За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 25 033
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
Моята изобщо не е по съня попринцип,вечер спи по 9,10часа макссс общо ето снощи заспа в 23 и стана  към 8
Сега заспа 14,20...

# 271
  • София
За дете на 2г интервал на будуване е около 5-6 часа. Според мен, ако стане по-късно от 15:30-16:00ч следобед преди 22:00-23:00ч е нормално да не й се спи. Поне при малкият винаги будуването е било повече от даденото в таблиците.
Сега (1г5м), ако се събуди по-късно от 14:30-15:00ч на обяд, после сън го хваща чак към 21:00-21:30ч., което е даже над 6 часа прозорец реално. Ако пробвам по-рано да го сложа приспиването става ад и продължава поне час.

# 272
Да, да не започваме дискусия относно толерантността на българина, всички сме наясно, че в повечето случаи липсва. Хубав ден мами!!!:heart:Heart

# 273
Цитат на: Luellis link=topic=1414148.msg44421249#msg44421249 date=164 з6825349
Здравейте мами.
Преди малко бяхме на УНГ пусна секрет от носа му.
Изпика ни Ксило гел 0,05% 2х1 впръскване на ноздра.
Ипека 15CH 3х5 зрънца.
Коларгол 1% 45 минути след като сме дали и почистили нослето.
Добре е малкия вече не му е червено гърлото
Носния секрет не се стича във гърлото.
Общо взето при нас е всичко наред.
И чакаме да дойде хубавото време за да  излиза ме на вън ...

Много ли е запушено нослето, че чак за ксилометазолин да е? Не е ли мъничко детенцето още? При кой УНГ ходихте?
Др Венислава Георгиева УНГ МЦ Доверие.
Тя го прегледа и ни каза че гърлото му вече не е червено.
И секрета от носа не се стича във гърлото му.
Пуснала е носен секрет.
Предписа Ксио гел 2 х1 впръскване във ноздра.
И на мен ми се видя странно защото във листовката пише от 3 до 12 г.
Какво е вашето мнение.
Лекарката ни каза следното.
Първо впръскваме във носа след като изчистя нослето 45 минути след това да сложим коларгол.
И така 5 дни.
Чакаме да излезе резултата и ще видим какво ще ни каже Лекарката..

Да споделя следното...
Ако ви се наложи да посетите Мц Доверие във Овча Купел 2 имайте предвид че не са много любезни на регистратурата.
Когато трябваше да дам направлението за секрета имаше огромна опашка от хора никой не направи място за да го дам на регистратурата.
Общо взето вече няма уважение към малките дечица...

Ами, не съм лекар, но за мен ксилометазолин е само за КРАЙНИ случаи. Води до привикване и изобщо на лекува, а само премахва временно симптоматиката. Още повече за толкова мъничко детенце. Сега, от няколко впръсквания няма да стане нещо фатално - важното е детето да де оправи.

Препоръчвам ти обаче да разгледаш алтернативи за хомеопат. Следя мненията ти и мисля, че няма да навреди да пробваш да подсилиш имунитета на детето по този начин.

Относно уважението и толерантността към бременни и майки с деца - в България МНОГО хляб има да изядем още ....

# 274
Скрит текст:
Цитат на: Luellis link=topic=1414148.msg44421249#msg44421249 date=164 з6825349
Здравейте мами.
Преди малко бяхме на УНГ пусна секрет от носа му.
Изпика ни Ксило гел 0,05% 2х1 впръскване на ноздра.
Ипека 15CH 3х5 зрънца.
Коларгол 1% 45 минути след като сме дали и почистили нослето.
Добре е малкия вече не му е червено гърлото
Носния секрет не се стича във гърлото.
Общо взето при нас е всичко наред.
И чакаме да дойде хубавото време за да  излиза ме на вън ...

Много ли е запушено нослето, че чак за ксилометазолин да е? Не е ли мъничко детенцето още? При кой УНГ ходихте?
Др Венислава Георгиева УНГ МЦ Доверие.
Тя го прегледа и ни каза че гърлото му вече не е червено.
И секрета от носа не се стича във гърлото му.
Пуснала е носен секрет.
Предписа Ксио гел 2 х1 впръскване във ноздра.
И на мен ми се видя странно защото във листовката пише от 3 до 12 г.
Какво е вашето мнение.
Лекарката ни каза следното.
Първо впръскваме във носа след като изчистя нослето 45 минути след това да сложим коларгол.
И така 5 дни.
Чакаме да излезе резултата и ще видим какво ще ни каже Лекарката..

