Войната в Украйна 1

• 1 797 995
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 920
  • София
Скрит текст:
Сега гледам ТВ Европа , минават новини на банер, еми пише ,че след като Путин си е поставил ядреното оръжие под специален режим, е почнал учения на ядрените си подводници в Баренцово море и придвижването на мобилни ядрени установки през Сибир. Чакайте като се снишим, бурята да премине. Линк към новините нямам, сигурно по-късно ще излязат по сайтовете.
От снощи е новината.
Русия провежда учения с ядрени подводници и ракети
Скрит текст:
Скрит текст:
МОСКВА,  01.03.2022 22:00  (БТА)
Руски ядрени подводници започват учения в Баренцово море, а мобилни ракетни установки се придвижват из заснежените гори на Сибир, след като президентът Владимир Путин нареди поставянето на ядрените сили в специален режим на готовност, предаде Асошиейтед прес.
Руският Северен флот заяви в изявление, че няколко от ядрените му подводници участват в учения, целящи да се отработи “маневриране при бурни условия”. В тях ще се включат и няколко бойни кораба, натоварени със защитата на Колския полуостров, където се намират няколко военноморски бази.
В Иркутски регион части на руските стратегически ракетни сили с устройства за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети “Ярс” се придвижват из гори, за да отработват тайно разполагане.
Руските въоръжени сили не съобщават дали ученията са свързани с издаденото в неделя нареждане на Путин за поставяне на ядрените сили на страната в специален режим на готовност. Не е ясно и дали ученията са промяна в нормалната подготовка на ядрените сили, или дали са блъф.
Последните изявления на Путин и други руски представители показват, че Кремъл смята западните санкции за заплаха, равностойна на военна агресия, отбелязва АП. Днес Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, отговори на коментар на френския финансов министър Брюно льо Мер, че ЕС ще започне тотална икономическа и финансова война срещу Русия, с думите “Мерете си думите, господа! И не забравяйте, че в историята на човечеството икономическите войни често са се превръщали в истински”.
[/spoiler]
Тази новина не я бях видяла, благодаря Звънче, обаче ... звучи зловещо.
Оня ден питах тук по кой ще стреля Пути, явно ще мята директно към "другаря" Байдън. А САЩ дали ще стрелят от тяхна територия като ответен удар или ще си ползват някоя база на НАТО от милата Европа - жертвен агнец.

# 4 921
Никола Тесла, принципно съм съгласна с анализа ти, но имай предвид, че руското население в Украйна съвсем не желае да е под руска власт, камо ли пък с Путин. Имам колеги и те напълно се отричат и дълбоко съжаляват, че досега не са си сменили напълно гражданството за да се отрекат от Русия, защото не желаят да живеят в мизерия.

# 4 922
https://www.flashnews.bg/izteche-imeto-na-ulicheniya-v-shpionazh … -polza-na-rusiya/ "Изтече името на уличения в шпионаж в полза на Русия. Генералът от резерва Валентин Цанков Цанков е заподозреният в шпионаж, гласи неофициална информация, разпространена от „24 часа“ и „Епицентър“.

По-рано от прокуратурата съобщиха,
че български офицер от резерва е предавал класифицирана информация на руски съветник в руското посолство. За случая е уведомено и МВнР, което да предприеме съответните действия. Руският дипломат се ползва с имунитет и не може да бъде обвинен.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.105 от НК, при което български гражданин се е поставил в услуга на чужда държава с цел нерегламентирано предаване на информация, представляваща държавна тайна, съобщиха от спецпрокуратурата.

Координацията и предаването
на информацията е ставало чрез  руски гражданин с дипломатически имунитет на длъжност съветник в Посолството на Руската Федерация в София."

# 4 923
Как точно се въздържат великите сили и Байдън?

Довечера може да има нови преговори, но със същите руски искания.
Едва днес затвориха въздушното си пространство. Емоционалният му патос няма реална стойност. Нищо конкретно и ефективно няма в политиката на САЩ. Съчувствие онлайн. Намеси и иранския народ, от прекалена загриженост.

той с тях си има друга игра

Върховният лидер на Иран разкритикува САЩ заради украинската криза

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей каза, че войната в Украйна трябва да спре и обвини за кризата САЩ, които нарече "мафиотски режим", предаде Ройтерс.

