Войната в Украйна 1

• 1 798 608
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 820
  • София
Кръвта вода не става е съвсем в контекст на боевете.

# 2 821
Много сте изписали, докато гледах разни клипове. Ще ви сложа лимит тук, не може така. Конкуренция.
Значи ..има една индийска журналистка, страхотен разбор прави и за конфликта между двете страни и изобщо..има няколко клипа, но..какво стана , та ги изгубих и сега..
Видях в Украйна деца как имат военно обучение-облечени, въоръжени, тренират, изобщо сериозна подготовка от най-малки. Не качвам клипа, да не ме нападнете, но е впечатляващо. Вероятно и в Русия е така, но това видях.
В Донбас пак е имало украински войници, въпреки признаването му, което ми е странно.
Това с какво нападнал Путин и т.н. , това ли му е армията, покрай ръчкането поне това мога да сложа и може да ви е интересно за военните сили и съотношението в броя на техниките между САЩ и Русия към 2021г. Не вярвам да се е изхабила и да я няма в наличност. Странно е , че повечето са почти еднакви за количество , но други драстично се  разминават и не знам кое е по-доброто , но..който желае да види. Та не е това с което е отишъл, то като гъдел ми прилича си мисля, но пак..не ми е ясна стратегията му и това е. Не вярвам да не е преценил и да е тръгнал да се излага, все пак цял свят го гледа и осъжда, че и санкции му наложиха..не се връзват нещата. За мен е искал да има малко жертви и да приключи, но пък..специалисти казват, че е похарчил повече от предвиденото и не е било това в сметките. Не знам.

# 2 822
По повод питането за прогноза: смятам, че сега е моментът жужето да бъда поставено на мястото му, а именно - заровено под дебел слой прах! Надявам се Европа да не изпусне този шанс.

# 2 823
Какви са личните ви прогнози, за развоя на войната?
Мисля, че без намесата на респектиращи, западни дипломати няма да има консенсус.

Нека изчакаме разговорите утре.
Иначе моите прогнози са лоши.
Мисля, че Русия няма да отстъпи.
Все пак, вярвам, че светът ще оцелее.

# 2 824
В порталът, където следя минута по минута имаше новина, че Франциясилно приканва гражданите ѝ да започнат напускане на Русия.
Това беше изтрито и вече последната новина е, че:
Последните сателитни снимки, предоставени от Maxar Technologies, показват огромен конвой от руски войски, който се насочва към Киев. "Гардиън" посочва, че колоната от автомобили е дълга около 4,5 километра.

Иначе аз прогнози нямам, просто се моля боят да спре и да не бъдем облъчени както през 86-та

# 2 825
Един коментар с който съм много съгласен за бъдещето на Путин.

Путин вече няма полезен ход

Единственото което му остава за да приключи бързо конфликта е да почне да атакува безогледно цивилното население, което неминуемо ще му навлече проблеми, каквито не си е и представял. Това е края на един диктатор и на един идеализиран образ създаван умело от имперската пропагандна машина. Наистина идва нов световен ред - без ватенки в него!

Дори Киев да падне, нищо добро не чака Путин. Украинците са толкова отвратени, че всяко марионетно правителство ще приключи в кофите. В същото време напрежението за психясалото джудже предполагам е доста сериозно. Руски медии започват да публикуват предварително подготвени статии за Новия световен ред, в който всички се съобразяват с Путин, нагърбил се с нелеката задача да поправи историческата трагедия от 1991 г. и забележете - да обедини двата братски народа https://ria.ru/20220226/rossiya-1775162336.html?fbclid=IwAR1c60n … rUvaGOMhC4xp7Tvb8
Единственото нещо което обаче засега се обединява са противовъздушните и противотанкови снаряди на украинската армия със бойната техника на руската. Загубите за Русия само в жива сила за първите 2 дни се калкулират на над 3800 човека. За сравнение в иракската война САЩ дават 150 жертви за първия месец, а цялата коалиция около 5000 за 8 години. Афганистанското приключение на СССР ще бъде забравено на фона на ковчезите, които вървят към Русия. Потвърдена е информацията за мобилни крематориуми движещи се след руските войски, в които се изгарят труповете на убитите - и свои и чужди, варварщина нямаща аналог в новата ни история. Путин забравя едно основно нещо - когато защитаваш Родината си, когато се биеш за близките си, малките си дечица, когато си представяш бъдещето им под гнета на Империята на злото, тогава 1 войник е равен на 10.

# 2 826
ЕС дава половин милиард евро на Украйна за оръжие. Това е отделно от парите и оръжието, които отделните държави изпращат.

"За първи път в историята правим нещо подобно", каза Жозеп Борел. Доставките ще се отнасят и за смъртоносни оръжия, а не само за неща като боеприпаси.

Според Борел от 500 милиона евро 450 милиона ще бъдат предоставени за доставки на оръжие и 50 милиона за други неща като гориво и защитно оборудване.  Парите ще дойдат от т. нар. European Peace Facility.  Това е нов инструмент за финансиране на ЕС, който може да се използва и за укрепване на способностите на въоръжените сили в страните партньори.

