Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 239
  • 785
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Hope, стискам и аз палци всичко да е наред  с двете бебета! 🍀

# 91
АА, не сме коментирали такива варианти. Докторката каза, че ако бебето е било едно сигурно щели да ме пратят на куп изследвания, но с две няма какво да се направи....

# 92
Hope_DS, съжалявам, че така се развиват нещата. Близнаците разнояйчни ли са?

# 93
Да, разнояйчни са

# 94
Hope, стискам палци всичко да бъде наред и с двете бебета. И аз съм с близнаци. Какво означава това, което са ви казали, че като са две нямало какво да се направи?

АА, не сме коментирали такива варианти. Докторката каза, че ако бебето е било едно сигурно щели да ме пратят на куп изследвания, но с две няма какво да се направи....

# 95
Връщам се от преглед. За сега са наред моите близнаци.
Hope_DS, стискам палци да навакса малкото човече...силни прегръдки.

Много странно до преди месец при мен десният близнак отговаряше на седмицата която е, а левият избързваше. Т.е десният бе по-малък с  3-4 дни.
Днес съм 17+0
На предният преглед и днес левият пък е по-малък а десният е по-голям...
 Днес левият отговаря на 17.+4 , 153 уд/мин
 Десният отговаря на 18+2 , 145 уд/мин

Може ли някак си докато растат да са минали единият по-вляво, другият по-вдясно т.е да са си разменили местото...?

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 12:50 от Joy Joy

# 96
Hope_DS, и сз ходя на ФМ при Павлова и съм доволна.
НО ако бях на теб, бих отишла на още една ФМ при друг лекар за второ мнение. Може пък да измислят как да му се помогне…

# 97
Hope_DS, и аз стискам палци всичко да е наред! Наистина отиди на още едно мнение, вероятно ще констатират същите неща, но може да предложат да се направи нещо. Дано малкото бебенце успее да навакса и намали разликата с по-голямото.

Както вече бях споменавала малкото бебче има една пъпна артерия, което може да е причина за това изоставане, защото както каза д-р Павлова все едно тръбата, която го снабдява е много по-тясна...

Аз това не успявам да го разбера вече втори месец. Нали все пак бебетата се хранят от вената, а по артерията връщат обработената кръв към плацентата. Навсякде така пише. Как така тогава това влияе на развитието им и снабдяването с кислород и хранителни вещества?

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 13:06 от Raffaella_

# 98
Бихте ли ми препоръчали лекар за второ мнение. На първата ФМ ходих в Стара Загора при д-р Иван Иванов. Тогава той видя едната пъпна артерия, но ми каза, че ако сако това е "някакво отклонение" само по себе си не е проблем. За втората АГ ми препоръча Марковс. И от двете места съм доволна, лекарите са специалисти, апаратурата на ниво... Докато чаках вчера за прегледа видях, че  д-р Румен Маринов преглежда в Марковс. Мисля си, че ако трябваше Павлова щеше да ме насочи съм него като детски кардиолог. Доста съм объркана, момичета

# 99
  • Замък сред облаците
Маринов е кардиолог, ако няма проблем със сърцето надали ще те насочи към него. Честно казано, проф. Марков би бил моя избор за второ мнение при визуализацията, но ако е сигурно, че това са проблемите, трябва да проучиш в Майчин дом и Токуда специалистите, защото те са най-добрите в цялата страна що се отнася до сложните случаи и третирането им. В Марковс и другите фетални морфолози не взимат отношения по терапиите.

# 100
АА, сигурно ще прозвуча невежа, но какви специалисти имаш впредвид? По фетална морфология или?
Със сърцето няма проблем слава богу!

# 101
Бихте ли ми препоръчали лекар за второ мнение. На първата ФМ ходих в Стара Загора при д-р Иван Иванов. Тогава той видя едната пъпна артерия, но ми каза, че ако сако това е "някакво отклонение" само по себе си не е проблем. За втората АГ ми препоръча Марковс. И от двете места съм доволна, лекарите са специалисти, апаратурата на ниво... Докато чаках вчера за прегледа видях, че  д-р Румен Маринов преглежда в Марковс. Мисля си, че ако трябваше Павлова щеше да ме насочи съм него като детски кардиолог. Доста съм объркана, момичета

Аз със сигурност не мога да препоръчам лекар за фм за близнаци, но ще напиша генерално за ФМ.
 Аз лично ходя при проф.
 Виолета Димитрова във Фемина (тя работи и в Майчин Дом, до колкото знам е завеждащ клиниката по патологична бременност и провежда обучения по ФМ. Сега погледнах и Видях, че в easydoc има свободен час утре. (Днес като ми се обадиха да потвърдя моя, казаха, че имало доста отменени, заради Ковид.) Знам, че доста разбира, но в нета ако четеш ще има коментари, че била груба и не говори много. С мен доста говори първият път, та не знам.
 Чувала съм че Петя Чавеева е добра ( Щерев) и май Чачева (Надежда).

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 16:11 от Lavinka

# 102
Бихте ли ми препоръчали лекар за второ мнение. На първата ФМ ходих в Стара Загора при д-р Иван Иванов. Тогава той видя едната пъпна артерия, но ми каза, че ако сако това е "някакво отклонение" само по себе си не е проблем. За втората АГ ми препоръча Марковс. И от двете места съм доволна, лекарите са специалисти, апаратурата на ниво... Докато чаках вчера за прегледа видях, че  д-р Румен Маринов преглежда в Марковс. Мисля си, че ако трябваше Павлова щеше да ме насочи съм него като детски кардиолог. Доста съм объркана, момичета
Чувала съм че Петя Чавеева е добра ( Щерев) и май Чачева (Надежда).

За Д-р Чавеева и аз съм чувала хубави отзиви и даже смятах, ако има нещо съмнително да отида при нея, нищо че ми е над 450 км разстояние в едната посока

# 103
И аз препоръчвам д-р Чачева в Надежда. Но и там записването за часове е много трудно и трябва поне 2-3 седмици предварително да се запише час.

# 104
Д-р Стратиева, в Оскар Клиник също е от добрите спецалисти за ФМ. При първата бременост ходих при нея и сега с втората, БХС и ФМ са ми при нея. Мила е и обяснява разбираемо.

Включвам се рязко в темата, но ви чета от първите постове, когато разбрах че съм бременна .
Термина ми е на 25 юли, второ детенце и съм от София.    

Имах неосъществена бременност август месец миналата година и реших досат по-късно да пиша по групите. Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 09:38 от Elinor_B

Общи условия

Активация на акаунт