Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 301
  • 785
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Нашия личен лекар е много добър педиатър и всички сме при нея. С часове е, свободен час има след седмица горе долу, ако идеш без час чакаш 2 часа поне. Нооо сме ѝ свикнали вече. Много добър диагностик е, има ден само за прегледи на здрави бебета и лаборатория Рамус до нея, та не бих я сменила. Пък и като знам колко време я омайвах преди години за да ме запише при нея 😂 И после един по един присламчих другите.
Откъде сте? При кой педиатър сте? Как я открихте, че и аз много се притеснявам дали ще попадна на читав педиатър?
От София сме, Дружба 1, педиатъра ни е доктор Конова в Дружба 2. Аз имах много високи изисквания към педиатър (да има ден, в който преглежда само здрави бебета с часове т.нар. бебешки консултации; да е диагностик, за да не се лутаме по разни други лекари, в същото време да дава направление ако се налага; да не е над 60 години за да е в крак с последните лекарства и методи на лечение, а не с остарели разбирания тип захранване и сокове на 4-5 месечно бебе; и най-най-важното за мен е да не лекува веднага с антибиотик; бонус ми е че хомеопат и че е голям ваксър като мен 🤣 би Ротавирус на малкия, после против Варицела, на нас грипни ни слагаше , после ваксина за ковид. Преди всяка ваксина обстойно го преглеждаше и ми казваше какво да правя да да му понасят леко ваксините. Голям късмет ударихме с нея. Избрах я след препоръка на майка с малко дете в квартала, тъкмо бяхме дошли в София 2014г. Първо наблюдавах как се отнася с мен и с другите чакащи деца и после вече бях убедена, че децата ми ще са при нея. Има си и кусори разбира се, няма идеални хора - например понякога ме дразни вечното и търпение например детето кашля вече 10-14 дни, но не е слязло надолу , тя не предприема сериозно лечение с антибиотик или инхалации с Пулмикорт, държи си на промивките и ни вика пред два дни да го слуша. Нашия като за капак пък са му слабост третата сливица и често има задна хрема от нея и може да кашля по 20 дни преди да му мине. За работодателя това пък е ужас… Повечето пъти минава наистина без сериозно лекарства, но се сещам за два случая в които бях сигурна, че кашля като на бронхит и исках снимка и чак след нея се съгласи и пи антибиотик и му мина. Та така, научила съм се горе долу кога да ѝ се доверявам напълно и кога да имам едно на ум. Съжалявам, че се отплеснах толкова.
Негодни лекари има много и навсякъде, на мен преди да родя баткото един софийски доктор с много гръмка репутация ме прати много спешно на аборт в майчин дом да ми махат тръбите, защото беше категоричен, че съм с извънматочна бременност. Даже се обади на приятел негов да ме чака сутринта за прием за да не губим време (бях на 25 години тогава, тъкмо се бях омъжила за мм и бях съкрушена). Добре че здравия разум на мъжа ми надделя тогава и буквално на сила ме заведе в спешното на Надежда. Оказа се гроздовидна бременност, пак е гадно, но с кюретаж и адекватно лечение след това всичко мина и отмина. Този лекар обаче ако го видя ще го заплюя, честно 😄

# 556
Gushka, тест за ОВ и аз не успях да намеря никъде, обиколи всички аптеки. Чувала съм, че ако отидеш в болницата и искаш може да ти направят изследването там. А иначе тестовете са налични в някои он-лайн аптеки.
За Англия - ние с приятеля ми живяхме там, но след като разбрах, че съм бременна на 10тия ден си бяхме в бг, напуснахме работа и първият самолет беше наш Simple Smile. Това ми е втора бременност и с първата загубих бебчо в началото на 8мия месец (лекарска грешка и небрежност тук в България), имам и Хашимото и просто нямаше как да си позволя да се доверя на тяхната здравна система. Ако бременността протича нормално и няма проблем, няма и ти от какво да се притесняваш. Но е проблем ако има нещо и трябва да се реагира навреме, просто няма кой да ти обърне внимание. Имам чувството, че там се грижат повече и държат повече на домашните любимци, отколкото на родилките.

# 557
Благодаря много. Засега спря, та се надявам да ми се размине, може би наистина е било от кръворазреждащите. Не знам ако има изтичане на ОВ дали би се случило 1-2 пъти в седмицата. Та го свързвам повече с редуване на дозата ми от 0,6 и 0,8 клексан - и двата пъти се случи в ден с по-висока доза...

Спокойствие и само спокойствие желая на всички, и усмивки дори в малко сложните моменти.

Впрочем как се чувствате в тия зимни дни, имам чувството, че много потискащо ми действа и съвсем потъвам в лоши мисли

# 558
Gushka, дано да е било просто случайност. Аз се чудя, понеже надали жените масово се тестват за изтичане на ОВ, дали прегледът веднъж в месеца при АГ е достатъчен - в смисъл, ще се хване ли навреме, че водите намаляват?

Да, времето много ме подтиска вече, имам чувството, че и това е една от причините за черногледството ми напоследък.

# 559
  • София
Ако е малко изтичане няма да се хване на ехограф. Сезона е такъв - пролет и есен са си сезоните на депресиите. Аз въпреки, че съм с малкия се депресирам също, че не можем да излизаме. Поръчах си и чета нови книги, така се спасявам за момента.