Борел обяви също, че планираните нови санкции срещу руски олигарси, бизнесмени и политици ще влязат в сила този понеделник.  Всичките им активи в ЕС ще бъдат замразени.  Около половината от финансовите резерви на руската централна банка също ще бъдат замразени, защото се съхраняват в страни, които принадлежат към групата на големите западни индустриализирани държави (G7). Това ще има значително въздействие върху руската финансова система.

https://www.n-tv.de/politik/EU-gibt-Ukraine-halbe-Milliarde-fuer … icle23160291.html

# 2 827
Въоръжени са до зъби.
 Но като прибавим и  НАТО, става друго.
И разликата е ,че едните са наемници, платени, професионалисти ,другите военни наборна сила повече.
 Не  е очаквал целият свят да съюзи. За Крим мина номера, сега няма да мине. Чакат го да даде повод да влязат.

# 2 828
  • Варна
Тези, които са убедени , че Путин е "психясал" и гради "НСР без ватенки", дали му минава през ума, че Путин би могъл да вземе света със себе си?

# 2 829
Не, не сме се сещали. По-вероятно е да играя покер с Великденския заек.

# 2 830
Боряна, моля те, дори не си го помисляй.

# 2 831
  • Варна
За теб няма да се изненадам.

# 2 832
В тубата беше качено видео, че британците преди час-два са се опитали да вкарат ракети и техника в Украйна. Колко е вярно не знам. Вероятно и други правят опити и се въоръжават украинците, а те имат и на склад си мисля някъде незнайно. Не вървят добре нещата, ако така продължава. След провала на срещата следобяд е имало друга на самата граница преди няколко часа и руснаците пак са били там, а украинците уж тръгнали. Не знам..дано са се срещнали и разбрали, но щом има колона с техника и придвижване... лошо.
Не мога да дам кой ще спечели, ако се включат и други страни или пратят доброволци, мисии, оръжия и т.н. Знам само , че няма да спре скоро и много жертви ще се дадат. Отделно ще живеем в страх и проблеми още време, за бюджет, работа, почивки..забравете. Може и мобилизация да се наложи (ама пак ще тръгне някой към терасата, та..да не продължавам) За мен трябва да приключи до ден-два. Всяко отлагане на примирието и прекратяване на тези действия, налагането на още и още санкции ще стане зле. Те и да искат да се откажат руснаците няма да го направят, ще стане въпрос на чест, а това...при тях вече е до кръв. Не знам, моля се да се разберат и приключи всичко.

# 2 833
Значи Китай застава икономически зад Русия. Дано не се стига до там НАТО и ЕС да мери сили с Русия и Китай. Но Байдън днес каза, че налагат санкции на Русия, за да няма нова световна война, така че ще му се доверим.
Щом руснаците са втори по обем потребител на SWIFT, предполагам, че загубите и трудностите в международните отношения ще са двупосочни.
Дори Байдън си дава сметка, че ще загуби срещу Русия и Китай. Със сигурност е съчинен вече план как да се измъкне хитро от пряк сблъсък. Най-много да ни нацентри нас в Европа, както най-обичат отвъд океана.
Русия има собствен “Суифт”, по-горе се писа.
Не съм вярвала, че либералният запад може да е такава гротеска в такъв критичен момент…🤦😢
След 2020-та рязко прогледнах за тях и съм потресена.
Байдън да загуби от Путин? Хаха. Цялата руска икономика е по-малка от тая на Тексас. Американската армия не се намесва пряко, защото сблъсък в стил Студената война може да запали целия свят. А американската армия е много по- добре снабдена и опитна от руската , съставена от хлпета на които са има казали че отиват на военно учение и ги държат гладни и жадни, по разкази на военнопленници…
Не Байдън започна тая война, а Путлер, който се осмели да нарече един евреин , загубил близки в Холокоста “неинацист”… Видя се кой е окупатор и действа неонацистки…
Ох, направо като ви чета и ми става зле! Бях решила вече да не пиша, но само да си следя ама вие направо ме изумявате! Вие аминка наистина ли си вярвате на това което писахте? Не се излагайте така! Това ли мислите е армията на Русия? Тези дечурлига? Вие някога интересували ли сте се поне малко за Русия, САЩ или който и да е било преди това да се случи! Ако знаете какви машини имат Руснаците и каква военна техника ще ви стане лошо и всеки втори мъж там с военна подготовка! И някой тук пише пълната си мощ нападнали Руснаците направо няма такъв смях, каква мощ какво чудо леле това е нищо, верно може да си е било като учение! Но само да кажа преди отново да ме нападнете ще цитирам един българин "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги"!(като отново казвам, че не подкрепям по никакъв начин действията на Путин) Но иначе може да си лаете вече...
Е, вижда се кой е прав. Руската армия в момента не може да се справи толкова дни с много по-малочислената украинска. Някои от тия момчета дори са нямали представа че са в Украйна. А когато разбереш че “врагът” ти е всъщност твой съсед, с който имате  роднински връзки( както е в много руски-украински семейства), моралът ти силно спада. Нищо чудно че не се справят добре. Хайде, дано се договорят утре, че иначе става страшно за целия свят.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 04:22 от Aminka

# 2 834
За теб няма да се изненадам.

Дай да не си разменяме личните впечатления, не са важни най-малкото, освен може би за теб.

Общи условия

Активация на акаунт