Войната в Украйна 1

• 1 798 268
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 080
Цитат
Няма нито ангажимент, нито обещание на НАТО. Такива не са давани никога. Повтарям, никога. Можеш много лесно да ме обориш като публикуваш документа, от когато и да е, подписан от НАТО и Горбачов или Елцин или Путин, в който е записано че НАТО няма да се разширява на изток.
Това го разбрахме, но колко на изток трябва да стигне и защо!

# 4 081
Обратното е - инфлацията прехвърля кредитната тежест от кредитополучателите към кредиторите (банките). Дефлацията прехвърля тежестта от кредиторите (банките) към кредитополучателите.

Най-храносмилаемият пример е България през 1997, когато хората са си платили ипотеките с 1-2 заплати. Simple Smile
Да, но говорим за хипер инфлация през 97 ма и трябва да имаш заплата също.Ако войната продължи най-вероятно ЕС ще получи нещо сходно на 2008 , а Русия на хиперинфлацията от 1996 в България.
Нека не разводняваме темата за войната, къде сте задали въпроса?

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 13:26 от Sapien

# 4 082
Цитат
Няма нито ангажимент, нито обещание на НАТО. Такива не са давани никога. Повтарям, никога. Можеш много лесно да ме обориш като публикуваш документа, от когато и да е, подписан от НАТО и Горбачов или Елцин или Путин, в който е записано че НАТО няма да се разширява на изток.

НАТО няма някакъв скрит замисъл. То не се разширява с някаква конспиративна скрита завоевателна цел да нападне Русия, освен според пропагандата на Путин. Това е военна организация целяща просперитет на икономиката на всяка държава членуваща в нея, като позволява държавите да имат ефективна защита, без да имат големи разходи за отбрана.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 13:29 от Никола Тесла

# 4 083
Сега - НАТО близо и заплашва Русия. Вярно.
 НАТО близо и Русия заплашва страните.
 Как ви се струва?
Колкото е лесно на едните да нападат ,толкова и на другите, всъщност се парират взаимно като при Студената война.
 Аз така разбирам. Не разбирам защо на един пречи ,на друг не пречи тази близост.
 Като ще търсим оправдание да е реално, не предтекст.

# 4 084
Цитат
Колкото желаят съответните държави. И защо не?
Ако Русия е толкова привлекателна за държавите около нея и по-далече, защо те не се присъединяват доброволно към нейния отбранителен съюз?
Така и не стана ясно с какво прибалтийските републики се различават с Украйна по близост до Русия. Или самите САЩ дори.

Депутатите в Европейския парламент масово носят дрехи в цветовете на украинското знаме. Днес в началото на речта на Лавров по видеовръзка в Женева (ООН) залата буквално се е опразнила.

Мариопул е частично без ток и отопление, защото руските въздушни удари са прекъснали далекопровод.

А в руските училища се е получила инструкция как точно да отразяват събитията в Украйна. Може да е лъжа, но по-скоро не.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 20:28 от Анонимен

# 4 085
Цитат

НАТО няма някакъв скрит замисъл. То не се разширява с някаква конспиративна скрита завоевателна цел да нападне Русия, освен според пропагандата на Путин. Това е военна организация целяща просперитет на икономиката на всяка държава членуваща в нея, като позволява държавите да имат респеректираща евентуален агресор отбранителна сила, без да имат големи разходи за отбрана.

Ако сериозно смяташ, че единствената цел на НАТО е описаното, значи си много наивен.

# 4 086
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз не разбирам защо Путин го е страх от НАТО ако не е агресор?

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 14:31 от Не се сърди, човече

# 4 087
Обратното е - инфлацията прехвърля кредитната тежест от кредитополучателите към кредиторите (банките). Дефлацията прехвърля тежестта от кредиторите (банките) към кредитополучателите.

Най-храносмилаемият пример е България през 1997, когато хората са си платили ипотеките с 1-2 заплати. Simple Smile
Да, но говорим за хипер инфлация през 97 ма и трябва да имаш заплата също.

