Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 329
  • 785
  •   1
Отговори
# 495
Момичета от това, което съм чела и ми разказват (доста познати които са раждали тук) не било толкова страшно. Отношението било страхотно, грижата и вниманието. Чувала съм, че връщат наистина, аз съм на около час от болницата, но много ме е страх от този момент. Казах на мъжа ми, че ще спа в колата отпред в кръга на шегата, но знам че ако се обясни, че живея далеч ще ме оставят. Аз се научих, правя се на идиот, рева, тръшкам, изкарвам се много зле и не ми пука кой за каква ме мисли, само да стигна до целта си, утре ще ме забравят.
Има частни болници, аз между мидлайфките и прегледите по здравна каса ходя на частно. От частния преглед, разбрах пола, оттам разбрах и случайно (без да ми кажат) в документите, че съм предна плацента. Цената на частно я мернах в една клиника, и да непосилна е за нас, 5000£  раждането горе долу и 450£ на вечер за стаята Laughing
Искам да родя нормално, нямам засега причина за секцио. Но от страх ме принуждават да взема трудно решение, как, кога ще мога ли да стигна, какво ще стане, как ще се оправя с тях, ще ме мъчат ли.... Много въпроси ме тормозят... Само заради всичко това, съм готова (пак със зор) да извоювам секцио по желание
Disappointed За да си знам датата и часа, да отида и да приключим. Confused
Много ми е усложнено прибирането в БГ. Но в краен случай, имам време до 7 месец, доколкото съм запозната да реша дали ще летя. И трябва да стоя на хотел сама в София или Варна, където реша да родя. Защото иначе трябва да остана, при свекърва ми в Сливен, а там избора на добри лекари незнам какъв е.
Извинявам се за дългия пост. Joy

# 496
На база кръвоотока в артериите ли заключиха за риска от прееклампсия или и кръвните изследвания от БХС?Мериха ли ви кръвно, белтък в урината?
От измерване на кръвното налягане и доплеровата велосиметрия на утеринните артерии,заради първите месеци имах и белтък в урината,ох нищо не им се сещам аз 😒🥺

# 497
Благодаря ви момичета за всичко споделено и историите ви. Аз съм сигурна, че за да си ги правите тези изследвания си има причина - я дискомфорт, болежка, а дори и загуба. Каквото и да правим най-важното наистина е да ни носи спокойствие и сигурност. Страхотни сте, силни сте и на всички до една ви пожелавам пухкав финал.

Да ви разведря малко 😁 аз си знам, че винаги съм кихала много, ама много шумно и заради това съм си задържала кихавиците по възможност. Сега естествено не е никак желателно да го правя и вчера след като за пореден път кихнах като 50кг ротвайлер, ММ ме пита от другата стая "ти винаги ли се кихала така?" 😂 Та дори след 11 години никога не е е късно да научите нещо ново един за друг 😁

P. S. отидоха да се приспиват и малката каза "лека нощ мамо, лека нощ бебе" 💞

# 498
  • София
Хахахаха много ме разсмя с това кихане. 😀

# 499
  • Замък сред облаците
Да обърна и аз темата към нещо позитивно: Говорим си с ММ уикенда, че живот и здраве в случай на спешност ще трябва да се ходи към Шейново като по-високо ниво неонатология, а ако всичко върви нормално във Вита (моята докторка изтажда и на двете места). И миличкия ме пита, то като ти наближи термина не може ли да се плати да си 5 дни под наблюдение примерно да не бързаме заболницата 🤣🤣🤣 Той си мисли че всичко ей така става, за 10-15 минути и айде, да не рискуваме, да съм била под наблюдение 🤣🤣🤣

# 500
Момичета, здравейте! Аз съм в 20 седмица и напоследък се замислих, че матката ми вече е над пъпа и я усещам високо, бебето също понякога се повдига високо и така разбрах със сигурност. Четох в някои статии, че към края на 6м трябва да е там и се чудя дали има нещо притеснително при мен, другата седмица съм при АГ. При вас до къде е вече матката и в коя седмица сте?

# 501
  • София
Как разбирате до къде ви е матката? При мен бебока понякога е по-нагоре, по-често е около пъпа - зависи как се е завъртял.

