Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 288
  • 785
  •   1
Отговори
# 585
Ако ще купя нещо, това ще е помпата за кърма. Смятам да е ръчна, че чета за електрическите, че били бавни. А смятам и да ми остава време и за някакъв сън. Дано 🙏
Кошара съм харесала смятам да видя как стоят нещата със запазването на стоките, че таткото щял всичко да купи докато сме в болницата.
Още се чудя за количка, ама то много претенции изкарах 😅 Хем да е под 1000 лв, хем да е до 10кг, макс до 11и половина отпускам. Да е с голям багажник( предпочитам да може да се затваря, но бих направила компромис и с отворен) , да е маневрена, да издържа на спускане и дърпане по стъпалата в блока🤭 дано да успея да намеря нещо.

Приемам предложения и от вас за лека и маневрена количка с голям багажник до 1000лв 🤭

# 586
Нищо не съм пазарувала, защото няма да има къде да ги дяна, само ще трупам. Поради същата причина не съм си събрала и нещата от приятелки още. Като се затопли и сменя зимния с летния гардероб, ще направя чистка и ще освободя място за бебето.

Иначе дебна кошара, ръчна помпа и седалка за второ дете на промоция.

# 587
Аз с първото дете си купих ръчна помпа скъпа и евтина нито една не ми вършеше работа.Накрая се цедих на ръка ,малко смешно ,но беше най-сполучливо(с голям бюст съм).Не съм взимала нищо още ,ще изчакам да се стопли времето и аз.Нещата от баткото съм ги раздала отдавна и нямам нищо.

# 588
Аз чак сега видях някакъв бюст и то пак съм чашка В 😁 мисля, че помпата ще ми влезе в употреба. Иначе преди В 75
Аз с първото дете си купих ръчна помпа скъпа и евтина нито една не ми вършеше работа.Накрая се цедих на ръка ,малко смешно ,но беше най-сполучливо(с голям бюст съм).Не съм взимала нищо още ,ще изчакам да се стопли времето и аз.Нещата от баткото съм ги раздала отдавна и нямам нищо.

# 589
Аз първия път се чудех за помпа - дали електрическа или ръчна. Реших да е ръчна , защото нямах никакви гърди и реших , ще и кърма няма да имам 😁 не питайте за логиката ... Така и не си я схванах сама 😁 Взех някаква евтина, измислена помпа , която ако искайте вярвайте - вършеше ми перфектна работа. Колкото кърма имам изцедена с нея ... Изби си парите стократно. А относно кърмата и малките гърди - кърмих до 1 г. и 2 месеца без никакво АМ. Така, че явно нямало общо 😁😁

# 590
21г с😊❤️👶

# 591
Мами, ще споделите ли вашите списъци за пазаруване? Понеже съм много объркана, а искам да започвам подготовката..

# 592
Аз имам всичко от баткото 1.6м е. Ще взема само розови комплекти за болницата и за изписването, а после с нея ще отидем да и накупя дрешки. С малкия излязох на 7мия ден на разходка, така че няма да се запасявам.
За списъка мога да кажа, че нищо не ми беше излизлишно. Зависи от пространството и от финансите. Повивалник не съм ползвала по предназначение, но пък ми беше много удобен да му редя козметиката, памперси, хавлии и кърпи, както и пеленки за след баня.  Аз използвах тънки пелени които слагах на хавлията, така попиваше по-добре. Някои неща обаче се ползват много малко, шезлонг ползвахме два-три месеца, но има бебета по година и повече ползват. Гнездото също много малко го ползвахме, но пак казвам, всичко ми беше удобно. Даже некст то ми леглото беше супер удобно, макар и за 6м само.
Може би щях да купя някои неща по евтини, например леглото му беше 500лв, и такова от 150 щеше да ми свърши същата работа, както и много други неща. Ако сега купувах за първи път, щях да инвестирам само в кошара за след 6м, матрак и количка. Всичко друго бързо се израства и няма смисъл според мен. Но както казват бабите, имал-дал Joy
За помпата, аз ползвах ръчна. Ползвах само когато пропускаше хранене за да изпразня гърдите. Казаха ми, че ако искаш да кърмиш, ръчната стимулира по добре гърдите, ако ще даваш от шише кърма, по-добре електрическа, защото по 10 пъти на ден с ръчна е много досадно. Аз взех ръчна на Филипс и ми свърши работа, сигурно и някоя по евтина щеше да свърши работа.

# 593
  • София

Това е моят списък, болднатото трябва да купя. Другото го имам.
Аз ръчна не бих си причинила честно казано като гледах на една приятелка как и окапват ръцете, мъжа я цедеше с нейната ръчна и накрая си взе електрическа. Аз от моята Медела съм доволна и пак с нея ще действам. С малки гърди съм и това изобщо няма значение дали помпата е електрическа или ръчна.

