.н., но ми препоръча да направя преглед при специалист след раждането. Обяснява ми той с някакви термини и примери ми дава, но аз вече се бях притеснила и почти не го разбрах. В листа от прегледа ми е написал "  ехогенен фокус". Имало някакви две бели сенки. Попитах го сега дали трябва да направя фетална ехокардиография, но каза, че няма смисъл, било перфектно за момента, но трябва да се проследи след раждането. Ама как перфектно, пък след раждането на преглед. Не знам, сега ще има да го мисля това. Мисля да се свържа с д-р Маринов за консултация, за да чуя мнението му като специалист.

# 456
Ето го и нашето бебче! В 19+0, но се измерваше 19+5. Вече е 315 грама.Последно в 17 г.с бях с задна плацента , вече съм с предна и не усещам бебчо…😥

# 457
  • Замък сред облаците
Мис, с твоята ранна овулация реално даже е само 2-3 дни напред някъде, че нали УЗ го смята по формулата за ПРМ Simple Smile
Ако говорим за позите, моята докторката коментираше че моето ще е боксьорче, та викам не е чудно, баща му е тренирал няколко години бокс, даже и аз бях почнала.
Запази си час при Маринов да ги изкоментирате нещата според мен, че да ти е спокойно и да знаеш какво и как Simple Smile

# 458
  • София
Не мисля, че плацентата може да стане от задна предна. И при мен ми бяха казали 2-ма доктори различни неща, но моята АГ каза, че е от недоглеждане и няма как да се смени.
Ето го и нашето бебче! В 19+0, но се измерваше 19+5. Вече е 315 грама.Последно в 17 г.с бях с задна плацента , вече съм с предна и не усещам бебчо…😥

# 459
_Toni, и аз забелязах, че при мен в документите пише различно, досега от АГ на всички пише задна, а от феталната - “по предна маточна стена”. Но нали съм си замаена и забелязах чак като се прибрах, не знам дали има общо, но от 2-3 дни много рядко усещам бебчо (21+5), а седмица преди това беше много често. След малко повече от седмица съм на преглед при АГ и тогава ще коментирам с нея за плацентата.

# 460
Miss, и д-р Маринов препоръчва профилактичен преглед месец след раждане, провеждат се в Надежда събота и неделя, доколкото запомних. Препоръчва се на всички!
Обясни ми, че има образувания, които ги има във феталното сърце, но са нормален белег на съзряването и в последствие явно изчезват. Прилагам заключението. За свое спокойствие отиди при Маринов, но според мен можеш да се довериш на вече казаното.

# 461
Здравейте. И аз вчера бях на фетална и доктора каза, че всичко за сега изглежда добре. Гледа ме и с вагинален да измери шийката - 34 мм. Аз също разбрах, че съм с предна висока плацента и явно за това не усещам ритници, а само пърхането. 20+3 бях вчера и чак у нас разгледах листа с измерванията и някои неща отговарят за по - малко дни. Сега не знам това тревожно ли е. Ето и част от листа:

# 462
Да ви питам къде във Варна се провежда "Училища за бременни" ?... Едно време преди Ковид истерията чувах, че в Гранд МОЛ  имаше...
Гледам, че се набляга на онлайн срещите през Фейсбуг, аз не съм от възторг "фейсбук приятелите ми" да са наясно с положението ми...

# 463
  • София
Има възможност от фейсбук да си добавяте евенти в календара, без да се пишете Interested или Going в самия Facebook. По този начин приятелите ви не виждат, а вие не изпускате евентите. Аз така си добавям всичко и нямам проблеми.
За Варна не мога да помогна Sad

Да ви питам къде във Варна се провежда "Училища за бременни" ?... Едно време преди Ковид истерията чувах, че в Гранд МОЛ  имаше...
Гледам, че се набляга на онлайн срещите през Фейсбуг, аз не съм от възторг "фейсбук приятелите ми" да са наясно с положението ми...

# 464
Обяснява ми той с някакви термини и примери ми дава, но аз вече се бях притеснила и почти не го разбрах. В листа от прегледа ми е написал "  ехогенен фокус". Имало някакви две бели сенки. Попитах го сега дали трябва да направя фетална ехокардиография, но каза, че няма смисъл, било перфектно за момента, но трябва да се проследи след раждането. Ама как перфектно, пък след раждането на преглед. Не знам, сега ще има да го мисля това. Мисля да се свържа с д-р Маринов за консултация, за да чуя мнението му като специалист.
За втората ФМ ходих при двама една платена и докторката ми каза, че вижда бели или сви петънца на сърчицето, но не е фатално, трябва да изчезнат, но за всеки случай да отида на ехокардиография, в листа пише ,,ехо позитивен фокус,,. В платения пакет пак ми влизало ФМ, докторът нищо не каза за сърчицето. Отидох на ехокардиография и докторът ми каза ,, хиперехогенен фокус,, това е прегряна на сърчицето и може да падне до 30 г.с. и тогава ме вика на преглед. Каза също, че ако не падне тази преграда не е проблем да си живее бебето и след раждането. Но също така спомена, че това е един от маркерите на синдрома Даун, но аз съм си направила пренатален тест и е отрицателен и щом другите доктори не са ми казали,че има нещо притеснително, знам, че всичко ще е наред.
И при Вас също ще е наред! Hug

По какъв начин Вашата комшийка се е пренебрегвала по време на бременността? Какво се случило, че може и в седмия месец да роди? Според мен много зависи и от доктора, понеже аз им нямам доверие и си чета в нета какви изследвания трябва да се пусках и ходя и си пускам. После пращам на доктора ми да ми каже какво да пия Grinning
Вчера даже ми спомена, че може да имам  някакво течение и заради това да има разлика в резултатите и днес в 8часа бях пред кабинета да ми вземе микробиология, без да ме викал Joy

Общи условия

Активация на акаунт