Войната в Украйна 1

• 1 800 445
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Никакви гаранции няма в текста, още повече задължителни такива.

# 151
САЩ да си гледат континента и да се мъчат мирно да помогнат на украинския народ. Ей го Лукашенко, кани двете страни на среща в Беларус. Дипломат човека, миротворец Close .
Лукашенко преди време не гледаше ли и той към ЕС преди Путин да му набие канчето?

# 152
В Украйна има 200 000 българи.

# 153
За този меморандум, германския посланик в Украйна коментира, че в него няма обвързващи задължения.
Има една интересна случка при неговото подписване - тогава действащия президент на Украйна, твърди, че по някое време на преговорите, Митеран, тогавашния президент на Франция го е предупредил в прав тект, че ще измамят Украйна с неговото подписване.

За тези, които не следят новините - Зеленски на мюнхенската конференция по сигурността се обърна към държавите гаранти по този меморандум и намекна, че ако не си изпълнят задълженията Украйна ще се чувства свободна да не спазва и своите ангажименти по него, т.е. да си върне ядрения статус.
Това последното в момента активно се експлоатира от руската пропаганда, вече във вариант, Украйна ще прави атомна бомба.
Това естествено е невъзможно, но като повишаваш ставките когато си в поза партер обикновено така става.

# 154
Украинската армия си превзема гр. Щастие обратно.
(Изцяло на руски/украйнски)
Да не се окаже, че Украйнците са друга нация и държава и са готови да се борят за това...

# 155
Лично аз си мисля, че американците, след като подпалиха войни на балканите, подпалиха Либия, Ирак, Сирия, не им остана място за водене на войни, а.к.а. бустване на оръжейната им индустрия, и къде - айде войничка в Европа   Sad  Тези където минат, правят по една война, завъртат едни пари и бегат, местното население бива изоставено да се оправя с новата реалност.
Не знам, какво мислят украинците като цяло, пък и едва ли могат да имат съвместно мнение, при условие, че културно се различават помежду си.
Подобен проблем са двете Ирландии, там не на езиков, а на религиозен признак са разделени, с многогодишен тежък тероризъм. Но САЩ никога не нападнаха Обединеното кралство, за да защитават правата на ирландците...
А ние, както винаги, ще духаме супата. Почти всичките ни стоки, които не са от Китай, са от Украйна - техника, храни, вещи за бита. Сигурно и загубите от санкциитте на Европа няма да са малки.

Четох и подигравателен коментат по адрес на ЕС, че досега си траеха само с декларации за подкрепа за Украйна, защото зимата още не е свършила, а те не са свикнали  на неотоплени домове.

Единственият, който тлъсто и мазно ще намаже, са щатите  Sad

# 156
Осъждам нападението над украинския народ. Съчувствам им, за мен те са жертва на незаслужена по никакъв начин агресия. Срам и резил за Русия. И това петно ще остане завинаги върху тях.
Ако нападнат и нас под предлог да ни спасят от Запада си представям как Костя Копейкин очаква Путин във Варна на колене с леген вода да му измие краката.
Гади ми се. Възраждане са против единната позиция на НС срещу агресора. Е, хубавата новина е, че изглежда ще се отървем от тях и БСП завинаги.

# 157
  • София
Украинците ще се борят, разбира се.
Да не са миролюбиви афганци, които 30 хил бесове държат в шах толкоз години.

# 158
  • София
Добре, аз ли не го разбирам този текст правилно?
Точка 4 ясно пише, че може да се свика съвет, който да асистира при заплаха срещу териториалната цялост и независимост. Как се асистира? Със санкции, снабдяване с оръжие, ако не и военна намеса.
Американското, а и като цяло натовското, присъствие лесно се оправдава с този договор, за да не се чудим какво прави този и онзи там.

# 159
В Украйна има 200 000 българи.
...и 4 атомни електроцентрали, които по данни на руснаците (гледам тяхно пряко предаване) работят на свръх капацитет и в предавариен режим. Имало заплаха за цяла Европа в тази връзка, чакат намеса на МАГАТЕ или там както се казва организацията, която ги следи.

# 160
  • пустинята Гоби
Защо ще ни напада Русия, бе хора? Що ще чини тук, не са ни подарявали нищо, нито сме били тяхна територия? Паралела е безумен.

# 161
Защо ще ни напада Русия, бе хора? Що ще чини тук, не са ни подарявали нищо, нито сме били тяхна територия? Паралела е безумен.
А защо напада Украйна ? Ти знаеш ли ? Щото искат да са в ЕС и НАТО ? Ми, ще ходят където си искат, тяхна воля, суверенна държава.

# 162
  • София

А ние, както винаги, ще духаме супата. Почти всичките ни стоки, които не са от Китай, са от Украйна - техника, храни, вещи за бита. Сигурно и загубите от санкциитте на Европа няма да са малки.

От години цялото желязо за строителството внасяме от Украйна, дори докато работеше Кремиковци и даваше много по-високо качество армировка, но искаха да го приватизират едни хора.

# 163
  • софия
Психо джуджето има свое виждане за това как трябва да се случват нещата. СССР вече го няма, но има надежда за Велика Русия. Защо Хитлер нападна Полша и помля Европа? Наистина ли някой вярва, че когато гори плевнята на съседа, неговата къща няма да пламне?
В последно време има доста маркери, че Русия смята, че сме тяхна територия.

# 164
Няма как да се появят американски войници някъде в Украйна в защита на държавата, нито официално нито неофициално.
Специално за териториите на новите републики също. Защо не изпратиха умиротворителни сили от ООН там? Прекалено близо е до Русия, буквално на километри, и тогава руснаците ще кажат -Ми защо ще имате против, ако изпратим наши войници, някъде до Аляска, на няколко километра от нея? Или пък до Западното крайбрежие, така конфликта става директен .м/у тях.
А относно позоваването на някакви конвенции, споразумения и пр. Всичко е прах в очите на публиката и оправдания, нарушават се без да им мигне окото на никой от участниците, стига да имат и най-малкото основание за това.

Общи условия

Активация на акаунт