Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 372
  • 785
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, дами!

АГ ми изписа прием на Сорбифер/желязо/ х 1т. дневно. Консултирах се с ендоклинолога и той ми каза да го приемам 8ч след еутирокс/ин.

Примам също така фолиева к-на х 1т.;
Магнерот х 2т.
Витамин D

Моля, ако някоя от вас е запозната и е консултирала с лекар да сподели специално за Сорбифер как се приема спрямо описаните три по-горе медикамента. Трябва ли да има отстояние във времето на прием по между им?

Благодаря предварително.

# 466
И на мен ми е интересно по какъв начин се е неглижирала, че се е стигнало до това.
Аз не съм от най-изпълнителните. Трябва да пия магнерот 3х1, но го пия по 2 пъти дневно, понякога по веднъж. Само витамините за бременни и рибеното масло не пропускам, както и вит.Д. Преди да го започна магнерота имах повече втвърдявания на корема, сега понамаляха и затова може би не го пия така редовно.
Приложението за  упражнения, което ви бях пратила, се оказа много тъпо. Едни и същи са до края на бременността, не знам защо уж са ги разделили на триместри. Днес почвам от youtube едни 20 минутни тренировки.

# 467
АА, моята овулация така и не засякох с лентите кога точно е била. Положителен тест не видях, само предположения. Досега на прегледите докторите нищо не са ми говорили за овулация.
Забравих да попитам да фиксираме и термин.

Bubblez, благодаря ти за успокоението. И аз това разбрах от думите на прегледа, но все пак като ти каже така и остава едно съмнение в теб дали наистина няма нищо притеснително.

За дъщерята на колежката на ММ не знам подробности. Мъжът ми предполагам ми спестява неща, за да не ме тревожи, но и самия той е податлив отстрани. До колкото разбрах не е ходила на необходимите прегледи и когато е имала някакви оплаквания не е търсила правилното решение. Наистина не знам.
Мацинка, благодаря и на теб за включването!

Да попитам и тези, които сте ходили при Маринов. Четох, че на няколко места преглежда, но май най-добре е в Надежда да се посети. Трудно ли става записването на часове и дали само през седмицата преглежда?

# 468
Miss_Independent5,
аз звънях в Надежда, исках час за който и да е петък, тъй като пътуваме от друг град. Казаха, че в петък не преглежда при тях. От супердок видях, че в сряда и петък следобед е в НКБ, но сега виждам, че чак за април има часове там.
Записах си час за клиника Марковс, там е в сряда, явно ще трябва да си взимаме един ден отпуск така или иначе.
Някой нагоре спомена, че в Надежда преглежда в събота и неделя? Това би било супер удобно. Но ми се обадиха докато шофирах и не успях да ги разпитам много.

# 469
Ами аз не знам до колко може да се нарече неглежиране, но нали все повтаряме да си имаме доверие на лекарите. Ами една позната наскоро, нейната следяща лекарка пренебрегна факта, че бебето изоставаше с 2 седмици (АГ лежащо на стара слава). Тя решила да отиде на частно и там и казали да се обърне внимание. Това се случва в последния триместър. И като споделила с нейното си АГ тя и отговорила "казала го е, за да ходиш при нея и да ти вземе парите". И мацката изцяло се доверява на лекарката си и дотам, нищо не де предприема. Съответно после лежа в болница заради това и роди месец преди термин, слава богу здраво бебе, но малко, очевидно е изоставало.
Та така може би стават "неглежиранията". Много пъти сме си приказвали с приятелки, че ако си с проблемна бременност в нашия град няма кой да ти помогне, задължително трябва другаде да ходиш.

Вие тук често говорите как сам самички си пускате някакви изследвания, аз си признавам че хабер си нямам и не би ми хрумнало да си изследвам нещо сама. Не го казвам с критика, просто за добро или лошо не ми е хрумвало да го направя.

# 470
Здравейте, аз със закъснение открих темите за юлските бебета 😁 Да се запиша с термин 29.07.2022 г. и с бебче .... Момиче Simple Smile При мен вече проблемите започнаха - много контракции и скъсена шийка на матката , от сега съм на легло и явно така ще е до края ...

