За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 994
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте мами.
Резултатите са готови и понеже не мога да направя екранна снимка копирах текста.
Микробиология
Лаб. N: 978 - 09.03.2022г.
Изследване:
Антибиограма с 6 антибиотични диска
Вид материал: Носен секрет с антибиограма
Дата на резултата: 11.03.2022г.

Изследване:
Микробиологично изследване на носен секрет- изолиране и интерпретация на Streptococcus beta-haemolyticus gr.A, Staphylococcus (S. aureus), Haemophilus (H. influenzae), Гъбички (C. albicans)
НЕ СЕ ИЗОЛИРАТ МИКРООРГАНИЗМИ. Дата на резултата: 11.03.2022г.

# 331
Здравейте мами.
Резултатите са готови и понеже не мога да направя екранна снимка копирах текста.
Микробиология
Изследване:

Изследване:
Микробиологично изследване на носен секрет- изолиране и интерпретация на Streptococcus beta-haemolyticus gr.A, Staphylococcus (S. aureus), Haemophilus (H. influenzae), Гъбички (C. albicans)

Супер! До колкото виждам няма място за притеснение! Бързо оздравяване😍 нека се включат и другите мами😌

# 332
Здравейте мами.
Микробиология
Изследване:

Изследване:

Супер! До колкото виждам няма място за притеснение! Бързо оздравяване😍 нека се включат и другите мами😌

Супер са резултатите! Танче, сега кякво даваш на детенцето? Какво пръскате/капете в нослето?

# 333
Здравейте мами.
Микробиология
Изследване:

Изследване:

Супер са резултатите! Танче, сега кякво даваш на детенцето? Какво пръскате/капете в нослето?
От 9 ти пръскам Ксило гел 0,05% 2х1 капка във носа
Давах да пие Ипека 15СН и след 45 минути почиствах нослето и слагах 2 х2 капки Коларгол..
Вече премина кашлицата.
Според вас да спирам ли вече тези лекарства...
Няма кашлица.
Чисто е нослето..
Във Понеделник на обяд сме на вторичен преглед при УНГ.
Много благодаря за всичко.
Човек е много щастлив когато има хора които го 
Подкрепят...
Още веднъж бъдете много здрави и да идва вече хубавото време..

# 334
И аз незнам каква е тази истерия по вит Д, Бг е държава с умерен климат, да не говорим за лятото.

# 335
И аз незнам каква е тази истерия по вит Д, Бг е държава с умерен климат, да не говорим за лятото.
Ани не знам всеки лекар казва различно.
Нашия педиатър ни казва че до 2 г. Трябва да пие вит.д.
Но аз като дойде лятото и е топло не му давам .
От есента до пролетта му давам вигантол

# 336
  • София
Aз и на двете ни деца съм давала до 6м.вит Д.

# 337
Малкия заспа във 10.45 часа.
Сега му дойде кухнята.
Да го будя ли вече според вас.

# 338
"Рахитът" им е "болна тема" на Педиатрите там- ЯЗВА.
И това трае вече десетилетия- фантазии за несъществуващи, уж, "рахити", паники, страшна злоупотреба с Вит Д, грешни интерпретации (малко поизпотило се по главичката? "хоп рахит")... .
И за "капак" на всичко? НИКАКВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА РАХИТ НЕ ПРАВЯТ. Защото тези изследвания се работят само от венозна кръв... а те на бебета не вземат венозна кръв.
Кафка цирк, типично "по български" - Педиатрите там си "гонят опашките", подулдявайки бг майки... .

Да обобщим основите:

* дава се вит Д до 600-800Е дневно. НО, смятате и колко детето изпива с АМ, и съответно намалявате капките.
* Вигантол не може да се дозира фино, защото в капка има 500Е.,
* Вит Д се слага в биберона с АМ... останалото са болезнени фантазии...
* 10 минутки излагане на слънце  на открити ръце/ лице на бебе дневно? ... са достатъчни за профилактика на рахита и без капки.
* Бг бебета се захранват чудесно, АМ са качествени, съвременни- не се дават повече от 600-800Е Вит Д дневно!
* Вит Д се дава до 12м възраст - после детето излиза много, активно е, храни се адекватно, и всичко е наред.

Вит Д е токсичен препарат. Злоупотребите са крайно недопустими.

Мекотата на детските главички в областта на шевовете и е нормално явление, и не е белег на рахит.
Нощното изпотяване не е сигурен белег за рахит- правите кръвни изследвания при съмнение.
Даването на над 600-800Е дневно е допустимо САМО СЛЕД КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, доказващи липса на Вит Д. "Изследвания" от венозна кръв- кръв от пръстче не е достоверно, не се работи, и е загуба на време, нерви и пари. Освен, че е първобитно... .

Цитат
Хвърлиха ме тотално в оркестъра.
Детето ака веднъж зелено, защото е настинало.
Детето хълца, защото е настинало.
Детето не наддава достатъчно добре, защото си хаби енергията, за да се стопли, понеже му е студено, понеже го държа по боди и ританки или ромпър и не е обуто с терлици и няма потник на 23 градуса.