Хаменей каза също, че корените на конфликта трябва да бъдат разбрани.

"САЩ са режим, който живее благодарение на кризи..., за мен Украйна е жертва на кризите, подготвени от Съединените щати", каза още Хаменей.

https://dnes.dir.bg/svyat/varhovniyat-lider-na-iran-razkritikuva … ukrainskata-kriza

ukranian, iranian - помни ли ги вече кой за какво се бори?
то като се месиш навсякъде и трябва да си записваш...

# 4 924
Да де, ама те преизбират Путин с 80%. И не протестират масово срещу нападането на друга държава, а май даже го одобряват. Може 10 или 20 процента да са против Путин, но на масата явно и харесват начинът на управление, агресивността и имперските амбиции. Това не са баш невинни граждани.
Не го преизбират с толкова. Изборните секции са в училища, а членовете на изборните комисии са от учители в тези училища. Учителите са на държавна заплата и са зависими от властите. В ютуб е пълно с клипове как членовете на комисиите набутват купища бюлетини в урните.

# 4 925
Sapien
..,,Тогава би трябвало да са използвали Путин, за да отслабят Русия" - На него не му се получи Блицкрига, От друга страна се очакваше Украйна да се разпадне, като държавност и военна сила, и всичко това за кратки срокове.
Такава победоносна война щеше да бъде тежък аргумент, на масата, в момента на  преговорите.

може и така да е, но аз малко по друг начин го разбрах. Сега конвоя чака, защото целта им не била да се избиват хора, ами да сменят правителството и да си ходят. Това аз разбрах. Ако е така , то да се предава правителството , да спасяват хората, руснаците да си ходят и да се свършва войната. Има преговори. Руснаците имат твърди искания и те са си предишните. Не са искали нещо друго
На мен ми е много мъчно за украинците. Според мен също ги използват от всички страни и основно прокси са управляващите както аз го виждам.

# 4 926
Можеше и да стане за 72 часа, ако бяха започнали като в Чечня.

Русия ако беше поискала щеше да е за 72 часа.
Очевидно е, че не цели окупация.
Пък нека някой мисли, че Вова бил изненадан и губел. Ето затова е нужно да се търсят различните гледни точки и да се четат анализи на една идея по-независими експерти (не останаха много такива обаче).
Всъщност, какви анализи, като Путин каза всичко в речта си. Но хайде, той за всичко лъже,  така че да, нека слушаме експертите.
Е, да, той и Вова така смяташе. Но явно някой жестоко го е излъгал. И сега бомби с най-мощните си бомби, издига се подобна на ядрена гъба. И е.много ядосан. На всички, без прекланящите се пред мъжеството и интелекта му.
Фламбе, не са го започнали,.защото са очаквали посрещане с хляб и сол, ама ще го довършат като в Чечня. Междувременно светът разбра с какво чудовище си има работа.

# 4 927
  • София

Пък нека някой мисли, че Вова бил изненадан и губел. Ето затова е нужно да се търсят различните гледни точки и да се четат анализи на една идея по-независими експерти (не останаха много такива обаче).
Всъщност, какви анализи, като Путин каза всичко в речта си. Но хайде, той за всичко лъже,  така че да, нека слушаме експертите.

Абе, не е съвсем така. Не за пръв път се изненадват руснаците от съпротива. По-назад днес публикувах инфо за войната с Финландия едно време:

"Съветското командване се надява на бърза победа, която да поднесат за 60-ия рожден ден на Сталин на 21 декември. Не става обаче така."

Освен това всички експерти твърдят, че Москва не е очаквала такъв отпор. Предполагам военните експерти разбират повече от нас.

може и така да е, но аз малко по друг начин го разбрах. Сега конвоя чака, защото целта им не била да се избиват хора, ами да сменят правителството и да си ходят. Това аз разбрах. Ако е така , то да се предава правителството , да спасяват хората, руснаците да си ходят и да се свършва войната. Има преговори. Руснаците имат твърди искания и те са си предишните. Не са искали нещо друго
На мен ми е много мъчно за украинците. Според мен също ги използват от всички страни и основно прокси са управляващите както аз го виждам.

Лошото е, че исканията му НЕ включват само Украйна. Включват леко дори нас. Ама кой ли го забеляза това....

