Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 373
  • 785
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Аз също родих малко бебе в 38 седмица - 2,7 кг, 51 см. Ползвахме 50 размер май само първите две седмици. До годинка го отгледах с дрехи от Лидл (техните са междинни размери 50/56, 62/68). И до ден днешен предпочитам такива от точни.

# 421
И аз съм голям фен на лидълските. Даже онзи ден пак ѝ купих бодита от там. Харесвам ги и като плат и като десени и като размери.

Колкото до ходенето на очен, ако нямате проблеми, не е задължително. По скоро е по желание. Тези с очила, астигматизъм и др. трябва да минат през специалист. Аз си взех направление за такъв преглед от ЛЛ.

# 422
Добро утро ladies и честит празник на патерица.
Малката се роди 3250г и 50см, но 50 р-р останаха непокътнати. Зависи и от къде са закупени, аз пазарувам предимно от George, особено като беше бебе, даже вчера отворих поредната пратка 😂 на Lidl дрешките вървят уголемени, но също съм им голям фен, особено на потничетата, дълги и плътни, идеални за зимата. Олекна ми като тръгна на ясла.

# 423
Охо, вече сте на ясла. Как е за детето, много ли плачка?

# 424
HappyRSmile скоро стана на на 3г и живот и здраве на есен ще е на градина. Преди да стане на 2г я пуснах на ясла. Няма да лъжа, беше трудно и много се разстройваше сутрин. Но вече като имам поглед и опит бих направила много неща по-различно. При нас има всеки месец прием за ясла и вместо да я запиша октомври, когато всички си записват децата, бих я пуснала през някой по-спокоен месец. Другия момент, над който нямам контрол всъщност, улучихме точно периода на втория локдаун и постоянното отваряне и затваряне на градини и ясли. Малката общо взето 4ри пъти тръгва на ясла.
И да успокоя бъдещите мами - да, наистина много боледуват в началото, но с много търпение и адекватно, навременно лечение и това минава, мога спокойно да кажа, че сега не е така.

Малко лирическо отклонение от бебешките теми Grinning Вие как сте днес?

# 425
Добро утро!
Аз имам спомен, че дрешките на HM, които ползвах първите 2 години някъде (бодита, ромпери) също бяха уголемени и примерно на 2г носеха нещо, което е до 18м. А се родиха 4кг и първия месец бяха качили 1,5кг, нататъка по 1кг на месец, доста едри бебета бяха. Харесва ми да са малко уголемени дрешките, да не се свиват при пране и сушилня, за да се ползват по-дълго време.
В последствие и лидл се разпространиха и от там започнах да взимам доста след 2-рата годинка някъде. И от george и next съм поръчвала, също са много хубави и качествени нещата.

# 426
Да, много зависи от марката. Често не си отговарят на размерите. Те растат толкова бързо, че бързо скачат от един размер в друг. Синът ми се роди 50см 3.160кг, а след месец на първата консултация беше 56см и над 1кг наддал. Обличат се по броени пъти, някои дори си седят с етикетите.
На Лидл дрехите и аз ги харесвам. Бебешките особено са много хубави.  Пазарувахме главно от ХМ, те също са уголемени.

Успех с ясли и градини, момичета. На мен това ми е най-кошмарният период. Синът ми не е ходил на ясла (не съжалявам), чак на 3г тръгна на градина, но не е ходил много. Мога да кажа, че чак сега на 5г ходи спокойно. Боледува често, като слава Богу най-често минава само с хрема, но и така няма как да го пусна и по 2 седмици си откарва вкъщи. Като знам, че пак ще трябва да минаваме през този период, зле ми стана, но се надявам, че по-спокойно ще се случват нещата. Като се сетя как плачеше даже и вечер преди лягане и ни се молеше да не ходи, виждах в очите му колко беше тъжен, направо ми се къса сърцето.

Днес съм на ФМ и съм под напрежение. Стиснете по едно палче.

# 427
И аз съм съгласна, че е според марката. Моята госпожица се роди 4300 гр. и 57 см. Бях купила всичко възможно и 50 и 56 размер. Ами 50 го подарих, 56 някои неща няколко дена ги носи и минахме на 62. Уж вторите деца по-големи се раждали, та нямам намерение да купувам 50-56. Минимален брой 56 за всеки случай, 62 вече се ориентирам.
За разлика от много мами аз пък останах най-доволна от българските чувалчета за сън на angelbaby и дрешки от kosara и bgdreshki. Поръчвам ги онлайн и майка ми или ми ги праща в пакет или ги донася до Германия като идва. Тук също намирам хубави неща, но не знам клинчета например все на Калина и Светли вземам.

За ясла и тн ние имахме късмет. На ясла бързо свикна и не е боледувала много. На градина ходи от 1 месец и даже сама си пита за градината. Много и харесва.

# 428
За всеки случай може би не е лошо да има две три неща за новородено, чела съм че някои майки така съветват, защото после нямат нищо, което да е тъкмо на детето като се роди.

# 429
  • Замък сред облаците
И аз от каквото съм говорила с приятелки оставам с това впечатление. Те измерванията накрая са едно към гьотере като отклонение (на някои им казват 3500, пък се ражда 2800, на други казват 2700, пък се ражда 3300) та по-добре да имаш поне по 1-2 комплекта от най-малкия размер за зор-заман и няколко от следващия и ако трябва да се донакупува.

# 430
Ако на някой му е интересно в момента в "Училище за родители МА-МА" има лекция на живо за Нормално раждане. Цезарово сечение.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 11:33 от Miss_Independent5

# 431
Аз за сега (след месец може друго да мисля) имам доста дрешки за новородено. От каката всичко си стои все още та мисля да не купувам. Но пък каката беше зимно бебе, а това ще е лятно, та като нищо пак ще се охарчим. От косара и бг дрешки и аз и майка ми пазаруваме и чувалчетата всичките са ни на ейнджъл бейби.

Наистина е добре да си има по 2 - 3 дрешки от размер. Аз в началото карах 98% на ромпъри/гащеризони. Най-удобни ми бяха, особено онези с цип.

Мис и аз днес съм на фетална. Но вероятно чак довечера ще мога да вляза макар да имам час за 4.30. В тази клиника са така с часовете, че не ми се е случвало да чакам по-малко от 2 часа.

# 432
И аз сигурно ще чакам. На първата ФМ ми звъняха няколко пъти в самия ден да ми изместват часа уж да не чакам и пак си почаках. Сега ще видя, но съм се подготвила, че няма да вляза навреме. 

При нас и баткото е лятно, юлско бебе, та идеално ще ми паснат нещата му. Още не съм ги извадила обаче да видя какво имаме от него, защото сме се разхвърляли покрай ремонта. Със сигурност ще се купуват и нови, то сърце не трае. Чувалчета не съм ползвала с него.

# 433
  • София
Моя човек сега е на 3 и по принцип няма проблем с ходене на градина, но не му е от любимите. От ноември е вкъщи с баби и сега с мен и през ден ми повтаря колко много му е хубаво с мен вкъщи. Милия, как да го пусна пак на градина. И на мен ще ми е скучно сигурно по цял ден сама. Мислех да го пускам март месец, но ни се счупи колата и сме си вкъщи. Все повече се отказвам да го пускам, защото ще стане топло и ще излизаме по площадки. Аз съм твърдо за ходене на градина и социализацията, както и че там учат доста неща, които колкото и да се опитваме вкъщи не съм сигурна , че ще го успея. Та в момента съм в някакви вътрешни борби мои.. Цитонамазката ми излезе и в нея пише, че всичко е наред само има слабо наличие на левкоцити. Ха сега де , в микробиологията имаше много, сега тук - слабо. По едно и също време са взимани, но са в различни лаборатории. Явно вторник ще повтаряме и резултата.. От няколко дни имам обилно течение и много се ядосвам, сменям бельо по 3 пъти на ден. Аз също също съм голям фен на Angelbay чувалчета. От моето дете имам доста дрехи, но той е зимно бебе и ще видим. Сестра ми роди януари и ми е подготвила вече два чувала, някои дрехи не са ползвани, ноооо ще видим какво ще влезе в употреба с това лятно бебе. Нямам търпение да взема всички дрехи и да ги сортирам Simple Smile

# 434
Привет!
Пуснах днес кръвните изследванията и ще чакам да видя най-вече как е кръвната захар и желязото. Вчера ми излязоха Б12 и Д, и двете са ниски, та ще видим как да регулирам. От няколко дни, да ви се оплача, ми пада много кръвното сутрин или на обед, точно след хранене. Шашнала съм се, защото за мен това е ново усещане, обикновено съм с нормално към високо. Сега с това ниско много ми прилошава и вече се плаша като ям. Сега например закусвах/обядвах навън и се чудя дали да си тръгвам от кафето или да чакам...

Днес не ми върви с прегледите, бях си ги наредила удобно, ама ми се объркаха плановете, буквално за 5 мин. изпуснах единия доктор, защото се забавих в лабораторията. Сега чакам вече два часа за ендокринолог и после още два за АГ. Трябваше поне за д-р Начев да кажа, че съм бременна и да ме пуснат още сутринта, ама не съм свикнала, а и като не ми личи ми е неудобно...

Общи условия

Активация на акаунт