Да споделя следното...
Ако ви се наложи да посетите Мц Доверие във Овча Купел 2 имайте предвид че не са много любезни на регистратурата.
Когато трябваше да дам направлението за секрета имаше огромна опашка от хора никой не направи място за да го дам на регистратурата.
Общо взето вече няма уважение към малките дечица...

Ами, не съм лекар, но за мен ксилометазолин е само за КРАЙНИ случаи. Води до привикване и изобщо на лекува, а само премахва временно симптоматиката. Още повече за толкова мъничко детенце. Сега, от няколко впръсквания няма да стане нещо фатално - важното е детето да де оправи.

Препоръчвам ти обаче да разгледаш алтернативи за хомеопат. Следя мненията ти и мисля, че няма да навреди да пробваш да подсилиш имунитета на детето по този начин.

Относно уважението и толерантността към бременни и майки с деца - в България МНОГО хляб има да изядем още ....
А добре какво бихте препоръчали вместо ксило гел за нослето.
Сега слагаме това лекарство.
Лекарката ни каза да го слагаме 5 дни 2х1 във ноздра.
Но може да ми препоръчате нещо което сте ползвали и е ефикасно.https://

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 23:37 от Не се сърди, човече

# 275
  • Пловдив
Ако нямаш доверие на лекаря и имаш съмнение относно какво е изписал за детето ти, посети друг УНГ.

# 276
И на моите деца са предписвали Назик, преди да навършат 2 години. И педиатър и УНГ, даже сега пак ги изписаха. И аз не искам да ги пръскам, ама вечер не могат да спят от тия носове.
Онзи ден минахме покрай една баничарница и децата се затръшкаха, че искат банички, обаче беше голямото междучасие на съседното училище и на опашката имаше 100 деца. Ама какво да правя, моите реват за банички, наредих се и чинно си чакам реда. Една жена преди мен не издържа, разбута всички, поизмести няколко ученика, скара се на продавачката, че трябвало да се дава предимство на майки с деца,  само и само да ме обслужат и да не чакам с количката цялата опашка. Чак ми стана малко тъпо, че не съм аз от нахалните, ами на някой друг трябва му дожалее за мен и моите деца..

# 277
Назик спрей за нос имаме във вкъщи .
Ще изчакаме да излезе резултата от носния секрет и ще видим.

# 278
Дали има проблем ако давам витамин Д вечер ? Преди го давах сутрин , но сега ще давам мултивитамини , които включват витамин Д и ги давам вер . Та въпросът ми е ще е ли достатъчно и вечер усвоява ли се Дто?

# 279
  • Германия
Миме, моята също не спи много. Вечер заспива в 21:30, сутрин става в 7ч. На обяд спи от 13:00 до 15:00. Този режим го държи от около една година. Никога не е спала по 12ч нощен сън. По едно време се мъчех по 1ч да я приспивам. Вчера например за първи път не е спала на обяд, но я болеше коремче (със запек е от доста време).
Като стана въпрос за запек. Моля, да споделите опит. Преди месец страшно се запече, изчаках я три дни, започнах Лактулоза да и давам, но без ефект. На петия ден направих клизма. След това два дена всичко беше на ред, на третия пак нищо. Изчаках една седмица. Като през това време зацапваше по няколко пъти на ден. Вчера отново сложих клизма, но пак нещо не и подейства. Става въпрос за дете, което до две годишна възраст ходеше по 3 4 пъти по голяма нужда на ден.

# 280
Дали има проблем ако давам витамин Д вечер ? Преди го давах сутрин , но сега ще давам мултивитамини , които включват витамин Д и ги давам вер . Та въпросът ми е ще е ли достатъчно и вечер усвоява ли се Дто?

Има някакви теории, че приемането на витамин Д вечер можело да повлияе негативно на съня, но няма категорично изследване за това... Важно било да се съчетава с мазнина за добро усвояване, тъй като е мастноразтворим витамин, а не водноразтворим.

# 281
И аз съм то чела това за вит Д, дори за възрастни.(за съня)
Мели, за мен са нормални часове, хич не са малко.Подобно спи и дъщеря ми.

# 282
Явно си има и неспящи колко и да недоволствам,това е положението,късата клечка 😅
Като бебе също беше така,но ние първо с клизми после с Лактулоза и се оправи.Опитай с разхлабващи храни 🙄🙂

# 283
Мими, далеч по-неспящи има от вашите според мен

# 284
Мими, далеч по-неспящи има от вашите според мен
Сигурно е така♥️ ама като се сравням със спящи или с таблици в които едва влиза на минимума 😅😅😅

Общи условия

Активация на акаунт