За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 848
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Бебе на 6 седмици, хапна и веднага заспа. Според вас ок ли е да няма будно време изобщо?
Вероятно ще навакса будното време по-късно. Отделно още няма 3 месеца, води се новородено, не е необичайно да спи повече. Моите 2 деца прекараха първите си 3 месеца предимно в сън. Лятото втората м дъщеричка се роди, 3 месеца през деня тя ставаше само да яде, евентуално следобедите будуваше. Обаче примерно веднъж седмично имаше ден, в който предимно будува. Ако детето е спокойно, храни се, няма температура или някакво друго поведение, което да ви усъмни в здравословен проблем, не се тормозете да засичате будуване/сън, само допълнително ненужен стрес.

# 121
При започване на ясла относно списъка с изследвания кръв,урина и т.н.Педиатъра дава ли направления за тях ?🙄

# 122
Нашата педиатърка, каза че не се полагат и си ги платих. Досега не ни е отказвала направление никога и затова не съм проверявала дали наистина е така.

# 123
Племенницата ми започна ясла и педиатърката й даде направление.
Моята дъщеря не ходи на ясла, но и нас даде направление, ей така профилактично да й пуснем за паразити, защото била вече на 2г 🙂

# 124
Ясно просто днес ще ходим на преглед,че нещо хърка и викам ако дават попринцип да свърша и тази работа щом ще ходя,но ясно 😇

# 125
Здравейте. Малкия одеве вдигна 38градуса,нямам идея защо. Няма други симптоми, освен че червата му къркорят. Но всичко изглежда наред - весел е, яде си. Не знам от какво може да е тая Т от нищото?!
Нощес мога ли да сложа куул пач и къде се лепи? Изрязвам парче от цялото, нали така?

# 126
На колко е ?
Аз режа понякога или цяла,слагам на гърба да не я стигне и да не я махне.
Бих дала и Панадол преди да заспи да не вдигне повече докато спи.

То често така от нищото вдигат и има само т.
Може вирусче

# 127
На 1г2м.е

# 128
Дъщеря ми точно тогава вдигна за първи път т.

# 129
Аз слагам лепенката кул пач на гръбчето между плешките. За да е по- сигурно лепя отгоре и обикновена лепенка.

# 130
  • Пловдив
За яслата получихме направление за лаборатория. Васерманът на майката се плаща.

# 131
Пак аз. Спа цяла нощ с куул пач и пак имаше висока Т, беше врял. Установих, че носа му беше адски запушен и може би от това е Т. Мога ли да правя инхалации, защото с капки нищо не става при нас. А и проблемът е някъде навътре, защото поглеждайки в носа му е празен. Инхалациите нали помагат и за носа, не само за кашлица?

# 132
Пак аз. Спа цяла нощ с куул пач и пак имаше висока Т, беше врял. Установих, че носа му беше адски запушен и може би от това е Т. Мога ли да правя инхалации, защото с капки нищо не става при нас. А и проблемът е някъде навътре, защото поглеждайки в носа му е празен. Инхалациите нали помагат и за носа, не само за кашлица?
Говорете с лекар. Според нашата лекарка има ситуации, в които инхалации не се правят, защото втечнявате секрета и директно отива в дробовете. Пръскайте морска вода и дърпайте със силен аспиратор.
Кулпач трудно ще овладее температура, при над 38,5 Панадол/Нурофен или свещички ако бебето спи или не пие сиропи.

# 133
Педиатърката ни и в делничен ден не я откривам, камо ли днес. Никакъв шанс... С физ. разтвор не става абсолютно нищо. Все едно му слагам чиста водица.. Има ли капки за деца на 1г?!

# 134
Има различни видове- Тобрекс, Виброцил и др.
При сополи нашата педиатърка ни изписа спрей Фитоназал (който бил по-различен от Носко, Стеримар и подобни), после аспиратор и после Виброцил. Не знам дали бих слагала капки на своя глава обаче. Пък щом и температура има, то си трябва преглед от лекар, според мен.
Може да е някакъв вирус, може и Ковид да е.

Общи условия

Активация на акаунт