# 471
На мен не ми е приятно да си пускам сама изследвания, не ми е приятно и постоянно да чета и да съм информирана. Но като гледам колко често отношението на специалистите е повърхностно.... Не мога никой да обвинявам за миседа си миналата година, но е факт, че разчитах изцяло на АГ, а тя не ме насочи нито към ендокринолог, нито след това към хематолог, а е имало нужда. Оттогава не мога да се доверявам. Истината обаче е, че психически много се натоварвам. Вчера ми идеше просто всичко да зарежа и да започна да вярвам я в провидението, я в зодии, в каквото се сетиш, ама да сваля малко товара от плещите си.

Валена, добре дошла и кураж!

# 472
За Маринов, в Надежда преглежда  бременни през седмицата, а бебенца уикендите, може да има час за следващата седмица, пробвайте.

За изследванията, които си самоназначаваме, поне при мен е било винаги от опит- не винаги се изследват определени показатели, ако вече не е имало проблем, като съм питала и ин витро лекарите защо не изписват определени изследвания превантивно, повечето казват, че често пациентите смятат,че излишно ги товарят  да дават пари . С годините съм натрупала определени познания поне за моите заболявания/ проблемни зони и гледам да си ги контролирам. Все лекар си има индивидуален подход,което мен ме обърква- АГ от жк един, лекарят от ФМ втори, ендокринологът следи трето. За някои витамините не са важни, други много държат на тях.

Предполагам,че жените при които забременяването е от раз и не са имали някакви проблеми си правят стандартните изследвания , гледат си кефа и въобще не го мислят, което е със сигурност е супер, просто всеки намира начин да се чувства спокойно.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 17:23 от mexicana___

# 473
Rianne напълно те разбирам, и аз съм на ръба си често, и просто вече почнах да товаря и моята АГ, която поне не страда от излишни его комплекси и разбира ситуацията и е загрижена. Просто и обяснявам какво ме тревожи от медицинска гледна точка и обсъждам с нея като ще търся второ и трето мнение. Дай Боже да стигнем до там при нея искам да раждам, защото със сигурност е много човек, дори и да не е компетентна във всичко.

Трудно е да излезеш от тревогите, когато имаш чувството, че постоянно трябва да контролираш нещата сам, особено заради предишен лош опит. А и всеки който е ходил при повече лекари за едно и също, губи още повече вяра, защото всеки е на различно мнение.
Вярвам че трябва да си оставяме време обаче да се отпуснем и да търсим психологическа подкрепа. Аз например нямам желание да обяснявам на терапевт за обоснованите си тревоги, но пък ходя на енергиен терапевт, при който си ходих и преди като не издържам вече. За друг може това да е ходене на църква, молитва, някой жизнеутвърждаващ филм, но е важно да не си оставяме магарето в калта, или инак казано да не оставяме тревогата са ни завладее, защото като цяло дори и в целия стрес бременността ни е нещо хубаво и желано и не е лошо да можем да и се зарадваме.

# 474
  • Варна
Аз редовно си пускам сама изследвания най-вече на витамини… никой не ми е искал примерно вит D, a аз определено си имах дефицит. А ходя и на ендо и на АГ и тн. Аз го гледам от друга страна - че не е затормозяващо, а е интересно да видиш как функционира тялото ти и да си помогнеш не само чрез лекарства (например храна). Проверявам си глюкоза, холестерол, В12, желязо (но и феритин) и тн. Цяла наука си е Grinning

# 475
  • Замък сред облаците
Аз откривам по малко от себе си в изказванията на всяка от вас, трите. Хубаво е човек да има доверие на АГ, но не и да се предоверява, все пак затова са специализирали, всеки клон на медицината е безкрайна наука. Сега, не трябва и да сме в някакво постоянно недоверие, но това не ни пречи, ако се притесняваме да си правим контроли или с изследвания или с преглед при втори лекар, ако това ни носи необходимото спокойствие, нали?
АГ така оня ден ме пита, "за какво я пускаш пак тая коагулация", отговорих ѝ - разбрала съм се с Кондева да си Я пусна за собствено спокойствие, пък ако нещо не е наред да се изстрелям при нея, ако е наред, чак 7 месец ще правим контрола. И АГ ми казва, "щом те прави спокойна това е важното, но все пак имай предвид, че е излишно толкова често".