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 15:58 от ElzaFB

# 4 928

Ама с танкове ли се сменя правителството на чужда държава? И после танковете си отиват? А ако хората изберат пак Зеленски... Или на него ще му е забранено да участва? Интересно ми е как ги оправдавате тези неща и ок ли ще сте в България някой с танкове да дойде да махне избраното правителство.

# 4 929
  • София
Не знам дали вече е споменато, че с това обезценяване на рублата Русия изкупува външния си дълг на безценица, а продажбите на газ и петрол достигат чутовни висини на още по-скъпа цена, както и, че санкцията Суифт не засяга плащанията по доставките на газ и петрол. Много приказки за масите, но кой знае какви санкции за държавата няма.
Виж обикновените руснаци и украинци страдат жестоко.

# 4 930
  • софия
https://www.flashnews.bg/izteche-imeto-na-ulicheniya-v-shpionazh … -polza-na-rusiya/ "Изтече името на уличения в шпионаж в полза на Русия. Генералът от резерва Валентин Цанков Цанков е заподозреният в шпионаж, гласи неофициална информация, разпространена от „24 часа“ и „Епицентър“.

По-рано от прокуратурата съобщиха,
че български офицер от резерва е предавал класифицирана информация на руски съветник в руското посолство. За случая е уведомено и МВнР, което да предприеме съответните действия. Руският дипломат се ползва с имунитет и не може да бъде обвинен.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.105 от НК, при което български гражданин се е поставил в услуга на чужда държава с цел нерегламентирано предаване на информация, представляваща държавна тайна, съобщиха от спецпрокуратурата.

Координацията и предаването
на информацията е ставало чрез  руски гражданин с дипломатически имунитет на длъжност съветник в Посолството на Руската Федерация в София."
Атанасова сутринта каза, че това била стара история.
Мутрафонова е повикана в МВнР, но щяла да изпрати заместник.

# 4 931

Абе, не е съвсем така. Не за пръв път се изненадват руснаците от съпротива. По-назад днес публикувах инфо за войната с Финландия едно време:

"Съветското командване се надява на бърза победа, която да поднесат за 60-ия рожден ден на Сталин на 21 декември. Не става обаче така."

Освен това всички експерти твърдят, че Москва не е очаквала такъв отпор. Предполагам военните експерти разбират повече от нас.
Ама как така, никой не може да е по-далновиден,.умен и способен от чичо.Вова! Как ще обясняват някакви си руски военни експерти (аз такива гледах), че не го бил.изчислил правилно, Обиждат го и те значи. Вова е велик и непогрешим!

# 4 932

Ама с танкове ли се сменя правителството на чужда държава? И после танковете си отиват? А ако хората изберат пак Зеленски... Или на него ще му е забранено да участва? Интересно ми е как ги оправдавате тези неща и ок ли ще сте в България някой с танкове да дойде да махне избраното правителство.

В Последните десетки години доста правитества на суверенни държави успяха да бъдат сменени именно така, като една федерация беше разпадната , а един от опитите не успя ... но със страшни щети за които не жалеем ?!!! Да не говорим за изоставен след десетки години превъзпитание на произвола Афганистан. Даваха документация как някакви хора в бягство по разни палатки си продават 8 годишното момиченце на някакъв дъртак с молби ... нали ще се грижиш за нея, нали ще има какво да яде ...Ама не ни е жал. Санкции???!!!
Никой не оправдава с танкове да се махне правитество, но ако това правитество вижда цената да се показва по тв и да дрънка   ... и стои започвам да се питам защо???

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 16:14 от bella-ciao

# 4 933
Sapien
..,,Тогава би трябвало да са използвали Путин, за да отслабят Русия" - На него не му се получи Блицкрига, От друга страна се очакваше Украйна да се разпадне, като държавност и военна сила, и всичко това за кратки срокове.
Такава победоносна война щеше да бъде тежък аргумент, на масата, в момента на  преговорите.

Мислите ли че това е нормално?
 Да ви дам пример идва комшията до вас с нож и започва да блъска по вратата ви да му препишете апартамента си и да му плащате наем. Ще отворите да се подпишете или ще започнете да търсите помощ?

# 4 934
Между другото, излязоха данни от ЦРУ, че са очаквали Украйна да бъде превзета за 72 часа. Явно не само чичо Вова е бил изненадан.

те от ЦРУ проспаха 11.09, така че отдавна са неадекватни

Общи условия

Активация на акаунт