За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 25 034
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
  • Германия
Много малко яде, може би за това се запича. Иначе мандаринки и плодови пюрета гледам всеки ден да и давам. До колко дена трябва да чакам сама да се изходи?

# 286
Във мултивитамините има Д , давам ги в млякото . Не влияе засега на съня . Мисълта ми беше дали за да се усвои трябва да се дава през светлата част на деня . Не ми се иска да и давам допълнителна доза само Д сутрин . Струва ми се , че вече е голяма за толкова .

# 287
Няма значение по кое време се дава вит. Д за усвояемостта, хубаво е да има 2-3 часа разстояние от други капки или лекарства, ако се дават. Принципно има такава теория, че разсънва, но аз самата приемам вит. Д в голяма доза вечер заради дефицит и никога не ми се е отразявало на съня. Децата приемат по 1-2 капки, което съвсем не мисля, че ще окаже влияние.

# 288
И аз давам мултивитамини с Д, но гледам да ги давам сутрин, не ми се експериментира точно със съня. Не знам има ли връзка, само съм чувала, че оказва влияние.
Иначе моите имат около 9 часа нощен сън, през деня спят различно, от 1,5 часа и са стигали и до 3,5 часа ако заспя с тях и не ги събудя. Вечер ми прави впечатление, че колкото по-късно легнат, толкова по-рано се събуждат сутринта.

# 289
Кои даваш ти ?
Аз давам уелбебе. Слагам ги в млякото . Иначе не иска .
И аз давам мултивитамини с Д, но гледам да ги давам сутрин, не ми се експериментира точно със съня. Не знам има ли връзка, само съм чувала, че оказва влияние.
Иначе моите имат около 9 часа нощен сън, през деня спят различно, от 1,5 часа и са стигали и до 3,5 часа ако заспя с тях и не ги събудя. Вечер ми прави впечатление, че колкото по-късно легнат, толкова по-рано се събуждат сутринта.

# 290
Здравейте мами.
Вчера сутринта бяхме на УНГ .
Пуснаха му носен секрет.
Видях във сайта на Мк Доверие следното.
Изследване:
Микробиологично изследване на носен секрет- изолиране и интерпретация на Streptococcus beta-haemolyticus gr.A, Staphylococcus (S. aureus), Haemophilus (H. influenzae), Гъбички (C. albicans.
Притеснявам се.
Ако може да ги погледнете и ще се радвам да ми оставите мнение.

# 291
Доста неща има в нослето ...не е ок.
Обаче на лекар, а не тук е мястото, за въпросите, не мисля и че ксилогела е подходящ.

# 292
Дали има проблем ако давам витамин Д вечер ? Преди го давах сутрин , но сега ще давам мултивитамини , които включват витамин Д и ги давам вер . Та въпросът ми е ще е ли достатъчно и вечер усвоява ли се Дто?
Да, има.
Важното е:

* не се дават повече от 600-800Е дневно. И това, смятайки и Вит.Д,  в АМ. В този смисъл, Вигантол не става за фино дозиране. Или може да давате само до капка дневно. Две капки Вигантол са 1000Е-което е много.
* Вит Д се разпределя в АМ. А не се дава наведнъж. Затова обаче ще е нужно да вземете Вит Д със съдържание в капка 200Е, за да можете фино да го дозирате.

# 293
А лятото въобще нужно ли е да се дава допълнително вит.Д., не мисля. Аз не давам, каквото си набави от АМ.

# 294
  • Пловдив
Лятото не съм давала витамин Д.

# 295
  • Германия
Не знам какво сте против ксилометазолина. Стига да знаете за какво и как се дава, си е съвсем ОК. Той не лекува хремата, то нищо не я лекува де. Той просто отпушва носа. Който не е имал запушем нос той не знае колко е неприятно. Пък за малки деца да не говорим. А пък бебета, които не могат да се хранят със запушен нос, съвсем. Има си дозировки за деца под 1г., или под 2г, както и за възрастни.

# 296
Кои даваш ти ?
Аз давам уелбебе. Слагам ги в млякото . Иначе не иска .
И аз давам WellBaby, доста време вече, пият ги без проблем.
А за секретите-не е ли много кратко времето за излизане на резултат от вчера до днес? Нали там посявки правят, чакат ги да се размножат бактериите ако има..? Аз където и да съм пускала секрет ако е чист излиза за 3 дни, ако има бактерия за 5 с антибиограмата.

# 297
  • Пловдив
Сигурно ли е, че всички тия неща са изолирани от носа? Да не би да е, че изследват за тях по принцип, а още няма готов резултат? Защото на мен ми се е случвало с мое изследване да пише секрет - еди какви си бактерии пак няколко вида - отрицателен.

# 298
Танче, я напряви един скрийн шот на изследването.

# 299
Лекарката му взе секрет само от носа.
Нещо се затруднявам да направя екранна снимка

Общи условия

Активация на акаунт