# 594
Ето по тази списък се водих с първото ми дете, много добре структуриран ми беше, описани са бройки, мисля че и почти няма нищо излишно.

https://moebebe.com/spisak-za-novorodeno-bebe

# 595
Мога да добавя към списъка:
За количката има едни подложки с дупки за коланите, да не се поти бебето, в новородения кош не трябва, защото слагах пелени отдолу, но за лятната количка е задължително.
Чувал за зимата, моята количка си вървеше с такъв на марката, но продават и отделно.
Разбира се това  не трябва в началото, но ако към количката го предлагат, най-често е по-изгодно и за това го казвам.
Аз ръчната помпа ползвах буквално по десет пъти. После я давах на приятелки и те по няколко пъти са я ползвали.
Имам и стерилизатор, който ползвах за помпата, бибите и шишета, а той не ми ползваше шише до 7ми месец... само преварявах вода, предлагам, той отказваш, после стерилизирам.. никакъв смисъл 😱

# 596
Наистина е малко индивидуално.
Аз помпа не съм ползвала с двете ми деца. Кърмих мнооогоо време, в началото изцеждах на ръка за облекчаване. Слагах на гърда по-често и не ми трябваше друго стимулиране. Този път също няма да купувам помпа.
Нямаме бебефон, не сме ползвали, но бяхме в друг апартамент. В сегашния ще ни трябва. За количка не бих дала повече от 1000-1200лв, но по-добре ако намеря намалена до 1000. Много бързо ги израстват, после мислиш за лятна, лека...няма смисъл за мен лично. Столче за кола имаме. Шезлонг сме ползвали няколко месеца, беше удобен. Ерго раницата също си пазя, от по-често ползваните неща беше. Кошара имам, повивалника не знам дали не продадох, но и него си ползвах доста.
Може би ще купя основно бебешки чаршафи и одеяла, дрехи, козметика, бебефон, активна гимнастика, памперси. И то смятам да ги поръчам към 8ми месец. От сегашната ми гледна точка всичко е толкова преходно и бързо се израства, че ще залагам на по-намалени и не скъпи марки.

# 597
  • Асеновград
Аз най-накрая утре съм се наканила да си направя списъка и ще го снимам и кача, за някои неща се чудя, например за матрачето cocona baby, както и шезлонга на 4moms mamaroo, тъй като са по-скъпи покупки най-вероятно след като се роди ще преценя дали ще имаме нужда от тях. Днес бяхме до един магазин, сравнително малък а пък толкова много избор имаше.. затова задължително със списък иначе ще стана разногледа, а и аз взимам решения много бавно и гледам по сто часа, мога цял ден да откарам в някой магазин ако ме оставите.😅😂
Помпа ще взема задължително електическа на медела, възнамерявам да си я ползвам, да знам че съм взела всичко което може да ми помогне при кърменето, а пък ако не се получи няма, нищо не е на всяка цена.
Бебефон с камера ще вземем също, на моторола гледах, но приемам предложения ако сте ползвали по-бюджетен и ви е свършил работа.
Горе долу списъка ми е като на Десислава с още 10-ина работи отгоре.😅🤷🏻♀ Утре ще го напиша че сега ми е само в главата..

# 598
Добро утро. Бих добавила и някой покупки, които са ми били много от полза, но ги няма в приложения списък - както писаха по-горе всичко е много индивидуално.
Най-верния ми помошник, по-верен и от количката Grinning ерго раница Tula FTG. Толкова ми беше удобно с нея и зима и лято, сега мисля че още повече ще ми влезе в употреба с второ дете. Надъхала съм се да се науча да вързвам и слинг, ама да видим.
Бебефон нямах намерение да купувам (какво съм си мислела), но ни подариха и до ден днешен влиза в употреба - Chicco Аналогов бебефон CLASSIC 002563. Пробван и в къща и апартамент и на почивка. Няма видео, но от друго майки знам, че като има екран се вманиачаваш постоянно да го гледаш. Сега задължително трябва да купим нов.
Тензухените пелени и до ден днешен ги ползвам - 70х70 и 120х120. Големите постилах навсякъде и преповивах бебето, лятото ги ползвах и за завивка на бебчо. С малките бърша и подлагам навсякъде, до ден днешен ги ползвам и за лигавници, малката не сяда да яде без тях.
Зимно чувалче си купих отделно и също ми е от най-добрите покупки - InterBaby, по принцип са около 100лв, но го взех на промоция от айко за 40лв. Много плътно и пасва на повечето колички.
Използвах ръчна помпа на Chicco, при нужда, много добре ми пасна. Като цяло бях купила един комплект от 4 шишета, биба с кутиика, помпа и стерилизатор от UK , излезе малко над 100лв, а тук само помпата е толкова. Сега отново дебна за такава промоция.

А иначе тези които ползвахме много малко - подложката против изпотяване не ни свърши никаква работа. Шезлонг ни подариха, влезе ни много малко в употреба.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 09:24 от deska90

# 599
Някой, ако препоръча видео бебефон от който сте доволни, ще се радвам. Обследвам сега, искам да си е бебефон, т.е да не е зависим от wi-fi, загледах два модела на  Авент, но единият е 450, другият 600, които ми се струват доста за такава джаджа.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 12:53 от mexicana___

Общи условия

Активация на акаунт