Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 386
  • 785
  •   1
Отговори
# 405
  • Асеновград

Честит 8-ми март момичета!🌸🌺🌹🌷💐

# 406
Честит 8ми март мили дами!!! Дано всичко мине леко и гушкаме здрави бебчета!!!

Вчера звънях на АГ за да му кажа, че имам течение и се притеснявам да не са ОВ. Той каза, че трябва да ме види и му казах че имам час за след седмица и той каза добре и не пожела да запиша допълнителен час или да изместим този за по-рано. Нормално ли е да се чака 1 седмица ако са ОВ, течението е в малки количества? Друга имала ли е такива съмнения и какво е предприел АГ?
Аз бях с такива съмнения. Имах гъбички и си сложих Гиназол. На следващата сутрин, когато се изправих от мен изтече нещо като вода(около супена лъжица). Притесних се, но предположих, че е от лекарството. През деня се усещах влажна отдолу, но такова изтичане нямаше. На втората сутрин историята се повтори. Обадих се на доктора и той ми каза веднага да отида. Погледна ме на ехограф и каза, че бебето си има води, но въпреки това не е напълно спокоен. Каза да се прибера, да лежа и да ми звънна на следващата сутрин, за да му кажа какво е положението. Нямало как да ми направи тест за изтичане на ОВ, защото Гиназола щял да попречи на резултата. Днес сутринта не съм имала такова изтичане. Чух се с АГ отново, обясних му всичко и той каза, че най-вероятно или е от лекарството или е воднисто течение. За всеки случай пак ще погледне как са водите в четвъртък. Аз се поуспокоих, но все пак си имам едно на ум. Надявам се всичко да е наред.

# 407
Днес моят младеж празнува последният ми 8-ми Март в групата на НЕмамите с танци! От снощи не е спрял да ме рита,да се върти и всичко останало. Очаквам скоро да запее.... Хубав празник ми се очертава.

И от подаръка съм доволна - да се похваля!

# 408
А така да се радва и подскача.

Аз се включвам с малко полезна информация относно преглед при офталмолог, ако някой планува или знае че има проблеми и трябва да се следи очното налягане. По принцип е препоръчително за всички жени, плануващи естествено раждане, като оптималните срокове за най-точни резултати са 30-33 / евентуално 34 седмица/ г.с., аз се бях наканила за другия месец, но ще отложа с още един.

# 409

Честит празник на всички!  Heart
Не знаех, че и на офталмолог трябва да ходя Grinning Информативно, без да съм имала проблеми с очите (за сега), пак ли трябва да посетя, ако желая да родя естествено?

# 410

Честит празник на всички!  Heart
Не знаех, че и на офталмолог трябва да ходя Grinning Информативно, без да съм имала проблеми с очите (за сега), пак ли трябва да посетя, ако желая да родя естествено?

+1, дет се вика Simple Smile
И аз не знаех, че трябва ако нямаш проблем с очите. Чакайте първо обременяването с глюкоза да мине, че ми станаха много неща за помнене Grinning

# 411
Хубаво е, защото се мери вътреочното налягане и се оглежда ретината/ това не зависи дали сте късогледи или далекогледи/. Има опасност, ако има проблем от напъните ретината да се отлепи/ естествено рядко/, но аз лично предпочитам да ми е мирна главата.

Иначе и при мен обременяването с глюкоза е на дневен ред тази  или другата седмица.

# 412
На някой дрешки пише от 0-3 месеца, а на други пише размери 56, 58 и т.н.,кой е размерът на новороденото?

# 413
Най-малкият размер се води 50, но има голяма вероятност изобщо и да не влязат в употреба. Аз не помня със сина ми дали изобщо съм взимала 50 размер. По-добре 56.
0-3 също се водят най-малки, от 0 до 3 месеца.

# 414
Честит празник, момичета! Бъдете обичани и обичащи!

Аз да попитам за изследванията за кръвосъсирване/коагулация за тромбофилията - клексана трябва да съм го била точно 4 часа преди да дам кръв ли?

# 415
  • Замък сред облаците
Това е за анти Ха. Аз ако пускам само коагулация го правя преди или непосредствено след инжекция, дефакто преди да е подействала (почва да действа средно 2 часа след биене, с пик 3.5-4 часа след биенето). Така четох в чуждестранни източници че било достверно, на бг не намерих нищо, но като пусках антиХа пусках и коагулацията и реално нямаше разлика.

# 416
Благодаря, АА Simple Smile Знаех си, че мога да разчитам на теб за информация.
Аз ще пускам всичко: анти-ха, д-димер... Значи трябва да са минали 4 часа, за да е най-точно измерването, но предполагам не повече от това (съответно и не по-малко)?

# 417
  • Замък сред облаците
Без да съм категорична, че съм капацитет, чела съм в чужбина искат да е между 3 и 4 час, а тук в НКБ искат между 3.5-4 час след биенето за анти Ха. Мен ми взеха кръв на 3 час точно (в Св. Екатерина) и бяха ок резултатите, та на пиковия четвърти щяха да са още по-добри сигурно. Та в общи линии за твоя сигурност гледай да е между 3.5-4 часа от биенето.

# 418
И при мен на четвърти час и сутрин на гладно бяха еднакви стойностите. Даже д-димера ми беше по-нисък, но аз пия все пак и други лекарства вечер.

# 419
На някой дрешки пише от 0-3 месеца, а на други пише размери 56, 58 и т.н.,кой е размерът на новороденото?

Моята дъщеря беше 48 р-р като се роди. Малко след това беше 50 р-р. Ако не се лъжа в края на първия месец стигна 56 р-р. Роди се 3 кг 48 см.
Тоест зависи колко ще е голямо бебето при раждането. Ако е дундьо 4.5 кг и 56 р-р ще е малък. А тия 0 до 3 ще са големи за първите дни.

Общи условия

Активация на акаунт