За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 25 046
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
Лекарката му взе секрет само от носа.
Нещо се затруднявам да направя екранна снимка
Не мога да преценя без да снимате листа с резултатите...

# 301
Лекарката му взе секрет само от носа.
Нещо се затруднявам да направя екранна снимка
Не мога да преценя без да снимате листа с резултатите...
Довечера като се прибере моя мъж и ще ги снима той и ще ги пусна .

# 302
Здравейте, как трябва да изглежда обрив от храна по принцип? Днес за пръв път дадох лъжичка картоф и гледам, че по гушката и малко зад ухото има едни ситни точици. Това означава ли, че проявява алергична реакция и да спра с картофа засега? Също така много пръцка...

# 303
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но имам бебе на 12 дни и днес го измериха малко над 4кг., 56см. Педиатъра каза, че памперсите скоро ще му станат малки. В момента ползване Pampers premium care 1-ца, но от днес започна да се върти целия и да спи на една страна и памперса протича и има напишкано от едната страна на бодито. Кога се минава на следващия размер. Имаме и 2-ка и се чудя дали да го сложа за през нощта?

# 304
Извинявам се за тъпия въпрос, но имам бебе на 12 дни и днес го измериха малко над 4кг., 56см. Педиатъра каза, че памперсите скоро ще му станат малки. В момента ползване Pampers premium care 1-ца, но от днес започна да се върти целия и да спи на една страна и памперса протича и има напишкано от едната страна на бодито. Кога се минава на следващия размер. Имаме и 2-ка и се чудя дали да го сложа за през нощта?

Не гледайте килограмите на опаковката... Слагайте двойка, време е! Ако пропуска и има следи по кожата на бебето - е време за нов размер!

Синът ми е на 4-ка от 1 месец и нещо. В момента е почти 9 килограма и е на 6 месеца

# 305
Моят се роди 3.500, използвахме един малък пакет единица в първите няколко дни и минахме на двойка.
Винаги минавам на по-голям размер, още преди да е направил килограмите. Както казаха, няма нужда да ги гледате.

# 306
  • до най-прекрасния мъж
Не сте за 1ца вече. Протече ли повече от 1-2 пъти отстрани, минавам на следващ размер. 1ца ползвахме до около месец, но дъщеря ми я изписаха 2900 и 47 см. На 3 м е близо 5700 и 58 см. Скоро ще минаваме на 3ка.

# 307
Luellis, не можах да се стърпя. Да ти е жив и здрав сладура. Голям юнак ще бъде.  🤗🤗🤗

# 308
Luellis, не можах да се стърпя. Да ти е жив и здрав сладура. Голям юнак ще бъде.  🤗🤗🤗

Дай Боже!❤️❤️❤️ Благодаря!❤️🍸

А какво стана с на Танчето изследванията?

Дано се окажете прави и това да е само инфо, какво се изследва, а не резултати... За МБ е супер кратко времето, за което са излезли, така или иначе!

# 309
Luellis, не можах да се стърпя. Да ти е жив и здрав сладура. Голям юнак ще бъде.  🤗🤗🤗

Дай Боже!❤️❤️❤️ Благодаря!❤️🍸

А какво стана с на Танчето изследванията?

Дано се окажете прави и това да е само инфо, какво се изследва, а не резултати... За МБ е супер кратко времето, за което са излезли, така или иначе!
Добър вечер.
Изписва ето това явно утре ще са готови .
Лаб. N: 978 - 09.03.2022г.
Изследване:
Антибиограма с 6 антибиотични диска
Вид материал: Носен секрет с антибиограма
НЕГОТОВ Дата на резултата: 11.03.2022г.

Лаб. N: 978 - 09.03.2022г.
Изследване:
Микробиологично изследване на носен секрет- изолиране и интерпретация на Streptococcus beta-haemolyticus gr.A, Staphylococcus (S. aureus), Haemophilus (H. influenzae), Гъбички (C. albicans)
Вид материал: Носен секрет с антибиограма
НЕГОТОВ Дата на резултата: 11.03.2022г
Утре когато излезнат резултатите ще ги пусна.
Много благодаря.
Лека вечер.
Малкия заспа във 22.20 часа
Днес сутринта ат 09.30 до 13.15 часа е спал първа дрямка.
От 16.30 до към 19.00 часа втора дрямка.

# 310
5ч дневен сън?
Аз ли съм забравила, но не е ли много за тази възраст?

# 311
5ч дневен сън?
Аз ли съм забравила, но не е ли много за тази възраст?
Той първо се събужда по рано.
Второ той се изморява.
Играе със играчките бута си колата със крачета.
Не винаги е така.
По някога спи един път на деня.

# 312
  • до най-прекрасния мъж
Възможно ли е нощно безпокойство, често стряскане на бебето не само на сън, но и в будно състояние, да се дължи на начални форми на рахит? Още дълбая в причините защо дъщеря ми е неспокойна нощем и се пробужда често. Опитах с по-тънка, с по-дебела завивка, с чорапи, с терлици, без чорапи и терлици, в чувал, на 22 градуса, на изключен климатик нощем ( по случайност съм го спряла). Не е от това. Не знам вече какво става, но това нощно мятане на сън много ме изтощава. Тази нощ са мята отново доста, но не можа да се събуди за нощното хранене около 1.30 и реших да не я вдигам. Събуди се в 5.15 и едва издържа да яде в 6. Снощи последно яде в 18.40. На 3 месеца е и това състояние е от вече повече от месец, като не се подобрява.
През този месец имаше интензивна промяна в графика на нощния сън. Първо си лягаше към 4,5,6 сутрин заради тежки колики и рефлукс. После започна в 3, в 0, в 21, а от 10 дни в 19-19.30. Сутрин става около 5.30-6. Храня я на 3 часа с АМ, по около 150 мл. Като се пробуди, не плаче, само се върти със затворени очи и мърмори и пъшка, рита и се мята, маха с ръчички. После отново си заспива дълбоко. Нощем спи в кошарата, денем само в мен, иначе се буди и плаче. В мен също не е особено спокойна. В кошницата за кола и количката навън спи точно 30 мин и се събужда. Повече не заспива. В мен също се буди точно след 30 мин и ако ще прави дълга дрямка, си заспива сама отново. Ако ли не, събужда се и няма доприспиване. Какво е това чудо, вече не знам. Педиатърката й вдигна Вигантола на 3 капки, дано помогне.

# 313
Не е много. Както възрастните, така и децата имат нужда от различно количество сън. Баткото спеше много, имах чувството, че само спи и яде. Аз не знаех какво е това да се носим, че да играем...
До 6 - годишна възраст спеше следобед по 3-4 часа.
Сега брат му/на 9 месеца/ е точно обратното. Нуждае се от много по- малко време сън. От много малък прави големи паузи будуване.

# 314
Педиатърката й вдигна Вигантола на 3 капки, дано помогне.
...и, точно от това, ще има обратен ефект.
"Рахит" болна тема в Бг Педиатрия- жива "язва.
Както и мнимите "алергии, АБКМ" и тоталната "лечебна импотенция" относно бебешките атопични дерматити.
НЕ се дава профилактично повече от 600-800Е вит Д дневно.
А и не е от Вит Д проблемът Ви. Сгъстете последното АМ (ако давате АМ).

Общи условия

Активация на акаунт