Войната в Украйна 1

• 1 798 134
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 590
Цитат
Аха, друго си е цяло спуснато правителство от САЩ, което да ни гради мнение на неграмотен български език  Simple Smile . Не де, те не разделят света, не финансират и не са финансирани, не се бъркат, не привикват, хаос не създават Scream
Само САЩ не създават хаоса и чакам хаоса от Москва, за да нямам собствено мнение People Eyes
“ Уникална”’интерпретация

Разбира се че е така! Колко по-приятно е товариш Митрофонова да ни набива канчетата на чист руски език, защото тя даже няма да си направи усилието да понаучи български, и да ни обяснява какви евроатлантически подлоги сме!

# 4 591
А тези които сме с фамилия завършваща на ов/ова , трябва да сме готови за негласно отрязване от чужденците, мислещи ни за руснаци.
Бях неглижирала и забравила факта, че ме мислят за рускиня, но в последните дни ми се случиха множество странности ( двама майстори не идват, на един пък му се счупи крака, вчера не ми доставят DHL, докато сме си вкъщи , получаваме съобщение, че ни е нямало. Не само никой не е приближавал дома ни в този период, а и върнахме камерата към улицата).
Снощи си махнах фамилното име от watsup

# 4 592
В България нямаме поне този проблем.

# 4 593
Да, Путин най-накрая постигна това, което никой досега не е успял - стана срамно да си руснак.

# 4 594
Rosss, следя те, защото работя изцяло със западноевропейци, в международна компания. Много се надявам да няма такива настроения към българи.
Марчела, и на мен тази война отдавна ми е странна по много причини.

# 4 595
И Байден затваря въздушното пространство за Русия.
Освен това вдига запасите от петрол, за да компенсират вдигане на цените.
Не знам какво точно означава тази новина, предполагам, че ще спрат износа.
Започвали разследване на олигарсите с цел конфискация на имущество.

Изтеклата информация, че американските служби твърдят, че Путин е бесен, защото не е очаквал такъв отговор обяснява защо при първоначалната колебливо реакция действията толкова ескалират.

# 4 596
А тези които сме с фамилия завършваща на ов/ова , трябва да сме готови за негласно отрязване от чужденците, мислещи ни за руснаци.
Бях неглижирала и забравила факта, че ме мислят за рускиня, но в последните дни ми се случиха множество странности ( двама майстори не идват, на един пък му се счупи крака, вчера не ми доставят DHL, докато сме си вкъщи , получаваме съобщение, че ни е нямало. Не само никой не е приближавал дома ни в този период, а и върнахме камерата към улицата).
Снощи си махнах фамилното име от watsup
Боже, бях забравила колко невежи и незаинтересовани са някои чужденци..Frowning
Сега трябва да си крием имената ли?

Стискам зъби и си повтарям, че и тази лудост ще мине.
За мен тази война определено е странна. Руснаците предупреждават къде ще атакуват, за да се махне цивилното население. Цялата  война е на показ, без да има нищо скрито. Военните им действия са предварително обявени.
Украинците пък, все едно сериал снимат. Всяко едно действие се отчита в нета. И все те са героите.
Има доста клипчета и снимки, които уж са от Украйна, а се оказват от съвсем други военни действия.
Почвам да се чудя, за какво е цялото това театро.
И войните не са това, което бяха.
+ 100
Освен това, сред изобилната информация, с която ни заливат “медиите”, страшно ми липсва другата гледна точка. Всичко е само един поток от едностранна, налагана визия и заклеймяване на всеки, който си задава въпроси.

# 4 597
Предупреждават да се махне милионното население? Колко мирно?! Как се изнасят милиони хора от домовете им? Вас утре като ви предупредят, готови ли сте да се изнесете на момента, заедно с всички съседи, за да изпълните искането на Путин?

# 4 598
  • В офиса
Rosss, следя те, защото работя изцяло със западноевропейци, в международна компания. Много се надявам да няма такива настроения към българи.
Марчела, и на мен тази война отдавна ми е странна по много причини.
Аз се надявам да няма такива настроения и към руснаците в Европа. Господи, руснаците не са Путин

# 4 599
Предупреждават да се махне милионното население? Колко мирно?! Как се изнасят милиони хора от домовете им? Вас утре като ви предупредят, готови ли сте да се изнесете на момента, заедно с всички съседи, за да изпълните искането на Путин?
Най-малкото е, че можеш да се скриеш на по-безопасно място. Донякъде.
Странно е самото действие на предупреждение.

# 4 600
Благодаря Sweet&Sour, т.е. този който е инсталиран в Румъния например, би следвало да ни защитава и нас. Правоилно ли разбирам?

ММ е завършил ядрена физика.
Питах го дали да си купим йод.
Каза, че ако …, на никой няма да му трябва йод.
Ако преди 70 г. светът е могъл да оцелее, то с настоящите технологии едва ли.
Аз си спомням едно фимче от 80-те. Някъде до 6тата изстреляна ракета имаше живот. Прихващането на ракета, всъщност е взривяването ѝ далече от целта, но тя като е ядрена, кел файда.

Руснаците са атакували са болница в Харков. В Харков живеят 1.4 милиона души, предимно руснаци.

# 4 601
Защо да е странно? Нали Путин лъжеше, че изобщо няма да бомбардират жилищни сгради, а само военни обекти? Сега са го подкарали наред, но той иска да се изкара... човечен? В ада да иде дано.

# 4 602
Те още така твърдят. Вчера слушах някой от приближените му. Високопрецизна техника.

# 4 603
Тинки,

А нима е причина да се уволни диригент, защото отказва да осъди публично Путин?

https://boulevardbulgaria.bg/articles/valeriy-gergiev-beshe-uvol … voynata-v-ukrayna

И аз мисля, че всеки разумен човек трябва да осъди всяка война. Но също така мисля, че уж живеем в свободна Западна Европа и инакомислещите, не може да бъдат санкционирани за мнение. Защо въобще е трябвало да бъде питан за мнение ?

# 4 604
Който мисли, че войната е добра и не осъжда Путин, и аз не бих искала да го познавам дори. Да го уволняват.

Общи условия

Активация на акаунт