Войната в Украйна 1

• 1 797 484
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 30
Пандемии, инфлации....сега война. Не знам до къде ще ни издържи психиката. Confused
Няма спокойствие
Не се наядоха, не се напиха...

# 31
  • пустинята Гоби
Според мен заради последните години реагираме толкова емоционално на новината. Ситуацията с Крим преди 8 години е била същата, а аз нямам спомен да е причинила толкова стрес на българина.

# 32
И аз се чудих, но като се замислих стигнах до извода, че това се случва от много години, в Ирак, Либия, Египет ... Просто досега не е било на територията на Европа и ние сме се правили, че нищо не се случва.

Как да не се е случвало досега в Европа, ами Косово? Че и съвсем наблизо беше...

# 33
  • софия
Ситуацията в Крим може да е била същата, но тогава джуджето не беше споменавало преди това България и не беше правило преки провокации.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31664687.html
https://www.bgonair.bg/a/4-world/250655-ruski-film-zalichi-balga … na-na-kirilitsata

# 34
  • пустинята Гоби
И аз се чудих, но като се замислих стигнах до извода, че това се случва от много години, в Ирак, Либия, Египет ... Просто досега не е било на територията на Европа и ние сме се правили, че нищо не се случва.

Как да не се е случвало досега в Европа, ами Косово? Че и съвсем наблизо беше...
Там беше вътрешен конфликта и намесата на американците и НАТО този път бих определелила като навременна. Страшно си беше, аз имам спомен хем съм била ученичка.

# 35
Аз не виждам особена разлика.
И в двата случая имаме области, които искат да се отцепят и да придобият независимост. И в двата случая се намесват външни сили, които, вместо да потушат конфликта по мирен път, разгарят военни действия.

# 36
Уф няма ли някой да се намеси да помогне на Украйна, какво само правят изявления, че я “подкрепят” и са “съпричастни”…

# 37
  • София
Ако някой се намеси, съвсем ще стане мазало.

# 38
Така е, ама и сега както са ги оставили руснаците не е ОК - то така всеки може да нахлува където си иска…

# 39
Така е, ама и сега както са ги оставили руснаците не е ОК - то така всеки може да нахлува където си иска…

То винаги е можело, затова съществува международно право, което в момента Русия тъпче. Кой да дойде, кой доброволно ще намеси страната си в конфликта?

# 40
  • софия
От друга страна, ако го оставят без отговор (не знам какъв трябва да бъде, икономическият е ясен), болният му мозък ще продължи да шета по територии и с претенции, които си е заплюл и смята, че му се полагат.
Положението ми изглежда без изход.

# 41

То винаги е можело, затова съществува международно право, което в момента Русия тъпче. Кой да дойде, кой доброволно ще намеси страната си в конфликта?
Ами това ми е мисълта - кой трябва да се намеси, когато се погази международното право? Май никой…

# 42
Трябва всички да се намесят и обединият. Путин има мераци и към Балканите със сигурност

# 43
  • Велико Търново
Ужас пълен! Нямам думи, що за свят е това? Какви са тези амбиции и желания да се избиват хора за пари и земи..
Страхувам се за нашата безопасност и мир - това ми е най-големия страх. Както си живеем, привидно мирно, да не се окаже че че щом мечката играе при съседа, да не дойде и у нашия двор.

# 44
  • София
Великобритания и САЩ задължително трябва да се намесят, защото те са гарант на Украйна от 1991г. Русия също беше гарант, което се забравя от руските подлоги у дома, но наруши тези споразумения, поради което трябва да бъде санкционирана доста по-жестоко, ако ще да се разруши цялата ѝ икономика, която не е голяма и без това. Ще е жалко за обикновените руснаци обаче.

Общи условия

Активация на акаунт