За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 25 023
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Ние ходихме в Надежда още като бяха съвсем малки. В лаболаторията бяха много внимателни, но взеха кръв от петичките.

# 256
И двете ми деца са захранени няколко дни преди да навършат 6 месеца. Действах и действам бавно/второто ми дете е на 9 месеца/. Да не забравяме, че до годинката основната храна е млякото. Всичко останало е, за да се запознаят с нови вкусове, текстури. Баткото беше злояд, не харесваше месни пюрета, риба, зеленчуци също често отказваше. Бебчо е съвсем различен- приема всичко лесно и яде с удоволствие.

# 257
Здравейте! Бихме на детето последната ваксина пентаксим на 17 месеца. Биха му я този понеделник рано сутринта. Колко дни след ваксина не трябва да се среща с други деца? Има ли нещо като отслабен имунинет след ваксина, защото сме канени в четвъртък на детски рд с много деца и се чудя няма ли да се разоболее като е скоро ваксиниран?

# 258
Здравейте! Бихме на детето последната ваксина пентаксим на 17 месеца. Биха му я този понеделник рано сутринта. Колко дни след ваксина не трябва да се среща с други деца? Има ли нещо като отслабен имунинет след ваксина, защото сме канени в четвъртък на детски рд с много деца и се чудя няма ли да се разоболее като е скоро ваксиниран?
И защо да не може да се среща с други деца??  Flushed
Няма "отслабен имунитет" от ваксинация.
Нито ще се разболее скоро от ваксинация с "Пентаксим".

# 259
На малкия му предстои да му я бият другия месец.

# 260
Ако има болно дете на РД, което си е класика, детенцето може да се зарази, въобще ваксината няма да е причина за това. Винаги има някой сополив и кашлящ гостенин, аз затова преустанових посещения на рожденни дни в зимните месеци. 🙅‍♀️

# 261
Здравейте мами.
Преди малко бяхме на УНГ пусна секрет от носа му.
Изпика ни Ксило гел 0,05% 2х1 впръскване на ноздра.
Ипека 15CH 3х5 зрънца.
Коларгол 1% 45 минути след като сме дали и почистили нослето.
Добре е малкия вече не му е червено гърлото
Носния секрет не се стича във гърлото.
Общо взето при нас е всичко наред.
И чакаме да дойде хубавото време за да  излиза ме на вън ...

# 262
Здравейте мами.
Ипека 15CH 3х5 зрънца.

Много ли е запушено нослето, че чак за ксилометазолин да е? Не е ли мъничко детенцето още? При кой УНГ ходихте?

# 263
Цитат на: Luellis link=topic=1414148.msg44421249#msg44421249 date=164 з6825349
Здравейте мами.
Ипека 15CH 3х5 зрънца.

Много ли е запушено нослето, че чак за ксилометазолин да е? Не е ли мъничко детенцето още? При кой УНГ ходихте?
Др Венислава Георгиева УНГ МЦ Доверие.
Тя го прегледа и ни каза че гърлото му вече не е червено.
И секрета от носа не се стича във гърлото му.
Пуснала е носен секрет.
Предписа Ксио гел 2 х1 впръскване във ноздра.
И на мен ми се видя странно защото във листовката пише от 3 до 12 г.
Какво е вашето мнение.
Лекарката ни каза следното.
Първо впръскваме във носа след като изчистя нослето 45 минути след това да сложим коларгол.
И така 5 дни.
Чакаме да излезе резултата и ще видим какво ще ни каже Лекарката..

Да споделя следното...
Ако ви се наложи да посетите Мц Доверие във Овча Купел 2 имайте предвид че не са много любезни на регистратурата.
Когато трябваше да дам направлението за секрета имаше огромна опашка от хора никой не направи място за да го дам на регистратурата.
Общо взето вече няма уважение към малките дечица...

# 264
Е то в Бг масово не се зачитат нито бременни жени, нито бебета и т.н. Пенсионерите точно рано сутрин решават, че са болни и киснат с часове по болниците.

# 265
Е то в Бг масово не се зачитат нито бременни жени, нито бебета и т.н. Пенсионерите точно рано сутрин решават, че са болни и киснат с часове по болниците.
Ани сутринта имахме час за 08.20 часа.
Когато влезнахме във болницата на регистратурата имаше около 15 души хора от към 30г до към 70,80 г.
Ако не си нахален те тъпчат.
А когато му взеха секрет и ми дадоха направление пак много трудно минах през регистратурата чак започнаха да се карат със мен че и те били болни .
Не ги интересуваше че сме със малко дете...
Срамота пред възрастта и възпитанието им.
За това не пожелавам на никоя да не ни се ходи по лекари..
Живи и здрави бъдете вие и малките съкровища...

# 266
Колко часа е бодърстването на дете на две г.
Много бавно заспива чудя се рано ли я слагам....

# 267
  • Пловдив
Аз пък не бих настоявала някой да ми дава път, само защото съм с дете. Нито е било нещо спешно, нито нищо.
В болница никой не ходи за кеф, нито на 30, нито на 70 години...
А и обикновено при молба едва ли някой ще откаже да даде ред, само за да направи напук. Вече при държание "ако не си нахален те тъпчат" може и да не стане работата.

# 268
Колко часа е бодърстването на дете на две г.
Много бавно заспива чудя се рано ли я слагам....
Не знам по разни таблици колко трябва да е, но дъщеря ми спи между 12 и 14ч на денонощие.
Днес например стана в 10:00 и заспа в 14:00ч. Снощи заспа в 00:00ч, тоест е спала 10ч + следобедния сън ще станат 12-13ч.

# 269
Аз пък не бих настоявала някой да ми дава път, само защото съм с дете. Нито е било нещо спешно, нито нищо.
В болница никой не ходи за кеф, нито на 30, нито на 70 години...
А и обикновено при молба едва ли някой ще откаже да даде ред, само за да направи напук. Вече при държание "ако не си нахален те тъпчат" може и да не стане работата.
Много ми стана ясно кой какъв е и що за човек е.
Виждам що за уважение имат хората към бременни и малки деца.
А й щом някой хора биха чакали със малки деца на опашка със болни хора .

Общи условия

Активация на акаунт