За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 998
  • 769
  •   1
Отговори
# 345
Не знам доколко е вярно това измерване, но на мен ми се струва доста малко наддаване. За този период нормата мисля, че е 600-800гр на месец, а вашето дете е доста далече от тази стойност. Предните месеци как наддаваше? По колко хранения има на ден, напишкани и наакани памперси?

# 346
На консултацията на 3месец, кантара на докторката показа 5880 гр и тя махна само 80 гр, а той беше с две бодита, ританки и анцунг. А предната вечер ние го теглихме почти гол, по боди даже и без памперс и беше 5600. Та незнам кое е вярното сега. Той се роди 3кг и ни изписаха 2800. Спокоен е, има напишкани и наакани памперси. Ака по 3-4 пъти. На втория месец като ходихме на консултация, нашата док беше болна и ни тегли друга док, която много бързаше, нямаше време да съблека дрешките и махна направо 500 гр. от теглото( изтегли го 5100 и го писа 4600)

# 347
Не знам в този случай как може да се засече.
Вкъщи и при педиатъра винаги сме го теглили гол в първите месеци. При вас всичко звучи много хаотично. Иначе за три месеца от 2800 до 6кг е добре.

# 348
Благодаря, ще продължавам да го следя 🙂

# 349
Пиша от позицията на майка с бебе, което не наддаваше въобще в началото, или много малко за новородено около 400 на месец, със силни колики и т.н. Детето сега е на 10м.+ здрава е, почти ще проходи до месец, жизнена е.
На долната граница е за кг., но все пак и ние с баща и не сме едри хора.
 Аз допуснах голямата грешка да слушам роднини и прочие за обличане, къпане и сега дъщеря ми е супер изнежена и го осъзнавам като минус занапред. Всяко дете наддава различно, за мен беше важно ментално и физически да е добре.
И бебе никога не се измерва с дрехи, чисто голо без памперс.

# 350
Прави ми впечатление, че за всяко нещо се търси диагноза. Бебетата кихат, хълцат, пръцкат точно както всеки един човек в ежедневието си и няма защо това да се подлага на строг анализ. И двете ми деца хълцаха много през първите си 3 месеца, знам, че това е обичайно за периода и нито съм ги наливала с вода, нито пък съм го обвързвала със студ. Израстнаха го. Веднъж докато се разхождаме лятото на почти 30 градуса, детето кихна ( догава на 2м) и бабата като се завайка лелеее настинала, щото видиш ли по гащеризонче само. Викам жена, всичко се пука от жега, в тоя кош е още по-горещо, отделно детето само лежи. Я прашинка, я миризма го е раздразнила. В момента вече на 8м малката изкара цяла зима само по боди, клин и къси чорапи, пълзи по земята от 2 седмици някъде. Даже не знам колко градуса е, за мен е нормслна температура за това облекло. Жива и здрава е. Майката усеща най-добре, не подценявайте себе си, никой друг не го е носил това бебе 9м под сърцето си 😉

# 351
Аз също съм на мнение, че майката има усет и знае най- добре. А и в 21 в. има достатъчно литература, която може да се прочете.

# 352
След като видях какъв студ е на консултациите, а и самите педиатри не желаят цялостно събличане за измерване, дъщеря ми я водя с еднакви/ подобни дрешки и знам, че наддаването е реално.

# 353
  • София
Моето бебе го събличам и е чисто гол защото в кабинета е 25 градуса сигурно

# 354
Прави ми впечатление, че за всяко нещо се търси диагноза. Бебетата кихат, хълцат, пръцкат точно както всеки един човек в ежедневието си и няма защо това да се подлага на строг анализ. И двете ми деца хълцаха много през първите си 3 месеца, знам, че това е обичайно за периода и нито съм ги наливала с вода, нито пък съм го обвързвала със студ. Израстнаха го. Веднъж докато се разхождаме лятото на почти 30 градуса, детето кихна ( догава на 2м) и бабата като се завайка лелеее настинала, щото видиш ли по гащеризонче само. Викам жена, всичко се пука от жега, в тоя кош е още по-горещо, отделно детето само лежи. Я прашинка, я миризма го е раздразнила. В момента вече на 8м малката изкара цяла зима само по боди, клин и къси чорапи, пълзи по земята от 2 седмици някъде. Даже не знам колко градуса е, за мен е нормслна температура за това облекло. Жива и здрава е. Майката усеща най-добре, не подценявайте себе си, никой друг не го е носил това бебе 9м под сърцето си 😉
От старата генерация са така. Жилетчици, пуловерчета на 25-градусова жега. Аз въобще не слушам нашите какви ми ги говорят. Баща ми ми вика на 6 месеца да го слагам на проходилка (??!?!), да го навличам на 22 градуса и един куп други щуротии, които просто минават покрай ушите ми. Едно време наистина не знам как са ни гледали, но явно като бебе така са ме навличали, че сега съм адски зиморничава, като малка съм боледувала доста често също така.

# 355
  • Германия
Много ги харесвам свекървите с мнение за всичко. Просто спри да обръщаш внимание на приказките на хората. На четири месеца беше дъщеря ми, когато свекърва ми я видя за първи път. Беше дошла за един месец, уж да ми помага. На седмия ден си тръгна. Тръгвам аз да мия дупенцето на бебка, затваря врати, да не става течение. Луда ли си бе, жена?!. Няколко пъти и казах, че не искам да ми се бърка и накрая повиших тон. Уважавам я, обясних и сто пъти, че по нейно време е било различно. Емии, съжалявам. От тогава не идва вкъщи за повече от седмица и не смее да ви се бърка. НО, пак казвам не обръщай внимание на чуждото мнение. За две години и шест месеца, никога не е била болна от настинка. Косата ми се изправя, като видя дечица с чорапи и терлици, плетени жилетки при 23 градуса.

# 356
Даже много време сте й дали... 7 дни у нас не бих я изтърпяла изобщо, че и да дава акъл. Даже никога не е виждала бебето засега (живее в друг град на другия край на България).

# 357
Много странна незаинтересованост. Ние живеем далеч и от двете ни семейства, но аз държа малката да има присъствието на баба и дядо и от двете страни. Аз съм израснала с много любящи баби и един дядо, които не бяха дълго сред нас.

# 358
До човек е,не до свекърва, аз също държа на връзката дядо,баба и внуче и от двете страни имам чудесни хора, а дъщеря ми супер много им се радва.Уважават и сега принципите ми, не биха й дали бонбон или шоколад. При нас живеят в града и редовно се виждаме.
Теглена е по памперс, преди това е затоплено в кабинета.
И последно да кажа,че си прекрасна майка и не се съмнявай в това, браво че сте открили рефлукса, голяма гадост е и ние трудно го открихме.

# 359
Хора, хорааа..

На 6 месеца е човека .. От два дни е в някаква емоционална криза ... Според wonder weeks е скок в растежа ( Аман, казвам ви!!)

КРЕЩИ! А ма истинско дране! Като див аграр е! НЕ го боли нищо. Пак казвам - не го боли нищо, освен вече да избиват зъбите ...
Крещи все едно ни се кара за нещо непрестанно! Стои, почива си, играе си и кресва. Спира. Пак един крясък и дране и пак си се смее, играе... Смее се и крещи... Яде и крещи... Какво е това чудо?? Вашите били ли са така?

Все едно си се кефи на крещенето...

Памперса е сух, не е гладен, жаден, да му е студено... Обмислям да го заведа на някое диво поле и да си крещи там на воля....

Общи условия

Активация на акаунт