Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 358
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета, тези, които са се насочили към кошарите next to me, Ви предлагам ето тази, ползвана е, но запазена, разбира се Simple Smile 300лв. я продава моя бротвчедка.

# 436
Влизам да дам отчет от прегледите днес и за жалост да се оплача! Чаках сигурно цял час за предварително записания си преглед при АГ по ЗК и това беше най-претупаният "преглед", на който съм била досега. Не препоръчвам д-р Бранимир Петров от Мед. център на Майчин дом. Знам, че не бива да очаквам чудеса, но да не ми се обръща внимание на конкретни въпроси, все едно си говоря сама... Витамин Б12 ми е 147, витамин Д е 40 и питам какво да правя - ами, нищо не ми каза. Казвам кръвното ми пада на 80 на 60 след първо ядене през деня, на какво може да се дължи - бременна сте, нормално. Казвам това ми е след боледуването, някак много изведнъж при положение, че цял живот съм по-скоро с високо - никакъв коментар. Казва, имате ли други оплаквания, ами, имам, не чувствам последните дни бебето и с това едва го убедих да ме види на ехограф. Наред било всичко, пусна ми пулс. Питам мърда ли сега, как са движенията - ами, добре. Безкрайно лаконичен! Аз получих контракции на кушетката обаче никакъв коментар отсреща. Много се изнервих! Имам и водното течение последните дни и както бяхте заговорили дали може да са ОВ и го попитах - отново глас в пустиня!

Отивам след няколко седмици да си прибера картона и се записвам при друг АГ. Аз така или иначе останах много доволна от д-р Абаджиева, сега нямам и угризения да се следя при нея. Иначе продължавам и да си ходя на частно ори д-р Велев, който не е от най-приказливите, но мисля, че обръща внимание на всичко, което трябва.

Иначе днес излязоха и хемоглобина нисък 103, д-димер завишен, направо супер Sad

# 437
  • Замък сред облаците
Риан, този б12 трябва да се вдигне, откровено ти го казвам, хемоглобина също, а в комбинация и желязо ще ти трябва. Или отивай при Абаджиева, или на хематолог да ги изкоментираш още тази седмица. Няма да ти навреди да вземеш Билкова кръв (15-20 мл на ден, непоследствено преди обедното хранене), тя съдържа и желязо и б12. Аз я пия от месец по инструкции от хематоложката, не съм хипер редовна, но АГ ми вика "Аре, стига бе, какъв е тоя хемоглобин (122), не вярвам!" Обясних ѝ, че Кондева още преди месец каза да почвам билковата кръв и беше супер доволна.

Кажи за д-димера колко ти е? Че втори триместър референтната граница не е под 0.5 като за небременна, а между 0.39-1.20 - аз пусках онзи ден и моят е 0.68 с инжекциите.

# 438
Аз ги изпратих днес на д-р Велев резултатите и ще чакам да ми отговори до утре, ако не ще му звъня направо.

Д димера ми е 1.21 и сега видях, че в забележка под черта на изследванията пише, че за втори триместър горната граница е 1.29.

# 439
  • Замък сред облаците
0.32 - 1.29 правилно (http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm) Аз съм им разменила десетичните стойности Simple Smile

# 440
АА, ти беше казвала май, но не си спомням, при кой хематолог ходиш?

# 441
  • Замък сред облаците
При д-р Кондева във Вита: https://superdoc.bg/lekar/d-r-galya-kondeva-6332

# 442
Мисс, как мина?

Аз съм още в чакалнята...

# 443
  • София
Доктор Абаджиева е супер готина, нали една млада с черна дълга коса? Преди две години в Шейново ме е преглеждала. Не се ядосвай за този доктор, за жалост повечето по ЗК са така - кофти действительност. Хайде момичетата с феталните, чакаме снимки. Simple Smile)

# 444
HappyRSmile
И да успокоя бъдещите мами - да, наистина много боледуват в началото, но с много търпение и адекватно, навременно лечение и това минава, мога спокойно да кажа, че сега не е така.

Какви мерки вземате, за адекватно лечение? Питам , защото въобще не съм запозната, а и не знам дали ще попадна на подходящ педиатър.
Например за една  бактерия обиколих два уролози и един нефролог, докато попадна на точния доктор. А всички са много хвалени във Варна. Малко съм разочарована от нашите доктори:confused:

# 445
Ето от мен едно зяпнало момиченце. Всичко ѝ е в норма, и няма нищо притеснително, а моите изследвания определи като чудесни.

# 446
Mацинка 33, за съжаление, при нас поне, е проба - грешка. След толкова години вече знам за УНГ при кого да ходим, при травма при кого, на пулмолог при кого...ЛЛ не ни е педиатър и само дава направления. Сега за бебето обаче ще си го запиша при педиатър, поне докато стане първи клас, живот и здраве, и после може при нашата лична, когато наистина започват да боледуват по-рядко. И педиатри бяхме сменили 2-3, така че нямам идея къде ще го търся този читав педиатър, но като дойде време ще го мисля.

# 447
А ти къде си правиш изследванията : анти-ха, s-протеин и т.н? Записваш ли час, че в нкб не ми се ходи пак...

# 448
Здравейте мамчета!Утре съм на фм и дано ми кажат пол,че вече търпение нямам,но най-вече дано всичко е наред!🙏 Стискайте ми палци!😊😊😊

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 22:44 от Rosinkaaaaa

# 449
Здравейте момичета! Искам да попитам има ли някоя от вас, която се следи в МЦ, а се е насочила към раждане в някоя от големите болници и съответно при друг лекар (не проследяващия). Как мислите да действате, в коя седмица ще се свържете с болницата и лекаря, който сте избрали там?

Общи условия

Активация на акаунт