Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 291
  • 785
  •   1
Отговори
# 570

Също ако имам някакво течение, задължително, ама задължително да му звънна.

Браво на доктора Ви! И аз исках да попадна на такъв, но уви. Като ми излезе нещо направо отивам пред кабинета, защото ако му звънна ми изписва нещо по телефона. Намерих му аз начина Grinning

Аз си изследвах фолиевата киселина, заради ниският хемоглобин и ми излезе, че е над нормата. Докторът веднага каза да спря метата, но ми остави витамините за бременни и в още едно от лекарствата имаше фолиева, но каза да продължа да го пия. Начало на април пак мисля да си пусна витамините, за да видя как вървят. За вит.сама си реших да си ги пусна, въобще не чакам док.да ми каже, че ще си остана с чакането и с занижени стойности или над нормата. Joy
А моят док.го водят един от най-добрите Joy
А само да питам във вит за бременни имаш ли фоливва?
Аз не пия отделно мета от няколко седмици, но в моите има някаква.

Да, във витамините за бременни има и във феро-фолгаммата също и от делно пиех мета, каза само метата да спря. Но аз не съм правила почивка от 10-т дни.

# 571
  • София
Аз фолиевата съм я спряла откакто почнах витамините за бременни. Но пък знам и друго, че не можеш да предозираш с фолиева киселина, защото ако има излишна я изпишкваш. 🤷♀

# 572
Аз фолиевата съм я спряла откакто почнах витамините за бременни. Но пък знам и друго, че не можеш да предозираш с фолиева киселина, защото ако има излишна я изпишкваш. 🤷♀

Да, и АГ, на което имам 100%доверие така ми каза, но е факт при мен, че е над стойностите.

# 573
  • София
То не значи, че не може да е над стойностите. Според мен щом ти е толкова значи това количество е ок за организма ти.

# 574
Изследвах фолиевата с почивка малко над 10 дни. 13.5 ми е при референтни 3.10 до 20.5
Какво Ви каза докторът- ниско ли е или добре за бременни?

За него всичко влизащо в референтните граници е добре.  Извън референтните пак е добре... Например вит. Д 16.5 въобще не му направи впечатление.

Фолиевата не ви е много над торна граница. Аз бих разредила приемът. Б12 и Д обаче са много ниски. Хомоцистеин пускали ли сте?

# 575
Цитат на: Мацинка 33 link=topic=1413420.msg444
Изследвах фолиевата с почивка малко над 10 дни. 13.5 ми е при референтни 3.10 до 20.5
[/quote

За него всичко влизащо в референтните граници е добре.  Извън референтните пак е добре... Например вит. Д 16.5 въобще не му направи впечатление.

Фолиевата не ви е много над горната граница. Аз бих разредила приемът. Б12 и Д обаче са много ниски. Хомоцистеин пускали ли сте?
Не, не съм изследвала. За какво е хомоцистеиът?
За вит.Д, моят АГ каза да приемам по една капка ойлесен, за б 12 нищо не ми е казал, но още двама доктори, на които имам доверие ми казаха да приемам вит.Д по 3 капки и да започна б 12 да приемам и от две седмици така правя. Приемам вит.Д и б12 сутрин на гладно, едно след друго.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 23:56 от Мацинка 33

# 576
Една капка олиесен е ужасно малко за такъв дефицит. 3-4 капки е по-скоро желателната доза ежедневно. Аз съм доволна от капките Олиесен.

# 577
https://www.lina-bg.com/bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD% … D0%BE%D1%82%D0%BE. Това е за хомоцистеинът

Не знам на колко единици се равнява капка от този ойлесен. Аз взимах по 3500 единици до скоро, а Б12 започнах 2 пъти седмично по 5000, а в останалите дни по 1000.

# 578
  • Варна
Пуснах  онзи ден микробиология и съм се сдобила с кандида. Но не стандартната, а малко по- рядко срещаната кандида tropicalis. АГ изписа гиназол. С който обаче въобще не се справих с поставянето. Стори ми се, чр накрайникът може да остане вътре в мен и съответно не поставих лекарството достатъчно дълбоко ( тези, които са ползвали ще разберат). И сега не знам как да процедирам

# 579
  • София
Изчакай няколко дни и повтори според мен. Най-добре в банята приклякваш с леко разтворени крака и действаш.

# 580
Ползвала съм го няколко пъти предишната бременност и не съм имала такъв проблем. За съжаление и ефектът беше никакъв при мен. Течението спираше за 3 дни след поставянето и после пак. Както казва Деси сложи още един след седмица.

# 581
Една капка има 400 единици, аз знаех само колко капки вигантол трябва да пия, но по обратния път сметнах за олиесенс. Вигантола мисля, че са 500 единици.
https://www.lina-bg.com/bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD% … D0%BE%D1%82%D0%BE. Това е за хомоцистеинът

Не знам на колко единици се равнява капка от този ойлесен. Аз взимах по 3500 единици до скоро, а Б12 започнах 2 пъти седмично по 5000, а в останалите дни по 1000.

# 582
Вие започнахте ли покупките?Аз почнах вече малко по малко,имам си от каката кошара,шезлонг,харесала съм си количка и люлка,взех си дребни неща,като ваничка,шишета, стерилизатор,несесерче за хигиената на бебката,чакам лятото дрешки да купя,хавлийки и чаршафчета,козметиката,помпа за кърма и незнам дали забравям нещо,засега няма да ми трябва бебефон, по-нататък като оставаме сами тогава ще си купя,някоя ако се сети нещо да ми пише😊❤️

# 583
И ние с ММ започнахме с покупките, но по малко, когато видим нещо намалено. 😀 Взехме си матраче, кошара, бебефон, запазихме количка. Майка ми също вече е купила някакви дрешки, но не съм гледала подробно какво точно.

# 584
Рано ми е на мен, решила съм да чакам да вляза в 7ми месец, само се заглеждам и се информирам кое що, и имам запазени подаръци от близки, ама не ги взимам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт