Войната в Украйна 1

• 1 800 765
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 225
  • София
Украйна се пише ,” украинският “ народ, боже, хора как пишете политически коментари, като не владеете българският правопис.
Същото и с вашият коментар на коментарите.

Ясно е, че руските медии са яка пропаганда, македонските са сукалчета пред тях.

# 226
  • софия
Украйна се пише ,” украинският “ народ, боже, хора как пишете политически коментари, като не владеете българският правопис.
Владеем българскиЯ правопис, мила, не плачи.

Нито една руска война не е била за защита на правото, ценности. Всяка война, започната от тях е окупационна. Всяка.

Подозирах, че макетата не са хич на център, но те имат много да благодарят на ръшките и може би е време за плащане на сметката.

# 227
От девет кладенеца в десети преливаме щуротии, за да извиним руското тоталитарно джудже, което от години преследва иредентистки и ревизионистки цели. Много просто е - Путин е диктатор, който се опитва да реконституира Руската империя. И нищо няма да го спре.

Смазва опозицията (дали в лагери, дали с Новичок) - справка Немцов, Навални.
Смазва дисиденти (дали с Новичок, дали с полоний) - справка Литвиненко, Березовски.
Хортува си със себеподобни диктатори - Лукашенко, Назърбаев, Си Дзинпин.
Анексира си територии с някакви перверзни предтекстове - първо беше Крим, сега части от Донбас.

Ако някой си мисли, че ще спре с Донбас, дълбоко се лъже. Като приключи с Украйна, после ще поиска Варшавския пакт да се възстанови. ЕС и САЩ няма да се съгласят и пак ще са “виновни” за следващата му “миротворна” мисия, защото нали са го “провокирали” с несъгласието си.

НАТО трябва да действа много по-твърдо. Дори да не се ангажира пряко в Украйна, задължително трябва да разположи още войски, самолети и ракети по Източния фланг. Докато Путин е жив, колективната сигурност на Европа ще бъде застрашена. Днес е Украйна, утре може да е Финландия, Прибалтика, дори Полша.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 15:06 от Hope4C

# 228
  • София
Стоянче,како! Радвай се че не пишем на родния селски език инак не мое ми разбереш нищо! И да кажем че не разбирам  от политика просто изказах мнение Simple Smile

# 229
Аз съм повредена и произнасям "Украина".
Някой знае ли могат ли украинците сега да напускат страната свободно?

# 230
Тоя обрече Русия на тотална изолация. Аз мисля, че самите руснаци рано или късно ще се възпротивят. Не е възможно, тая война е тотално безумие, хората ама наистина нищо не са им направили. Аз просто съм потресена. Разбирам да имаше причина, ама ей така, щото сме комплексари и дай да бием съседа, дето не ни ще.  Ужас просто. Уж са интелигентни хора, как е възможно ?

# 231
И от украинските вървят яко фейкове. Как беше това за войната и лова....

Песков е заявил, че Путин е готов да води преговори с ръководството на Украйна за нейния неутрален статут.

# 232
  • СИ

Нещо, което ме шокира в руските коментари е как буквално за часове започнах да чета все повече как те се борили срещу фашистите и как Зеленски бил обидил дядовците им и затова си го заслужавали. И това бил поредния път когато те щели да спасят Европа от фашизма.

Това с фашизма им е някаква фикс идея на руснаците. Фашизъм и фашисти виждат навсякъде. И най-много там, където нещо не им изнася или искат да откраднат.
Сега се сещам... Трябва да съм бил 5, 6-ти клас някъде... Имахме една учительница на русском языке, рускиня. Обикновено беше махмурлийка в първите часове. Тогава съм се чудел, защо идваше с бутилка вода. После разбрахме. Та, когато беше вкисната и сърдита и ако някой имаше късмета да обърка падеж или нещо друго, въпросната другарка изпадаше в истерия... И ни наричаше фашисти. Ама ние хлапета... Мълчим и си траем. Обаче по някое време проблемите с алкохола май станаха още по-сериозни и съответно крясъците и блъскането по бюра и чинове са взели застрашителни размери та по някакъв начин я разкараха и в 7-ми клас вече я нямаше. Та така, с фашизма...

# 233
Тоя обрече Русия на тотална изолация. Аз мисля, че самите руснаци рано или късно ще се възпротивят.

Чакай ти...те 50 години се радваха на бонбони в магазините и банани по Коледа. Дори да има желание за промяна, то зависи от честни избори, които Путин вече е в позиция да нагоди всякак. Освен това подобни войни, анексации и прочие хубости му генерират подкрепа (особено извън големите градове).

Та да, ако трябва пак ще ядат банани само по Коледа, но ще си придобиват Крим, Донбас и прочие. И така по пътя към горда и славна, но пияна и гладна, “Велика Русия”.

# 234
  • пустинята Гоби
То, ако ще си дирим кусури и Варшава се пише с "а", ама хайде сега, важното е да се пише за джуджета и апокалипсиси, кой ти гледа подробностите.

# 235
Една непредвидена неприятност - украинци протестират пред руското консулство във Варна. Да не стане находящите се в момента в България руснаци и украинци да заформят сблъсък на наша територия. От тях има разни мафиотски и други структури, снабдени с оръжия и средства.

# 236
То, ако ще си дирим кусури и Варшава се пише с "а", ама хайде сега, важното е да се пише за джуджета и апокалипсиси, кой ти гледа подробностите.

Факт, джуджето наистина е по-важно в момента. Не знам заради правописна грешка в бързината да умират хора, но заради него - знам.

# 237
  • СИ
Тоя обрече Русия на тотална изолация. Аз мисля, че самите руснаци рано или късно ще се възпротивят. Не е възможно, тая война е тотално безумие, хората ама наистина нищо не са им направили. Аз просто съм потресена. Разбирам да имаше причина, ама ей така, щото сме комплексари и дай да бием съседа, дето не ни ще.  Ужас просто. Уж са интелигентни хора, как е възможно ?

Да, Русия трябва да бъде тотално изолирана! От всички, всичко и отвсякъде! Руснаците няма да се възпротивят, те одобряват това нещо. Или поне повечето. Може да си напълно сигурна. Руснаците ще заобичат още повече Путин и съответно ще бъдат готови да преглътнат още по-голяма мизерия и затъване, защото са "победили". Това е руският манталитет всъщност. Те казват: Може и да не ни харесват и да не ни искат, ама ние сме по-силни! Имаме бомби и ракети и ще ги смачкаме! А ако отвърнат, значи са врагове и фашисти! Каква интелигентност търсиш у руснаци? Тук-там има някакви проблясъци. Но като цяло, никак не са такива.

# 238
  • София
Защото ако следваме историята винаги избираме губещата страна и сме прецакани накрая.
Обикновените граждани винаги са губеща страна, независимо политически дали са на "правилната".

# 239
Абсолютно. Аз даже винаги съм се чудила, абе какво празнуват на 9 май, те дали най-много жертви 2-та световна, около 25 М. То, трябва да е ден на траур, не за гордост. И най-тъпото е, че победеният (Германия) само след 10 г. започват да живеят в пъти по-добре от победителя (Русия).
Аз познавам и няколко рускини. Готини са, обаче ми идват арогантни лично на мен. Има няква скрита злоба и комплекси избиват яко. А, и са страшни депресарки, ама супер черногледи и негативни. Сякаш животът е за да се страда, а не за радост.(Хубаво де, ама защо искат и на другите да им е гадно ?"

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 15:26 от buttercake

Общи условия

Активация на акаунт