Детето има рефлукс, който се опитваме да преборим - връща мляко, повръща на фонтан. Изключително кърмена е. Много ми докривя, ама много. Кажете ми луда ли съм. Кажете, има ли връзка между наддаване в долната граница и обличането с ромпър на 23 градуса. Къде се чувствах виновна и недостатъчно добра майка, в момента не се събирам в себе си.
Едва ли разумен човек може да разбере, защо реагирате по този начин... и каква връзка има изобщо това с "добра-лоша" майка.
Много пъти бе писано, че бебета, изключително кърмени, може да имат тежък рефлукс който без спиране на кърменето не може да овладеете. Много рядко е, но се случва.
Да, може да има зеленикави изхождания от плач,преохлажджане.
И да, може да има хълцане от преохлаждане.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 15:07 от Birdie

# 339
Хвърлиха ме тотално в оркестъра.
Детето ака веднъж зелено, защото е настинало.
Детето хълца, защото е настинало.
Детето не наддава достатъчно добре, защото си хаби енергията, за да се стопли, понеже му е студено, понеже го държа по боди и ританки или ромпър и не е обуто с терлици и няма потник на 23 градуса.

Детето има рефлукс, който се опитваме да преборим - връща мляко, повръща на фонтан. Изключително кърмена е. Наистина хълца понякога след хранене, но не го отдавам на студ. На вратлето винаги е топла. Много ми докривя, ама много. Кажете ми луда ли съм. Кажете, има ли връзка между наддаване в долната граница и обличането с ромпър на 23 градуса. Къде се чувствах виновна и недостатъчно добра майка, в момента не се събирам в себе си.

# 340
А на 23 градуса как очакват да бъде облечено бебето?
От чисто любопитство питам.Моят син го обличам по същия начин.Вкъщи е 22-23 градуса през деня.
За терлици да не говорим, цяла зима си изкара само по чорапи, горкото.

Това сигурно от свекито идва.

# 341
Това свекървата ли е? Мисля, че много добре знаеш, че това са глупости, не се поддавай!
Аз лично много остро реагирам на подобни коментари или опити да ми се месят, затова и не смеят. Бъди остра, ти най-добре знаеш как да си гледаш детето!
За протокола - поддържахме 18-19 градуса като новородено и беше с тънък ромпър и боди с къс ръкав. Качваше по над кило на месец. Зелено ако се случва понякога, ако не е постоянно, не бих се притеснила. Ако е често, то по-скоро друга причина бих потърсила, а не че е настинало.
Моят също имаше рефлукс и хълцаше много- голяма работа!
Съветът ми е да ограничиш контактите с този човек/тези хора и да не споделяш информация относно детето (колко връща, какво ака и тн).
Последното нещо, което ти трябва с малко бебе, е някой да те критикува!
Споделяй си тук, ще намериш подкрепа и разбиране, а на тези хора им кажи, че си имаш педиатър, с когото да обсъжда тези въпроси.
Сигурна съм, че се справяш чудесно и нищо от тези неща не е свързано с нещо, което ти правиш неправилно!

# 342
Paldora, очаква се да е с потник и терлици.

Пистачио, знам, че са глупости и не си мълча. Аз не си гледам детето по някой произволен начин, информирала съм се, чела съм, слушам лекции редовно, обаче много ме жегнаха тези думи. Всичките ми притеснения, които успях да поразсея след два разговора с Ася Демирева, засичане на количеството съдържимо в памперсите и описание на нашата ситуация, ме заляха наново. Сърцето ми се е свило - хем ми е болно, хем обидно. Не че не мога да му облека един потник на детето и да мирясат всички, но чувствам, че това ще е първата от много загубени битки.

# 343
А с тези хора живеете ли, чест контакт ли имате?
Ако не, просто премълчавай повечето неща, ако трябва лъжи, за да не те занимават с глуспоти.
Ако да, то за съжаление наистина ще е много трудно и за напред. Говори с мъжа ти, обясни му защо правиш нещата по твоя начин, дай му да прочете, ако трябва, за да може да се намесва в такива ситуации и да те подкрепя. Недей да им се даваш, защото така само по-зле ще става.

# 344
И мен се опитваха да ме направляват с първото ми дете-как трябва да го кърмя, как да си държа гърдата, как да го събуждам за да суче и кърмата ми спря от нерви, ядове и притеснения. За обличането също ми даваха акъли. Но вече с второто просто няма да им позволя. Който е имал деца навремето да си ги е гледал както прецени. Ти си майка на това дете и то най добре знаеш как да си го гледаш. И ти си най-добрата майка за това малко човече.
Тези неща ги има почти навсякъде. Че и аз ще бъда свекърва на две снахи 🤣един ден
Момичета сега теглих бебчо на големия кантар. Първо с него, после сама. Нормално ли е да е качил 200гр от 21 февруари. На три месеца е. Имам кърма, но от време на време го усещам че е гладен и го дохранвам. И как мога да се свържа с Ася

Общи условия

Активация на акаунт