Войната в Украйна 1

• 1 800 646
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 240
Е как какво празнували...айде сега.

# 241
Тоя обрече Русия на тотална изолация. Аз мисля, че самите руснаци рано или късно ще се възпротивят.

Чакай ти...те 50 години се радваха на бонбони в магазините и банани по Коледа. Дори да има желание за промяна, то зависи от честни избори, които Путин вече е в позиция да нагоди всякак. Освен това подобни войни, анексации и прочие хубости му генерират подкрепа (особено извън големите градове).

Та да, ако трябва пак ще ядат банани само по Коледа, но ще си придобиват Крим, Донбас и прочие. И така по пътя към горда и славна, но пияна и гладна, “Велика Русия”.

+1
И аз мисля, че Русия и руснаците не бива да се мерят с обикновените мерки и да се анализират с нормалната логика. И Наполеон, и Хитлер направиха тази грешка. Според мен ще стискат зъби и няма да се разбунтуват заради липсата на стоки и спадналия стандарт. Това му е гадното на правенето на политика с тях.

# 242
  • София
Скрит текст:
Украйна се пише ,” украинският “ народ, боже, хора как пишете политически коментари, като не владеете българският правопис.
Владеем българскиЯ правопис, мила, не плачи.

Нито една руска война не е била за защита на правото, ценности.
Всяка война, започната от тях е окупационна. Всяка.

Скрит текст:
Подозирах, че макетата не са хич на център, но те имат много да благодарят на ръшките и може би е време за плащане на сметката.
Абсолютно!

Лошото е, че сега ги води луд с много и големи картечници, и на всичко отгоре са прекалено близо до нас.

# 243
Черна станция, викаш те тъй и тъй винаги са живяли зле, та няма да им е за сефте ? Хубаво де, ама защо искат и на другите да им е зле ?

# 244
Черна станция, викаш те тъй и тъй винаги са живяли зле, та няма да им е за сефте ? Хубаво де, ама защо искат и на другите да им е зле ?

Аз само отбелязвам един факт - руснаците по-лесно ще понесат лишения. Нито ги защитавам, нито знам защо е така. А защо искали на другите да им е зле, само предполагам - те искат да командват другите, а не върви да командваш, а да живееш по-зле от командвания, нали? Затова по соц време не са ни давал да внасяме западни автомобили например.

# 245
  • Paris, France
Мисля за обикновените хора, за войниците, хвърлени като пушечно месо заради нечии болни амбиции и се моля да няма (много) жертви.

Честно казано не разбирам какво се случва, защото голяма част от украинците не разбират защо Европа не признава новите републики и смятат, че Нато провокира Русия. Доста украинци, украиноговорящи, а не рускоговорящи май са на страната на Русия. Та, не знам какво да мисля. Да не стане като в Афганистан, където много искаха Америка, уж, но 90% бяха за талибаните да се върнат на власт.

Ми не, не са живяли зле. Чу се за банани, но предците им не са яли банани и ма 90% им е през оная има ли ги или не. На мене също, честно казано. На тях водка и селëдка им стигат за да са доволни, понятно?

# 246
Ще повторя всички, но се опасявам, че войната ще излезе извън границите на Украйна, а също и че светът само ще си приказва за подкрепа, но няма да направи нищо съществено.
Мисля също и че трябва да има горна възрастова граница за управниците, смятам, че над 60 години рискът да разсъждават неадекватно става твърде голям.

# 247
  • софия
Най-накрая успяха да гласуват декларация в НС. Копейчик заработи рубла.

# 248
Не знам, слушах изказването на Джонсън, в допълнение към подкрепата за Украйна, каза че освен икономически санкции и изпращане на оръжия, допускат и военна подкрепа. Много се надявам да не стигнем до там.

# 249
Руснаците обичат да страдат, вярно е. Обаче тяхното младо поколение не е онова задръстеното от миналото, дето искаше дъвки и дънки от другарчетата си от странство, интернет промени много неща и представата за "гнилия запад" и на тях не знам сега как ще им обясняват че ще нагъват само манная каша известно време и че ще правят списъци на чакащите да си купят лаптоп например. За родину, добре, ама чак пък с толкова изгладени гънки не вярвам да са....Коментаторите от сутринта се спичат при всяко извънредно прессъобщение от ТАСС за това какво им готви НАТО, хич не им е спокойно да ви кажа.

# 250
Ще повторя всички, но се опасявам, че войната ще излезе извън границите на Украйна, а също и че светът само ще си приказва за подкрепа, но няма да направи нищо съществено.
Мисля също и че трябва да има горна възрастова граница за управниците, смятам, че над 60 години рискът да разсъждават неадекватно става твърде голям.

по първа точка: Путин просто шамаросва Зеленски и показва, че този който ти плаща няма да скочи да те защити като стане напечено.
Само ще туитва статуси.
т.е. конфликтът ще си остане локален
по втора точка: какво правим с Байдън?

# 251
Ми не, не са живяли зле. Чу се за банани, но предците им не са яли банани и ма 90% им е през оная има ли ги или не. На мене също, честно казано. На тях водка и селëдка им стигат за да са доволни, понятно?
Ти в Русия ли си емигрирала ? Защо имам чувството, че живееш в страна от ЕС и НАТО ?
Ах, Чибурашке ? Ах, какой-такой ? Ета нечестна !

# 252
  • София
Руснаците гладни и жадни няма да останат, не бойте се. Китай и останалите проруски страни ще се радват на колаборация с техните пазари.

# 253
Руснаците гладни и жадни няма да останат, не бойте се. Китай и останалите проруски страни ще се радват на колаборация с техните пазари.
90% от фабриките в Китай произвеждат Европейски и Американски стоки.Wink

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 16:10 от Folklore

# 254
  • София
И в Китай е чиста демокрация.

Общи условия

Активация на акаунт