За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 812
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А после ще звъни как й се е свила душичка та, че болно.
Я не се излагайте, за 1 седмица но няма да стане.
Толкова са й способностите да го успокои явно.

# 676
Като станаха 7-8 започнах да ги мия

# 677
Здравейте, проби първото зъбче на детето и идвам с въпросите от кога почнахте да използвате четка и паста за зъби и какви да избера. Моля за препоръки!
На колко месеца проби зъбчето? Имаше ли оплаквания докато се случи?

# 678
Дали Или, да не би да е бебешки пубертет? Правил ли е и друг път така при вас?

# 679
Дали Или, да не би да е бебешки пубертет? Правил ли е и друг път така при вас?
Прави да, от около месец. Може и това да е

# 680
Chory, доколкото знам веднага след избиване на зъбче се почва с миенето. Дори преди зъбчета препоръчват да се масажират венците, за да свиква бебето с това да му бъркат в устата. Бебето ми е на 10 месеца, има 6 зъба, мия ги със силиконов напръстник още от първо зъбче сутрин и вечер. Ползвам детска паста за зъби Elmex от 0 до 6 г., слага се колкото оризово зърно, но аз слагам по-малко, че се мръщи. Това също препоръчват:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 681
Ами имате две деца май, не знам как бих реагирала, акк нашата баба реве по телефона...голям човек е все пак Rolling Eyes Ако се разболее и детето и не мине леко, ще ревете всички колективно, затова по-добре оставете бабата да си реве и малко я стегнете да си влезе в ролята на голям човек.

# 682
2 дена преди 7 месец. Повече мрънкане и трудно заспиване.
Здравейте, проби първото зъбче на детето и идвам с въпросите от кога почнахте да използвате четка и паста за зъби и какви да избера. Моля за препоръки!
На колко месеца проби зъбчето? Имаше ли оплаквания докато се случи?

# 683
Детето (2г) е със зачервени бузки. Снощи ми се видяха малко червени, но днес една идея повече. През нощта дойде да спи при нас, рядко го прави, сутринта доста раздразнена беше. Сега показва че я болят бузките като я питам. Какво може да й има? Висля че е малко побелял венецък долу и в двете страни най-навътре. Да звъня ли на някой? По тялото няма нищо, само зачервени бузи.

# 684
  • Германия
Зъбките започнахме да мием като се показаха първите 2. Ползвам на Aquafresh пастата за деца  , имаха една 0-2 години и друга 2-6, в момента намирам само тази 2-6 години, но и моите деца вече попорастнаха. Четки съм взимала на различни марки, пак гледам да са с малка глава и да отговарят на възрастта на децата.

Моето мнение, както и препоръки на специалисти, е да се избягват пасти с вкус на ягоди, малини и подобни сладки неща, за да не провикне детето на този вкус и като попорасне да откаже “нормалните” пасти, защото ще му се струват лютиви.

# 685
Като стана въпрос за миене на зъбки - като минете с пастата, как изплаквате после (простете за идиотския въпрос) Grinning
Относно бузките на снимката - според мен дори не са зачервени, елате да видите моя хубавец някой път с бузи цвят Кармин....Може някой последен зъб да се мъчи да избива. Температура има ли?

# 686
Не изплаквам, то няма как...

# 687
Бебешките пасти не се изплакват, те затова са 0+. Вече като се научи да изплюва детето към 2те годинки, тогава.
За бузите слънчево изгаряне ако е било навън или пък от студен вятър? Намажете с овлажняващ крем и толкова, ще мине.

# 688
Започнах да мия зъбките когато имаше 3-4. Ползвах силиконов накрайник и Ненедент. Тя не се изплаква.

# 689
Момичета,исписан е за 7г. дете Азатрил 200,а за бебе на 10 м. Азатрил 100,в аптеката ги няма и ми дсдоха Сумамед 100 и Сумамед 200,като казаха, че е същото. Та да попитам така ли е?

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 15:54 от Dobriana32

Общи условия

Активация на акаунт