За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 327
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Някаква идея от какво може да е този обрив? Не сме въвеждали нова храна. Днес за пръв път бяхме за по-дълго време в парка, имаше слънчице, оставихме бебето да попълзи в тревата (чисто е)... После на прибиране буквално за минути се появи този обрив само отстрани на главичката на челото и в косичката, засълзи й едното око. За десет - петнадесет минути обривът изчезна. Нещо се чувствам като тотален провал напоследък Sob

Скрит текст:
Много е беличка, ако е била без шапка и крем, слънчева алергия. Ако се е е търкаляла в тревата, нещо контактно, много са им нежни кожите, на всичко може да реагира.
Не е страшно, случва се, не го взимсй навътре. Просто ще имаш едно на ум.

# 721
Някаква идея от какво може да е този обрив? Не сме въвеждали нова храна. Днес за пръв път бяхме за по-дълго време в парка, имаше слънчице, оставихме бебето да попълзи в тревата (чисто е)... После на прибиране буквално за минути се появи този обрив само отстрани на главичката на челото и в косичката, засълзи й едното око. За десет - петнадесет минути обривът изчезна. Нещо се чувствам като тотален провал напоследък Sob

Скрит текст:
С шапка ли бе в тревата, или без шапка?
Ако да- каква?
"Трева"? цветя? висока трева? градина? парк?

# 722
Без шапка беше, без крем. Тук беше към 15 градуса, не печеше сякаш чак толкова, пролетно слънце.
Бърди, добре поддържан парк с много ниска трева (3-4 см), без цветя, окосена трева, без екзотики. Останахме към 15тина минути. Много е бяла, да...

# 723
Слънцето тези дни е ужасно силно.
Аз така се излъгах онзи ден и леко изгорях, а това не ми се е случвало през Март месец.
Малкият го мажа редовно и слагам шапка.

# 724
Без шапка беше, без крем. Тук беше към 15 градуса, не печеше сякаш чак толкова, пролетно слънце.
Бърди, добре поддържан парк с много ниска трева (3-4 см), без цветя, окосена трева, без екзотики. Останахме към 15тина минути. Много е бяла, да...
Вземете и хубав защитен крем.
Но за коса, така или иначе не става и не се слага там. Лека шапчица, следователно.
Не можем да изключим- контакт почва-кожа с дясната ръка- там, особено ако е била и препотена по главата. Реагират мигновенно.
Понякога, същото се появява при алергии от изкуствени витаминни препарати, и/или хранителни алергии- особено солетки, "бисквитки", гризини (от некачествените мазнини в тях), шоколад и подобно.

# 725
Благодаря ви за отговорите. Какъв защитен крем бихте препоръчали за десет месечно?

Бърди, не, не ползваме витамини (само вигантол), солети, шоколади и т.н. не й давам.

# 726
Да попитам и аз. Синът ми е на 9 месеца. Пазя го от слънцето, но се случва да го Пепе директно . Какъв слънцезащитен бихте ми препоръчали за него и вярно ли е, че го 1 година не се ползва такава козметика?

# 727
Използваме на Юриаж слънцезащита, досега не сме имали проблеми. Мисля, че след шестия месец започнах да го мажа.

# 728
Нещо се чувствам като тотален провал напоследък Sob

Скрит текст:
Ако ти се чувстваш като провал ,какво да кажа аз дето докато играх гимнастика ударих малкия с гирата по главата........

# 729
  • Пловдив
На морето слагам на малката Юриаж 50 фактор за бебета и деца, не е изгоряла изобщо на плажа миналата година.
През другото време не слагам слънцезащита, но ползваме шапка в топли летни дни.

# 730
Ако ти се чувстваш като провал ,какво да кажа аз дето докато играх гимнастика ударих малкия с гирата по главата........

Съжалявам. Успяват да са навсякъде, където е опасно. Как е малчо?

Шапка ще купя, но как ли ще се задържи на главата й, научила се е да си сваля шапката и да я хвърля зад борда на количката. И връзки не я спират, дърпа с всичка сила.

# 731
Ами, ще я слагате пак и пак. Или ще я изкарвате само на сянка.

# 732
Добре е, нищо му нямаше. Аз остарях с 10г

# 733
И бебка също е руса и с много бяла кожа, миналото лято на морето беше на около 3м. и нещо не мазах с нищо, но държах само ня сянка, и рано сутрин я водих на плажа. Не изгоря, крачетата и челцето хванаха много хубав загар. И аз се чудя какво да купя като слънцезащита, тя не дава с нищо да я мажа, нещо което да попива бързо и да не оставя бял лепкав слой върху кожата. Аз за себе си толкова години не мога да случа на добър продукт.

# 734
Ама какъв хубав загар на 3-месечно бебе 🤨
И да не изгори, слънчевите лъчи пак са вредни, особено за тънката бебешка кожа.

Общи условия

Активация на акаунт