За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 955
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
  • до най-прекрасния мъж
Вкарах се малко във филм. Каква може да е причината за мокри ходила на бебе на 4 мес. Дали е нормално
И на дъщеря ми се потят и са хладни. На 3++ е. Главичката й също се поти и ръчичките. Педиатърката изрази съмнение за начални форми на рахит. Но тя се и стряска изключително лесно и разперва ръчички. Дори когато се е загледала и я пипнеш в будно състояние.

# 481
Вкарах се малко във филм. Каква може да е причината за мокри ходила на бебе на 4 мес. Дали е нормално
Потят се, особено ако чорапите са някаква смес, а не 100% памук. Не се вкарвайте в схеми.

# 482
Потят се, особено ако чорапите са някаква смес, а не 100% памук. Не се вкарвайте в схеми.

Може и генетично, на мм винаги са такива 😃 на малката племенничка на 4 год също така , напълно са си здрави

# 483
Софиянки,
Препоръчайте ми адекватен детски хомеопат, ако знаете такъв, Плийс! ❤️❤️❤️

# 484
Запека като бебе оправихме със сироп Лактулоза
Може ли схемата. На нас ни я изписаха но не разбрах дали е за еднократно прочистване на червата или се търси лечение чрез сиропа.
Изобщо не помня,съжалявам минаха две г.🙁
Но вижте упътването и изпълнете дозировката и дните
По скоро лечение както казвате със сиг.НЕ беше един ден !

# 485
Бихте ли ми казали дали знаете за антибиотичен крем, който да става и за бебета. На коляното има малка суха екзема с жълта коричка и ми казаха, че е бактериално, предписаха Дипрогента, която не е за деца, камо ли за бебета... Няма ли нещо по - безобидно?

# 486
  • Пловдив
Притеснява ви, че е кортикостероид ли? Трябваше на място да питате кожния лекар няма ли и други опции. Екземите и т.н. са сума ти видове и така по интернет трудно.

# 487
Не само че е кортикостероид, но е и от по-мощните+силен антибиотик, на листовката пише, че не се препоръчва за лица под 12 години. Ще я питам и нея за нещо по-леко, но исках и тук, за да видя някой сблъсквал ли се е с такъв проблем.

# 488
  • Пловдив
Преди години на дъщеря ми за едно петно на крачето,като екзема бяха изписали джиндира спрей (има и за бебета)+хомеопатия и помогна.

# 489
  • Пловдив
Нека се има предвид, че някои кожни проблеми само кортикостероид помага. При заместване с друго, може да "избуи", особено, ако е алергична реакция. Така аз самата преди години, за часове лицето ми беше променено до неузнаваемост. Така и не се разбра от какво е произлязла алергичтата реакция.

# 490
При нас за такава суха екзема помогна адвантан крем (пак е кортикостероид), обаче се слага много много малко от него, половин грахово зрънце и го смесвахме с някакъв емолиентен крем (тогава ползвахме мустела стелатопиа) и така след смесване мажехме. Това се прави броени пъти, беше изписано от педиатъра.
Наскоро имаше такава екзема пак на хълбока, доста време седя, беше много суха, но този път мажех само с лосиона на А-дерма (екзомега), една мама тук ми го препоръча. Изчезна си с времето.

# 491
На дъщеря ми също наскоро и излезнаха червени петна, оказаха се лишеи. Мазах с Дипрогента по препоръка на педиатър, минаваха за няколко дни и после пак излизаха на ново. Дерматолог ни изписа друг крем, в листовката беше описан като "мощен кортикостероид", смесвахме го с Топикрем и повече не са излизали. Така, че понякога се налага.

# 492
Май явно доста дечица има с тези екземи. Като кажа на някой познат за обривите и повечето споделят,че децата им са имали....

# 493
  • София
На Ники му се отвори апетит, започна да си се лигави, да е весел, питах ММ за колко време му е рецептата..... 🙄

# 494
Започнах да ползвам услугите на Детска кухня и там се готви с мляко за кърмачета. Никога досега не съм ползвала такова и съответно се притеснявам колко време след като е приготвено ястието по този начин може да се предложи? Чувала съм че е 1 час, но то няма как да ида да взема кухнята, която кой знае кога е наготвена и да я предложа в този минимален срок Thinking

Общи условия

Активация на акаунт