# 560
Аз в интерес на истината си имам и друго течение, за което микробиологията не е излязла, та може и оттам, просто да се е засилило. Причини много може да има, не знам колко често се случва да изтичат реално ОВ. Чувала съм за случаи, в които водите се "възстановяват" и наистина няма как да се разбере.

# 561
Здравейте, Мами Simple Smile
Някоя от вас изследвала ли си е фолиевата киселина? Имате ли завишение, предполагам, че приемате допълнително?

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 14:14 от Lavinka

# 562
Аз откакто съм бременна, не съм изследвала фолиева, защото я приемам всеки ден, от 5 ти месец малко разредих да пия или по 400 или по 200 мг. Обаче за да покаже реален резултат трябва 7-10 дни почивка и все не се навивам да я спра. Същото се отнася и за Д3 и Б12, ще пускам тази седмица, но ще са само няколко дни пауза.

Аз да попитам доволни ли сте от билкова кръв- имаше ли ефект върху нивата на желязото и как влияеше върху запека? Аз ще трябва да приемам нещо, сорбиферът ме запича   много и като ми излез контролата на желязото, ще обсъждам с лекарката какво да взимам.

# 563
Аз откакто съм бременна, не съм изследвала фолиева, защото я приемам всеки ден, от 5 ти месец малко разредих да пия или по 400 или по 200 мг. Обаче за да покаже реален резултат трябва 7-10 дни почивка и все не се навивам да я спра. Същото се отнася и за Д3 и Б12, ще пускам тази седмица, но ще са само няколко дни пауза.

Аз да попитам доволни ли сте от билкова кръв- имаше ли ефект върху нивата на желязото и как влияеше върху запека? Аз ще трябва да приемам нещо, сорбиферът ме запича   много и като ми излез контролата на желязото, ще обсъждам с лекарката какво да взимам.
До колкото съм чувала  реалната стойност ще е по-ниски от резултата ако не го спреш. При бременност спирането без реално да имаш ориентир май не е препоръчително.
Аз преди бременността пих няколко седмици и бях доста доволна. Сега дори мисля пак да си взема. Ще се консултирам с лекаря, че желязото ми отива към долната граница, хемоглобонът е 113.
За желязото-aко можеше само да хапвам по няколко филии с пастет на седмица, сигурно нямаше да имам такива ниски стойности... Simple Smile
Естествено тези изследвания (за желязо и витамини-b6 , b9, b12, D) сама си ги пуснах, покрай тези за коаголация и тромбофилия....

# 564
  • Замък сред облаците
Аз за билковата кръв писах назад, пия по предписание на хематоложката по 20 мл преди обедното хранене и за един месец хемоглобинът не е мръднал от 120, като даже не съм хипер стриктна и се случва да пропусна поне два дни седмично редовно. За запек не се отрази както се притеснявах, Кондева даже твърдеше, че може да ме разхлаби леко (има екстракти от круша, моркови и др неща).

# 565
Здравейте дами. Днес бях на преглед при проследяващото АГ, че от януари не се бяхме виждали. Всичко е наред с бебчо, 600г, пораснала е 120г за 2 седмици.

Каза да понамаля тестото и сладкото, че тепърва ще качвам килограми и да не стана топче. Също ако имам някакво течение, задължително, ама задължително да му звънна.

И аз много се депресипем от студеното време, но поне като паднаха сертификатите можем да излизаме. Днес излизахме с малката успя да играе, да пие сокче е т.н. да не сме затворени само в нас.

# 566

Също ако имам някакво течение, задължително, ама задължително да му звънна.

Браво на доктора Ви! И аз исках да попадна на такъв, но уви. Като ми излезе нещо направо отивам пред кабинета, защото ако му звънна ми изписва нещо по телефона. Намерих му аз начина Grinning

Аз си изследвах фолиевата киселина, заради ниският хемоглобин и ми излезе, че е над нормата. Докторът веднага каза да спря метата, но ми остави витамините за бременни и в още едно от лекарствата имаше фолиева, но каза да продължа да го пия. Начало на април пак мисля да си пусна витамините, за да видя как вървят. За вит.сама си реших да си ги пусна, въобще не чакам док.да ми каже, че ще си остана с чакането и с занижени стойности или над нормата. Joy
А моят док.го водят един от най-добрите Joy

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 17:35 от Мацинка 33

# 567
Изследвах фолиевата с почивка малко над 10 дни. 13.5 ми е при референтни 3.10 до 20.5

# 568
Изследвах фолиевата с почивка малко над 10 дни. 13.5 ми е при референтни 3.10 до 20.5
Какво Ви каза докторът- ниско ли е или добре за бременни?

# 569

Също ако имам някакво течение, задължително, ама задължително да му звънна.

Браво на доктора Ви! И аз исках да попадна на такъв, но уви. Като ми излезе нещо направо отивам пред кабинета, защото ако му звънна ми изписва нещо по телефона. Намерих му аз начина Grinning

Аз си изследвах фолиевата киселина, заради ниският хемоглобин и ми излезе, че е над нормата. Докторът веднага каза да спря метата, но ми остави витамините за бременни и в още едно от лекарствата имаше фолиева, но каза да продължа да го пия. Начало на април пак мисля да си пусна витамините, за да видя как вървят. За вит.сама си реших да си ги пусна, въобще не чакам док.да ми каже, че ще си остана с чакането и с занижени стойности или над нормата. Joy
А моят док.го водят един от най-добрите Joy
А само да питам във вит за бременни имаш ли фоливва?
Аз не пия отделно мета от няколко седмици, но в моите има някаква.

Общи условия

Активация на акаунт