Мисля си, че колкото повече се развива медицината, толкова повече е редно да осъзнаваме, че има нещо, които не разбираме, но това не ни гарантира, че на нас няма да ни се случи (като тромбофилиите, проблемите с усвояването на витамини и т.н.). Аз си имам един лаф - напълно здрав човек няма, само недостатъчно изследван. Simple Smile

# 476

Вие тук често говорите как сам самички си пускате някакви изследвания, аз си признавам че хабер си нямам и не би ми хрумнало да си изследвам нещо сама. Не го казвам с критика, просто за добро или лошо не ми е хрумвало да го направя.

За мен не е нормално да ти пускат кръвни изследвания и урина толкова рядко -три/четири пъти през цялата бременност. И се радвам, че съм бременна по време, в което има интернет.
Януари бях на консултация и не ми пуснаха ПКК, но аз от три месеца не бях яла месо. Пуснах си сама и хоп хемоглобина ми 106, а долната граница е 120. Четох, какви изследвания още са необходими за нисък хемоглобин и се оказа, че някои витамини са ми занижени, други са над нормата. Веднага писах на АГ и ми каза какво да пия. И така, че чета си и пускам за мое успокоение изследвания.
Според АГ и интернет е нормално да имаш някакво течение, съгласна съм, но трябва да се пуснат изследвания, за да се докаже, че е от бременността, а не предпоставка за някоя инфекция.

# 477
Извинявам се, предварително ако прозвуча грубо.
Не го казвам с лоши намерения. Аз ако имах възможност да си пусна някое друго също бих го направила, но не и да се вманиачавам.
Или пък да си търся здравословен проблем при положение, че се чувствам добре ( бременна или не).
А това, че няма напълно здрав човек, а има недостатъчно изследван, звучи просто адски плашещо за всички, които нямат възможност, достъп, дори и време.
Защо, когато един човек няма Болки, няма оплаквания, има енергия, има апетит, има желание за всичко и т. н.,
напълно здрав човек (колкото и странно да звучи) трябва да ходи да си пуска изследвания до толкова, че да намери нещо от недостатъчно изследваните неща. Thinking

# 478
За желязото ми казаха да го пия преди хранене, с нещо кисело, най-добре лимон. Аз пия ампула сутрин +3×1 ферофолгама и магнерот + още 100 неща. За магнезият ми каза да е след хранене, за да има повече разстояние от желязото
Винаги като чуех преди някоя приятелка как само разбира, че е бременна и излиза болничен и все си виках, аз бих работила до последно. Да ама не. Не че инвитрото е предпоставка, но непрекъснатите прегледи, притеснения, процедури, и всичко останало ме накараха да взема и трудното решение да съм болничен през цялата бременност. Не съжалявам, ако нещо беше станало нямаше да си го простя. Та отстрани е едно, а всъщност друго. Не съм вярвала, че може да е толкова сложно да си бременна Joy но една година по-късно реших и си направихме второ въпреки всички препятствия. И добре, че стана и дано всичко да е наред
Та следете се колкото си искате, аз ходя 4 пъти в месеца на преглед и не ми пука, аз да съм си спокойна. Е, щеше да е супер да ходя веднъж в месеца и да пия само вит за бременни, но всичко си заслужава Heart

# 479
Александрия Аз също бих ходила 4 пъти. И бих си пуснала изследвания, повече отколкото ми предлагат в Англия - два прегледа, два пъти кръв и два пъти урина. И аз съм инвитро, три месеца бях с кръвоизливи без отговор, решение и никакво внимание. И като отворя и видя какви изследвания, какви чудесии, колко усложнения и ми се реве не, ами незнам какво ми идва да направя, като знам че на следващия ми преглед пак ще ме "претупат".
Чудя как милиони англичани живеят и раждат и са здрави Без да са всеки ден в лабораторията или да имат по 20 прегледа за бременността. Пак казвам аз бих пуснала също всичко, което е необходимо да знам, че бремеността и бебето се развиват добре. Но като нямам достъп, плаша се от такива коментари.
Има и нормални бременности Без усложнения и куп изследвания, нали. И жени дори, които разбират в 5-6 месец че са бременни.

Общи условия

Активация на акаунт