Хипер или нехипер, процесът е същият, просто в различен мащаб. За заплатата е факт. Не знам хората без работа/заплати какво ще правят, но предполагам, че военното положение урежда някакви части от този въпрос. Не им познавам законите, обаче, та не бих коментирал конкретния случай.

# 4 088
  • Варна
Именно от "страх" нападна Украйна. И НАТО няма никакъв ентусиазъм да го спре. Разчита на гражданска война, традиционно.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 14:31 от Не се сърди, човече

# 4 089
Цитат
Ако сериозно смяташ, че единствената цел на НАТО е описаното, значи си много наивен.

А какво му е скритата конспиративна цел, с удоволствие ще я чуя. И ще ми е много интересно да разбера. Нека ти, която не си наивна, просветлиш наивник като мен.

# 4 090
Ние тук можем да си дискутираме колкото искаме, но е ясно, че самозабравилите се в Русия и Беларус ще паднат, а покрай тях и Молдова няма къде да ходи.....
Да, много мъка и смърт ще има, но ще паднат. Тогава всичко ще си дойде по местата.

# 4 091
Скрит текст:
Скрит текст:
Друг път за тях
Явно не можете да се концентрирате върху темата, "друзя"

Сега, в тази тема, обсъждаме насилието на Путин над суверенния народ на Украйна
Всякакви други мения, които не отговарят  на темата, като вашето, могат да бъдат изтрити, нали така

в някой друг живот вероятно?
темата е "Двоен стандарт и има ли той почва у нас?"
щото иначе пропагандата си върви кой бил крив и кой прав от същите, които не са застигнати от правосъдието

Мисля, че си имате тема, в тази за Байдън например, тези неща се обсъждат

В тази обсъждаме Путин и Зеленски

И аз не разбирам защо Байдън не се намеси решително сега, така както Буш старши се намеси в конфликта между Ирак и Кувейт?
Иначе е много лесно да надъхваш другите да се бият за твоите бизнес интереси

Конфликт в Украйна: Защо Байдън няма да изпрати войски в Украйна

Няма интереси за националната сигурност

Първо, Украйна не е в съседство на Америка. Не се намира на границата на САЩ. Нито е домакин на американска военна база. Тя няма стратегически петролни запаси и не е основен търговски партньор.

През 1990 г. Джордж Буш-старши оправда международната си коалиция за експулсиране на Ирак от Кувейт като защита на върховенството на закона срещу господството на джунглата. Висшите представители на националната сигурност на Байдън използваха подобен език, когато описваха заплахата на Русия за международните принципи на мира и сигурността. Но те проповядват отговор на икономическа война чрез осакатяващи санкции като отговор, а не военни операции.

Опасността от конфронтация със суперсила

Байдън не иска да предизвика "световна война", като рискува пряк сблъсък между американски и руски войски в Украйна и той беше открит за това.

„Не е като да имаме работа с терористична организация“, каза президентът пред NBC по-рано този месец. "Имаме работа с една от най-големите армии в света. Това е много трудна ситуация и нещата могат бързо да се побъркат."

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60499385

# 4 092

Да, но говорим за хипер инфлация през 97 ма и трябва да имаш заплата също.

Хипер или нехипер, процесът е същият, просто в различен мащаб. За заплатата е факт. Не знам хората без работа/заплати какво ще правят, но предполагам, че военното положение урежда някакви части от този въпрос. Не им познавам законите, обаче, та не бих коментирал конкретния случай.

Да, зависи  колко са зле нещата.Ако се задържат достатъно дълго ,ЕС  и САЩ ще  имат  повторение от 2008 , Русия ще е като България през 1996. Руснаците са го преживели вече, затова се юрнаха в неделя да обръщат в долари и евро.
Нека не разводняваме темата за Украйна, къде сте си задали въпроса?

# 4 093

Мисля, че си имате тема, в тази за Байдън например, тези неща се обсъждат

В тази обсъждаме Путин и Зеленски

Ти много неща не разбираш, но отказваш и да се вслушаш в чуждите мнения.

# 4 094
      https://mood-time.eu/2022/02/28/%d0%bf%d1%8 … sp;    .
Някой може ли да ми обясни на прост език , какви са санкциите.
Не успях да го разбера

Общи условия

Активация на акаунт