# 502
Аз съм в 20г.с  и първото ми дете винаги е било с главата надолу. Първия път в който ме ритна ме рита високо. Сега е обратното и матката се е вдигнала на пъпа, но бебето рита толкова ниско долу, че е някакъв ужас. Питах доктора и той ми каза, че е абсолютно нормално, просто крачетата са долу, а главичката горе.
Аз пък винаги съм си кихала супер шумно и предния път много се въздържах, сега обаче толкова забравям, че съм бременна, че кихам и ме чуват през три улици. Малкия само подскача като кихна и после ме имитира. Прави се, че киха и подскача след това Joy
Аз като ходя често на доктор и той си ми показва къде е матката, бебето, главичка, дупе, крачета. Всичко. Та аз от ехографа знам Joy Иначе не бих се ориентирала

# 503
Като ще разведряваме обстановката, аз като кихна и пишвам по малко неусетно SadJoy

Ама предполагам няма да става по-добре хаха. Да не говорим за пръцкането, което трудно се удържа и някой път се правя на ударена, ама не всеки път има как

Това да ми е

# 504
  • гр.Пловдив
Момичета, здравейте! Аз съм в 20 седмица и напоследък се замислих, че матката ми вече е над пъпа и я усещам високо, бебето също понякога се повдига високо и така разбрах със сигурност. Четох в някои статии, че към края на 6м трябва да е там и се чудя дали има нещо притеснително при мен, другата седмица съм при АГ. При вас до къде е вече матката и в коя седмица сте?

Аз съм в 22 г.с ,от около месец над пъпа ми се е позиционирала топка ,която се издува и се мести в ляво или дясно,но си е все там,долу вече нищо не усещам Laughing

Топката е с големина на нормален размер портокал Simple Smile

# 505
  • Замък сред облаците
Това с матката е строго индивидуално, защото зависи от разположението и наклона ѝ също. Затова някои жени са, образно казано, с високи или ниски кореми, носят ги навътре или стърчат напред като торпедо. Едно време са гадаели по това за пола, а реалността е свързана с индивидуалната физиология.
За справка, миналия уикенд в 23гс бебето беше главично и ме риташе горе високо над пъпа, по-което установих и аз че вече явно е стигнала по-високо, после се завъртя седалищно и цяла седмица вече ме сритва ниско долу отляво или отдясно и не би ми хрумнало, че матката е над пъпа.

# 506
Добро утро. Вече официално съм в 6 месец Simple Smile

gushka мен малката ме издава. Аз се правя на ударена, но детето се оглежда и пита "кой пръцна?", "мамо, защо си мълчиш?", "мама, беше". Flushed Sweat Smile
Но това да са проблемите, 2рия триместър е златен, хем корема не е още толкова голям и ги няма дискомфортите от първия. Постоянно обикалям из нас или се опитвам да се разхождам (но пак застудя много), не ме свърта седнала, започват да ме болят бедрата и дупето. Възглавницата за бременни помага ли ви, ако ползвате такава?

valena18 добре дошла и дано се оправят нещата при теб.

# 507
  • Замък сред облаците
Възглавницата за бременни я ползвам от началото на 4 месец още, на мен ми е удобна и помага за облекчаване на гърба и кръста. Ей сега ще дам и линк коя взех, хич не е скъпа на фона на някои.
Ето я, 36лв възглавницата +13лв калъфката: https://detetovteb.com/bremenni-i-karmene/vazglavnitsi-za-karmen … remenni-u-obrazna

# 508
  • София
Аз само с нея спя, иначе е ужас. Като не сме в нас се въртя хиляда пъти, много свикнах с нея….обаче след ковид ме стегна един нерв, тръгва в дясно на кръста и надолу под прасеца чак, боли ме целия като въже. Масажи правих, разтягания, мазах се с Тендивал и облекчението е временно. Предполагам , че матката е притиснала нещо и чакам да мине. Тези дни е малко по-добре. Моето бебе тези дни го усещам в ляво от пъпа да рита, даже мнооого в ляво понякога, кой знае в каква поза е! И аз след определени храни пръцкам често, гледам да ги избягвам, но има такива от които изобщо не предполагам , че ще имам газове и късно разбирам 😅 Изобщо не усещам къде ми е матката иначе, чакам на 29 прегледа да видя.

# 509

Ето ги моите резултати за антитела.

Общи условия

Активация на акаунт