За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 956
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Cengiz Emin 636883, Аптамил имат вариант на млякото, който е "Comfort", то е подходящо при запек. Без да съм захранила все още дъщеря ми, се случва на няколко пъти да се запича, пробвахме по препоръка от педиатър и много помогна.

# 466
  • Пловдив
Ако се пробва всичко наведнъж няма да знае кое е помогнало- смяната на млякото или смяната на твърдата храна.

# 467
Не, не. Категорично не давам съвет за смяна на млякото. Това, което помогна при дъщеря ми беше точно едно заместване на хранене (¡еднократно!). Веднъж на 2++ месеца, веднъж на 3+ и веднъж на 4++. Реши проблемът моментално.
Просто давам насока за евентуално решение, ако не се стигне до друго.

# 468
Здравейте,днес забелязах че синът ми който е на 9м.държи пръстите на краката свити.Прочетох какви ли не статии по въпроса в интернет и много се уплаших.Дали има повод за притеснение ?
Детето пълзи,изправя се и сяда само.

Какво ви притеснява? Какво четете в интернет?

Мислите ли за консултация с ортопед?

# 469
Много ви благодаря на всички които помогнаха с насоките.А по принцип бебетата всеки ден ли трябва да направят голямата нужда.Нашия ппеди да минем на твърдите храни,правише всеки ден

# 470
Здравейте мами.
Искам да ви попитам за вашето мнение.
Мисля да купя на малкия една триколка за да го возя когато е хубаво времето във парка.
Ще пусна снимка на един модел .
Изглежда ми хубав защото има много екстри но все пак бих искала да чуя и вашето мнение.
Много благодаря.

# 471
Много ви благодаря на всички които помогнаха с насоките.А по принцип бебетата всеки ден ли трябва да направят голямата нужда.Нашия ппеди да минем на твърдите храни,правише всеки ден

Май при всяко бебе е различно. Нашето само на мляко се изхождаше по веднъж на ден, имало е дни да пропуска, но рядко. Сега със захранването започна по 2-3 пъти на ден да пълни памперса.

# 472
  • София
И моето бебе, на 7м., на кърма, с едно заместено хранене, е с функционален запек още от около 3м.възраст. Изхожда се само след микроклизмичка, правим я на 2 дни. Отказва да пие вода, и да яде плодове. Опитвах да дам пюре круша, сливи, но се потърсва и отваря уста да повръща, ужас.

# 473
И моят на 5+ +има проблем със запека след захранване.Преди това пак акаше през ден, веднъж дори 5 дни не ходи, но беше само на кърма и не му пречеше.Сега обаче пъшка, напъва се...Давам му само разхлабващи зеленчуци, зехтин му слагам в пюрето, въведох круша по съвет на гастро.Сега ще въвеждам и пюре от сини сливи.Надявам се някак да отмине по-бързо този период 🤷В краен случай и аз прибягвам до клизма.

# 474
  • до най-прекрасния мъж
С какво е най-добре да се захрани дете с рефлукс? Съветват ни да захраним на 4 месечна възраст. Тя ще има ваксини на 4+ и мисля да изчакам една седмица, след което да започна. Но с какво? С каша не ми се иска, тя е на АР мляко и без това акото е гъсто, вероятността да се запече е огромна. Зеленчук ми се вижда най-удачно, но какъв? Чета, че тиква и морков не били подходящи за деца с рефлукс, а картофът сам по себе си не е особено вкусен. Та какво да е първото нещо? Нейният рефлукс е тих, рядко и по малко връща през устата. Мисля след зеленчуците да въведа плодове, за да давам с кашите с цел да се улесни перисталтиката. Като цяло много много не ми се дават каши, по-скоро плодове и някоя бисквитка, като поотрасне.  При ранно захранване кога се включват месо, жълтък, млечни продукти?

# 475
Запека като бебе оправихме със сироп Лактулоза

# 476
Запека като бебе оправихме със сироп Лактулоза
Може ли схемата. На нас ни я изписаха но не разбрах дали е за еднократно прочистване на червата или се търси лечение чрез сиропа.

# 477
Mного ви благодаря на вас с вашите съвети малкия днеска 3пъти направи голямата нужда.Групата е по полезно от лекарите да сте живи и здрави

# 478
С какво е най-добре да се захрани дете с рефлукс? Съветват ни да захраним на 4 месечна възраст. Тя ще има ваксини на 4+ и мисля да изчакам една седмица, след което да започна. Но с какво? С каша не ми се иска, тя е на АР мляко и без това акото е гъсто, вероятността да се запече е огромна. Зеленчук ми се вижда най-удачно, но какъв? Чета, че тиква и морков не били подходящи за деца с рефлукс, а картофът сам по себе си не е особено вкусен. Та какво да е първото нещо? Нейният рефлукс е тих, рядко и по малко връща през устата. Мисля след зеленчуците да въведа плодове, за да давам с кашите с цел да се улесни перисталтиката. Като цяло много много не ми се дават каши, по-скоро плодове и някоя бисквитка, като поотрасне.  При ранно захранване кога се включват месо, жълтък, млечни продукти?
Аз захраних със зеленчуци-морков, тиква, картоф, тиквички, сладък картоф. На 5+++ бяха децата, едното с рефлукс. Месец след захранването включих месо, защото бяха с нисък хемоглобин. След това плодовете и чак след това каша. Жълтък 2 месеца след началото.

# 479
Вкарах се малко във филм. Каква може да е причината за мокри ходила на бебе на 4 мес. Дали е нормално

Общи условия

Активация на акаунт